Warren Buffet befektetései 3.rész – Wells Fargo

“A meccset azok a játékosok nyerik, akik a pályát figyelik, és nem azok, akik le sem tudják venni a szemüket az eredményjelző tábláról.” (Warren Buffett)images

Szeretném nektek újra bemutatni a világ egyik legnagyobb befektetőjének részben tulajdonát képező cégek egyikét. De előbb a nagy befektetőről pár info: Warren Buffett, méltán lett híres  2008-ban,  hiszen a pénzügyi válság legmélyebb évében úgy lett a  világ leggazdagabb embere, hogy felkerült a  Fortune 500-as listájára is, a Forbes magazin szerint a a mexikói Carlos Slim és a Microsoft alapítója, Bill Gates előtt vezette a világ legnagyobb és legtöbbet adakozó milliárdos listáját.

Warren Buffet most sem hisz a tőzsdei spekulációban, a napi kereskedésben, a tőkeáttételben vagy akár a pénzügyi válságot okozó, úgynevezett derivatív ügyletekben. Warren Edward Buffett 2006.június 25-én bejelentette, hogy 44 milliárd dolláros vagyonának több mint négyötödét, 37 milliárd dollárt (június 26-ai forintárfolyamon 8270 milliárd forintot) a Bill Gates, illetve a Buffett család működtette alapítványoknak adományozza. 35005A Wells Fargo & Company egy amerikai nemzetközi bank . A pénzügyi intézet  székhelye San Francisco amely  Kaliforniában található. 2017 március 18-án ünnepli a bank a 165.évfordulóját , hiszen a Bankot 1852 ben New Yorkban alapította  Henry Wells és William Fargo. Amikor a céget Wells Fargo & Company részvénytársasággá alakították 1852-ben akkor a cég  törzstőkéje 300,000 dollár volt. Kifejezetten  banki szolgáltatásokat vezettek be az akkori  Kaliforniai államba. Még 1849-ben egy riválisuk , John Warren Butterfield, aki alapítója  volt a Butterfield Wasson & Companynak  belépett ugyanerre a piacra , de Fargóék  hamar rájöttek , hogy egymás ellen nem érdemes harcolni. Így 1850-ben már  közösen megalkották, létrehozták  az American Express Company-t. A Wells Fargo már a kezdetektől kezdve jól indult el. Viszont 1855-ben, a Wells Fargo szembesült az első válsággal , amikor a kaliforniai bankrendszer összeomlott a spekuláció és az egészségtelen versenyek miatt. Majd sikert sikerre vitt. A századforduló (még 1900-1901-ben) elején Dudley Evans  lett az elnök. A 1905. április 22-én a  Wells Fargo Nevada Nemzeti Bank nyitotta meg kapuit. 1906-ban már a tőkéje elérte a 16.000.000 dollárt, mindez egy tűzvész miatt, ami ugyan elpusztított a bankot, de rengeteg adományozó volt aki támogatta a rekonstrukciót  a városban . 2008-ra  a Bank a világ egyik legnagyobb kereskedelmi bankjának és hitelezőjének volt mondható. A San Franciscó-i székhelyű bankról tavaly szeptember végén derült ki: sorozatos csalást követett el, hogy azt mondhassa részvényeseinek, termékei és szolgáltatásai egyre növekvő keresletnek örvendenek. A  bank az ügyfelei tudta és beleegyezése nélkül, illegálisan mintegy 2 millió számlát nyitott, nem egyszer olyanok nevére is, akik nem is tartoztak a ügyfelei közé.stumpfjohn3140-sb13-750xx2100-2800-0-178

A bank beleegyezett 185 millió dollár szabályzói büntetés kifizetésébe, és megvált 5300, a botrányban érintett alkalmazottjától. Többek között lemondott John Stumpf Wells Fargo elnök-vezérigazgatója a botrányt követő hetekben.

Mára a  Walls Fargo egy sokszínű amerikai pénzügyi holding lett. Leányvállalatainak szervizkínálata a céges- és privát ügyfelektől kezdve, a jelzálogon, finanszírozáson és lízingen keresztül, a részvénykereskedésen és vagyontanácsadáson át, biztosításokig, pénzmozgáskoordinációig és nyugdíjjal kapcsolatos szolgáltatásokig tart. A Wells Fargo a legnagyobb pénzügyi szolgáltatók egyike az USA-ban.

A Wells Fargo árfolyama így is 2017 márciusára elérte a  3,47 százalékos pluszt jelenleg  59,00 dolláron áll a New York-i értéktőzsdén.

Tudtad? : Warren Buffettől  származik az az ötlet, hogy ne jó áron vásároljanak elfogadható cégeket, hanem jó cégeket vásároljanak elfogadható áron.

Egy pár cég logóját látod itt , olyanokat  amely részvényéhez Warren Buffet már hozzáfért és ahol Ő már akár részben tulajdonos is.

Tudtad? Te is lehetsz ezek tulajdonosa, csak a megfelelő szakértőhöz kell fordulnod.

Képtalálat a következőre: „warren buffet cégei”

Mint szakmai körökben ismert a nagy befektetők is diverzifikálva , vagyis szétporlasztva helyezik el a vagyonukat vagyonkezelőn keresztül a tőzsdén.

Te hogyan teszed ezt? Még mindig egy részvény , kötvény vagy megtakarításos életbiztosításban vagy malacperselyben, párnacihában bízol vagy inkább szakértőre bízod a megtakarításod és szétporlasztva , diverzifikálva tartod azt egy letétkezelőnél?

 

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, banki terméketek ?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

Érdekelnek a gazdasági folyamatok akkor csak regisztrálj itt !

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés