Elő a párnacihából a pénzt, most hogy erős a forint

Mi is van a piacon?

Napok óta mozgás van  a deviza és értékpapírpiacon A Fed későbbi kamatdöntése, Kínai makrogazdasági adatok és Oroszország csődközelsége mozgatja a  piacot.Az olaj ára nagyon nagy esés után ma reggel óta újra erősödést mutatott.

Jelenleg a a dollár erősen gyengült.  A mai nap azaz 2016.02.04-én 277,03 Ft-on zárt.A piac most a  dráguló nyersanyagokat támogatja.  A befektetők,vagyonkezelők arra spekulálnak, hogy a Fed időben későbbre tolja a következő kamatemeléseket. Csak a mai napon az alapanyag 4% ot és az energia 2,9 %-ot emelkedett a reggeli nyitáshoz képest.Adják veszik a részvényeket. Ugyanakkor a Magyar ötéves államkötvényre kevesebb vásárló volt mint a 3 éves lejáratúra. Mai  napon  aktuális olaj ár (Brent,WTI) 35,04 dollár / hordó.

Eközben Magyarországon a Monetáris politikán a jegybank nem változtatott . A forint erősödése napok óta folyik és a ma délelőtt 10-kor a Ft /euró  309,72-nél járt , régóta nem várt helyen van a a magyar deviza. Majd 310,20 Ft- on zárt a Forint. Vajon a Magyar Államnak jó az erős forint?  Mi is van az árutőzsdén?

Egyet kiemelnék!

A kedvenc italomat! Ami az árutőzsdei piacon nagyon a mélyponton van. Lehet most azt is kellene venni? Én a kávéról beszélek. 2015.februárjában 1607,30 dolláron most pedig 123,10 dolláron áll.

Érdemes figyelni a gazdaságot, jönnek mennek a befektetési lehetőségek. Csak éli kell vele.