Bajban sok ország gazdasága

Latin –Amerikai országok, Európa, vagy Ázsia

Bajban van Brazília, Venezuela, Oroszország. De ide sorolnám Kolumbiát, Chillet, Malajziát és Argentínát és Dél-Afrikát. .De sajnos Norvégia és Svédország stabilitása se a legjobb.

Svédország és Norvégia azzal a problémával küszködik, hogy lakosságuk magas tartozásokat halmozott fel. Külső és belső szinten is. Viszont a lakásárai nőnek és mérsékelve vannak a kamatok, így azért van a lakossági hitelállományra fedezet.

Brazíliában 100 éve nincs ilyen válság, mint most van. Gazdasági válság, korrupció, politikai válság. A brazil reál Brazília (BR, BRA) pénzneme az Amerikai dollárhoz képest 0,25 BR, a Magyar Forinthoz 70,13. Brazíliának anno az olimpia is betett. 2016 –ra vagyis most Rio De Janeiroban lesz az olimpia, amit az állami költségvetés hitelekből fedez. A fenti összeg mindenképpen megterheli a brazil gazdaságot, amely huszonöt éve nem látott recesszióval küzd, emellett megrázta az olajipari óriás Petrobras korrupciós botránya – amelyben Dilma Rousseff elnök is érintett –, a helyi pénz, a reál értéke pedig egy év alatt harminc százalékkal csökkent a dollárhoz képest.

Venezuelának az olaj is betett és úgyszintén a politika. Venezuela exportját csaknem teljes egészében a kőolaj exportja teszi ki. A venezuelai elnök Nicolás Maduro Moros még 2016.01.15-én szükségállapotot vezetett be, ami jelentősen kiterjesztette az elnök hatáskörét.

Oroszország és a rubel az olajra és a gázra épül. Az orosz gazdaság valószínűleg az eddig vártnál is mélyebb recesszióban tölti az idei évet. A továbbra is lefelé tartó olajárak miatt az orosz gazdaság valószínűleg az eddig vártnál is mélyebb recesszióban tölti az idei évet, és jövőre is csak vérszegény orosz növekedés várható – jósolták szerdán ismertetett, jelentősen rontott új előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.

Kolumbia El Dorado földje. Mezőgazdasági-ipari ország. Komoly problémát okoz az országnak a menekültkérdés kezelése. Bár Kolumbia ásványkincsekben és energiahordozókban igen gazdag ország (szén, olaj, arany, ezüst, smaragd), természeti adottságait nem tudja jól kihasználni. A gazdaságát a 2004-es olajválság és a gerillaharcok és a mostani olajvállság tépi meg.

A többi országnak sajátos problémái mellett a szegénység és politikai gazdasági tényezői hosszan sorolhatnám, de egy a lényeg hogy Magyarországot tavasszal a 3 hitel minősítő cég felminősítheti. Ezt több vezető elemző és bankár is megerősítette.