Electronic Arts kettéválik-lehet most kell venned részvényt is?

EA GAMES egy kiváló befektetés

Az EA-részvények kereskedése a jelentős mozgóátlagok felett van, ami azt mutatja, hogy optimista hangulatról árulkodnak.  Az Electronic Arts, Inc. fejleszt, forgalmaz, kiad és terjeszt játékokat, tartalmakat. És szolgáltatásokat nyújt játékkonzolokhoz, PC-khez, mobiltelefonok és táblagépek számára. A vállalat játékokat fejleszt és ad ki,sport, first-person shooter, akció, szerepjáték és szimuláció.

Disney Apple and Amazon are planning to buy EA Gaming?

Igazi franchise üzlet

A vállalat ismert a népszerű franchise-airól, mint például Battlefield, The Sims, Apex Legends, Anthem, a Need for Speed és a Plants v.
Zombies. Eredeti márkái mellett, az EA licencelt játékokat is kiad. Amelyek ismert franchise-okon, például a FIFA-n alapulnak, Madden NFL és a Star Wars. A cég reklámszolgáltatásokat is nyújt és licenceli játékait harmadik feleknek, hogy forgalmazásukra és tárhelyükre. A vállalat forgalmazza és játékai és szolgáltatásai értékesítését digitális terjesztési csatornákon és kiskereskedelemben kiskereskedelmi csatornákon keresztül, például a tömegpiaci kiskereskedőkön keresztül, elektronikai szaküzletek és játék szoftver szaküzletek.

Átrendeződés

Az Electronic Arts komoly belső átrendeződésen megy keresztül, Andrew Wilson vezérigazgató nemrég megjelent üzenetében bejelentette, hogy újrarendezi főbb stúdióit és vezetői struktúráját, hogy “kreatív csapatainkat megerősítse”.

Az átszervezés magában foglalja az EA Games és az EA Sports szétválasztását, előbbit “EA Entertainment”-re keresztelik át, jelezve ezzel, hogy az EA lehetőség szerint a játékokon túl is terjeszkedni kíván.

“Az interaktív szórakoztatás jövőjét a legendás franchise-ok és az innovatív új élmények alapjára építjük, ami hatalmas növekedési lehetőségeket jelent” – írta Wilson a hírt bejelentő üzenetben.

EA Sports FC: Why FIFA split means there are 'no limits' on new games, with fresh features and 'immense' freedom set to benefit fans for years to come | Goal.com

EA Entertiainment

Laura Miele, aki korábban az EA operatív igazgatója volt, az EA Entertainment szórakoztató, technológiai és központi fejlesztési részlegének elnöki posztját veszi át.  Ahol szorosan együtt fog dolgozni Vince Zampellával és más ismert vezetőkkel. Cam Weber, aki az EA futballjátékaiból emelkedett ki, továbbra is az EA Sports vezetője lesz. Mindketten kibővített ellenőrzést élveznek majd saját kiadójuk felett. Amelynek célja, hogy nagyobb felügyeletet biztosítsanak számukra a költségvetések felett. Illetve  nagyobb rugalmasságot a döntéshozatalban.

Wilson az EA vezérigazgatójaként továbbra is mindkét szervezet élén áll majd. A lépések egybeesnek azzal a hírrel, hogy Chris Bruzzo, az Experiences vezérigazgatója nyugdíjba vonul, és Chris Suh, az EA pénzügyi igazgatója is távozik a cégtől. Feladataikat David Tinson, illetve Stuart Canfield veszi át.

Cam Weber will continue to lead EA Sports in an expanded role. Image source: Linkedin.

CAM WEBER KIBŐVÍTETT SZEREPKÖRBEN TOVÁBBRA IS AZ EA SPORTS VEZETŐJE LESZ. KÉP FORRÁS: LINKEDIN

Az EA nagy átszervezése

A lépések a legutóbbiak az EA nagy átszervezésében. A hónap elején számoltak be arról, hogy a Star Wars: The Old Republic egy harmadik féltől származó fejlesztőhöz fog kerülni. Illetve számos fejlesztő lehetőséget kap arra, hogy máshová költözzön a vállalaton belül. Nem világos, hogy a mostani átszervezés elbocsátásokkal jár-e.  Ahogy eddig is, az EA Sports továbbra is gondozza a most megjelenő F1-sorozatot. Valamint a PGA Tourt és az újonnan felvásárolt Super Mega Baseballt. Mindez a hagyományos kasszasikereken felül, mint a Madden, az újonnan átnevezett EA Sports FC, az NHL és a közelgő College Football reboot. Az EA Entertainment eközben magába foglalja a Respawnt, a DICE-t, a Ripple Effectet. Illetve  a Ridgeline Games-t (Battlefield), a Full Circle-t (Skate), a Motive Studiót (Iron Man),. Ezenkivül az EA seattle-i stúdióját, a BioWare-t és az EA Originals címkét. Az EA számos mobiljátékot is tartalmaz, köztük a Star Wars: Galaxy of Heroes és a nemrég megjelent Gyűrűk Ura: Heroes of Middle-earth.

“Az interaktív szórakoztatás jövőjét a legendás franchise-ok és az innovatív új élmények alapjára építjük, ami hatalmas növekedési lehetőséget jelent.Az interaktív szórakoztatás jövőjét a legendás franchise-ok és az innovatív új élmények alapjára építjük, ami hatalmas növekedési lehetőséget jelent.”-EA szóvívője 2023.május 05.

Bevétel növekedés

Bár első látásra drámai, a jelenlegi struktúra nagy része érintetlen marad,. Zampella továbbra is a Respawn és a Battlefield vezetője marad. Samantha Ryan ugyanígy továbbra is a BioWare, a Maxis, a Full Circle és a Motive Studios vezetője marad. Azon túl, hogy a stúdiók vezetői nagyobb kontrollt kapnak saját területük felett, úgy tűnik, hogy a nagy változás középpontjában az EA Sports leválasztása áll.  Amely továbbra is az EA legnagyobb profitforrása. Különösen az EA futballszimulátorai továbbra is nagy pénztermelő gépezet az EA számára. A  FIFA 23 a kiadó nettó bevételeit 2 milliárd dollár közelébe repítette fel.

“Az elkövetkező hónapokban Stuart, Laura, Cam és David szorosan együttműködik majd a stúdióvezetőkkel a szervezeti változások megvalósítása érdekében, tovább építve a dedikált képességeket a franchise-csapatokba, és előmozdítva a működési szigort” – írta Wilson, azt állítva, hogy “az EA üzletága továbbra is erős”.

Save $50 When Purchasing 2 Select EA Sports Games at Toys R Us - Operation Sports

Legjobb játékok

Az EA nemrég adta ki a Jedi Survivor-t, amely hamar a legjobban fogyó játék lett a jó kritikák közepette. Emellett tervezi az Ascendant Studios új, mágikus FPS-ének, az Immortals of Aveumnak a megjelenését is, amelyet korábban a mai napon elhalasztottak, hogy több “PC-s funkcionalitást” adjanak hozzá. Várhatóan augusztus 22-én jelenik meg.

Lehetőség, eredmények

Az EA az EA Sports vállaat és az Apex Legends sikereinek köszönhetően az elmúlt negyedévben is szerényen felülmúlta a várakozásokat Electronics Arts. A vállalat új rekordokat állított fel az elkötelezettség és a tartalom-előfizetéseken keresztüli visszatérő kiadások terén. Az EA-részvények kevésbé kockázatosak az erősebb pénzügyi helyzetük és a megalapozottabb portfóliójuk miatt, amely tele van sportjátékokkal, amelyek minden évben új vásárlásokat vonzanak.

EA Sports FC: Why FIFA split means there are 'no limits' on new games, with fresh features and 'immense' freedom set to benefit fans for years to come | Goal.com

Hírek az EA tájékáról

A Meritage Portfolio Management, egy kiemelkedő intézményi befektető az idei év első negyedévében jelentősen, 42,8%-kal növelte részesedését az Electronic Arts Inc.-ben. A SEC-hez benyújtott bejelentés szerint a Meritage jelenleg 50.779 darab impozáns részvényt birtokol. Mindezt a neves játékszoftvergyártó vállalat részvényeiből vásárolta, ami elképesztő, 6.116.000 dolláros értéket képvisel.

A figyelemre méltó részesedésnövekedés mellett az Electronic Arts azzal is címlapokra került, hogy nemrégiben negyedéves osztalékot jelentett be. Az osztalék kifizetésére június 21-én került sor azon részvényesek számára. Akik május 31-én a részvények tulajdonosaként voltak nyilvántartva. Minden részvényes 0,19 dolláros osztalékot kapott a birtokolt részvényenként. Ez éves szinten 0,76 dolláros osztalékot és 0,59%-os vonzó osztalékhozamot jelent. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a számok erős, 26,48%-os kifizetési arányt jeleznek.

Electronic Arts Chart

Javaslat

Vásároljon Ön is  Electronic Arts részvényt, ha még nem tette volna meg. Legalább 1-1,5 millió forint értékkben Hiszen az Electronic Arts  részvényei az elmúlt egy évben több mint 12,4%-kal nőttek. Egy részvény ára jelenleg 137,7 dollár. 1,2 millió forintért ( vagyis 3560 USD) 25 db részvényt vásárolhat (kb 337 ft/ dollár árfolyamon).  A szilárd kereslet, az egységfejlesztés és a computeres vagyis az online eladások növekedése hajtja a vállalat teljesítményét. Ezt a részvényt érdemes megvásárolni és diverzifikálva a portfoliójában tartani a következő részvények mellett: AppleNetflixNvidiaBerkshire HathawayTotal Energy,Nestlé ,McDonaldsCoca ColaNutrien és LindeTesla de még sorolhatnám.

EA Play | Xbox

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!