Erőteljes indexemelkedés New Yorkban

Veszteséges kezdésből lendületes erősödésbe fordultak pénteken a főbb amerikai tőzsdeindexek.

A kereskedés vége előtt mintegy két órával a Wall Street vezető indexei, a DJIA-30 és az S&P-500 1,2 százalék nyereségben, a Nasdaq piac Composite indexe pedig 1,4 százalék nyereséget mutatott.
A veszteséges kezdésért a magánszektorban foglalkoztatottak számának várakozásoktól elmaradó áprilisi növekedését tették felelőssé tőzsdei elemzők. Nem lehetett ugyanakkor átsiklani afelett a tény felett sem, hogy a munkanélküliségi ráta viszont 18 éve első alkalommal törte át a 4,0 százalékos határt és 3,9 százalékra csökkent áprilisban, miután előtte hat hónapon keresztül 4,1 százalékon állt.
A legjobban a technológiai ágazat teljesített pénteken, az S&P-500 indexen belül a technológiai cégek árfolyam-mutatója 1,6 százalékkal erősödött. Az S&P-500 indexben képviselt mind a 11 gazdasági ágazatnak erősödött a mutatója, a Dow Jones 30 index tagjai közül pedig 29 erősödött.

chart_year_DowJonesIndustrialAverage

Kép: Dow Jones utolsó 1 év.
A Wall Streeten az erősödő részvények száma több mint háromszorosa volt a gyengülőknek, a Nasdaq piacon pedig két és félszerese.
 A technológiai részvények erősödéséhez nagyban hozzájárult az Apple árfolyamának rekordszintre emelkedése közel négy százalékkal. A befektetők érdeklődését az keltette fel az Apple iránt, hogy az egyik nagy részvényes, a Berkshire Hathaway megnövelte pakettjét a cégben.

grZmWmzd_2_1000x700
Az olajár emelkedett Trump elnök döntését megelőzően az iráni szankciók ismételt elrendeléséről: a WTI hordónként 69,97 dolláron három és fél éves csúcsot ért el pénteken, a Brent pedig hétfőn ért el szintén három és fél éves csúcsot 75,17 dolláron. A pénteki piaci zárás előtt két órával a WTI ára 1,97 százalékkal állt magasabban 69,78 dolláron, a Brent ára pedig 1,68 százalékkal magasabban 74,86 dolláron hordónként.

images (5)
A dollár idei árfolyamcsúcsot állított be, a főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index 92,899 ponton tavaly december 28 óta a legmagasabb értéket érte el. Az eurót 1,1911 dolláron is jegyezték pénteken, ami idei leggyengébb árfolyama volt a dollárral szemben. A zárás előtt két órával a jegyzés 1,1954 dolláron állt, ami 0,29 százalékos gyengülésnek felel meg.
 Az arany ára alig változott, a határidős jegyzés 0,10 százalékkal ment fel 1314,00 dollárra unciánként.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

Forrás : MTI 2018.05.04.18.00

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!