Warren Buffet befektetései 7. rész – Fruit of The Loom- avagy a minőségi de olcsóbb ruházatra még mindig szükség van.

Beszéljünk egy kicsit újra az egyik legnagyobb milliárdosról Warren Buffetröl. Köztudomású, hogy Buffet sok cégben érdekelt, több céget meg vagy felvásárolt és befektetései milliárdokat érnek. Warren Buffett befektetési holdingcégének a neve Berkshire Hathaway (ejtsd: Berksör Hetövéj, jelentése fantázianév), ami pillanatnyilag a világ 8. legnagyobb cége, melynek értéke (úgynevezett piaci kapitalizációja) 211 milliárd dollár. Warren Buffett a huszadik század legsikeresebb befektetője, mintegy 60 milliárd dollárnyi vagyont szerzett élete során, Bill Gates után a második leggazdagabb amerikai. Több cége amerikai multicég, de Buffet rendelkezik európai és ázsiai cégekkel is.

billionaire-warren-buffett-making-headlines-his-multinational-holding-company-berkshire-hathaway-1

 

Warren Buffet még fiatalkorában kezdte a felvásárlásokat, mint többször kijelentette, nem haszonlesés céljából fektet egy vállalatba, vagy cégbe. Olyan cégeket vásárolt meg 100 %-osan mint, Clayton HomesMc LaneGeico,  Fruit of The Loom, Ben BridgeNetjets. Rengeteg cégben pedig résztulajdonos, akár a Tesco, akár a Wal-MartConoco Philips-t vagy itt meg említhetnénk a Coca-Cola-t, de a Sanofi Aventist is. Tulajdonos az acélgyártásban is részben. Ugyanakkor tulajdonosa teljes egészében , vagyis a a Berkshire Hathaway leányvállalata a Fruit Of The Loom is.   Igen ne lepődjünk meg a Fruit of the Loom és a NetJets 100%-os tulajdonosa Warren Buffet. Idén a 88.  születésnapját ünneplő Buffet, a világ harmadik leggazdagabb embere, veszített a vagyonából de a Fruit of The Loomtól nem vált meg. A Berkshire 2002-ben vásárolta meg  835 millió dollárért a Fruit of The Loom vállalatot. Az akkor gyengélkedő vállalatot megmentette a csődtől, azóta többször átdolgozta az érékesítést a 167 éves vállaltnál.

Rövid története

A Fruit of the Loom márka 1851-ben alakult Benjamin testvérek és Robert Knight, aki egy textilmalmot tulajdonított a Warwick-ben, Rhode Island-ben. A cég finom minőségű szöveteket gyártott. A népszerű gyümölcslogó akkor született meg, amikor a testvérek látták, hogy egy kereskedő lánya képeket festett almairól az anyagon. Ennek eredményeképpen az első logót 1871-ben hozták létre és regisztrálják.

A textilipar azonban megváltozott az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején, mivel egyre kevesebb ember érdekelte a textíliák megvásárlását saját ruhák varrása érdekében. Ehelyett az iparág lassan elkezdett áttérni a premade ruházatra, és 1928-ban a cég kezdte engedélyezni a márkáját a premade ruházati gyártók számára.

A legjelentősebb vállalat, amely bérelt (és később megvásárolta) a Fruit of the Loom logót és márkát, az Union Underwear Company volt, amely az évek során többször is megnőtt és megváltozott. Végül termékei a Fruit of the Loom márkanévvel és logóval szinonimájává váltak, és 1985-ben a cég végül megváltoztatta a nevét, hogy tükrözze elsődleges márkáját.

A nyolcvanas évek és a kilencvenes évek során a gyümölcsök nyereségessége gyengén ingadozott az adósság felszámolásától a csőd széléig és vissza, miközben az ipar egyre ingadozóbbá vált. A vállalat áthelyezte néhány tengerentúli műveletét, hogy megpróbálja ellensúlyozni a költségeket, de a részvények tovább csökkentek.

2002-ben a céget a Berkshire Hathaway vásárolta meg 835 millió dollárért. Azóta a cég már megfordult és jövedelmezővé vált. Jelenleg több ezer embert foglalkoztat és több Berkshire márkát kezel, köztük a Vanity Fair, a Russell Corporation, a Spalding, a Curvation, a Jerzees és másokat is.

 

Warren Buffett  és a  Fruit of the Loom  nemrég csatlakozott az online  az előfizetési vásárlásokhoz.  Az ügyfelek akik mostanában vásárolnak a Fruith Of The Loom-nál , egy Berkshire Hathaway Inc. tulajdonában lévő  Fruith of The Loom márkájú boxer alsónadrágot kapnak ajándékba minden egyes vásárlásnál. A vásárlók  többek között félévente 30 százalékos kedvezményt kapnak ha az online felületen jelentkezhetnek be. Köszönhető ez a 87 éves öregnek azaz Warren Buffetnak. A Fruit of  The Loomhoz olyan szolgáltatók csatlakoztak eddig , mint a ME Undies és a Panty Drop. Az előfizetési szolgáltatások megjelenésével arra törekszenek, hogy egyre növekvő piacot vegyenek át a fogyasztói termék piacból, mert úgy tekintenek erre a szegmensre, mint egy lehetőség a jövő generációjának egy új és egy régi divatirányzat ötvözése a modern technológia világában. Ez különösen igaz a tisztálkodószerekre amit az Amazon (fogkrém és pelenka) már ki is használt.

A LOOM® MÁRKA TÖRTÉNETE

brand-idővonal-történelem

Tudni kell azt is , hogy Warren Buffet cégének a A Berkshire Hathaway Inc részvényárfolyama 2017 decemberében  átlépte már egyszer a 300.000 dollárt, jelenleg az árfolyam 295995 dolláron áll. Viszont Warren Buffet nem ijedt meg,  jelenleg több részvény mögül kiszállt, eladta a BYD Company elektromos autó részvényeit , vásárolt nagy összegért  a General Motors részvényeiből és jelenleg az osztalékfizető részvényekben gondolkodik, viszont a Fruit of The Loom céget megtartotta.

Miért is szerencsés az osztalékfizető részvény: Mert

  • Az osztalékok jelenthetik az egyik nagy stabilizáló erőt a piacokon, főleg, ha a monetáris politikai folyamatok és geopolitikai helyzetek miatt növekvő részvénypiaci volatilitást várunk.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!