Éves 7,97%os befektetés dollárban 2028-ig

Fektessen 7,95%-os dollár kötvénybe

A jelenlegi recessziós időszakban mindenki keresi a pénze helyét. Az már egyértelmű, hogy ebben az időszakban és az elkövetkezendő időszakban a dollár erősödése illetve a dollár szerepe nagyobb hangsúlyt hozhat a tőzsdén. Íme, ezért lehet számodra is jó lehetőség a befektetés dollárban:

Index - Gazdaság - A pénzügyi háborúval a dollár vezető szerepe is gyengülhet

Kérdés?

Több befektető keresi a részvények helyett a nyugisabb megoldást, de sajnos el kell mondani, hogy az államkötvények is lehetnek kockázatos papírok, sőt manapság egyre több állam vesz fel az energiaárak, nyersanyaghiány és az infláció miatt hitelt. Így egyre kockázatosabbá válik a kötvénye és a hitelminősítő cégektől akár leminősítést is kaphat. Az infláció szerte a világban magas.

Analysts: Inflation Still Far from Peak in Hungary

Befektetés dollárban: Infláció!

Amerikában 8,5%-os inflációval számolhatunk, még Európában 6,5% ugyanekkor a hivatalos infláció persze erős jegybanki alapkamatok mellett. Megjegyzem ugyanez Magyarországon 15, 6%. Na itt jött el a pillanat, hogy jogosan teszi fel a kérdést a befektető, hogy a bankszámláján felhalmozott pénzét, hova tegye? A lassan visszaeső ingatlanpiacba, vagy a dollár erősödése miatt gyengülő aranyba, vagy fix kamatozású kötvénybe ami vállalati.

Stocks Are Rallying. Is the Bear Market Ending? | Money

Befektetés dollárban: Vállalati kötvények

Vállalati kötvényekről tudnunk kell, hogy sokkal kockázatosabb is lehet mint egy államkötvény. Csőd esetén, mi is történhet…. Figyelni kell arra a vállalatra aminek a kötvényét megvettük, vagy kölcsön adtunk neki, hiszen a kötvény egyfajta kölcsön-hogy milyen a likviditása, a besorolása, visszahívható vagy sem illetve a cég mekkora kapitalizációs tőkével rendelkezik.

Árfolyam

De érdemes jó árfolyamon beszállni ezekbe a kötvényekbe, mert abból is kereshetünk főleg ha másodlagos piacon van. Másodlagos piacnak tekintjük az egyszer már kibocsájtott de már eladott kötvény tőzsdei helyét. Az árfolyam nem árt ha 100% névérték körül van, ugyanis lejáratkor a 100%.os árfolyamon lesz visszafizetve  a törzstőke addig meg jár az éves vagy a féléves kamat. Legtöbben viszont még mindig átalusszuk ezeket a lehetőségeket. Pedig biztos van 6-8 évre olyan pénzünk amit nyugdíjra vagy a gyerek tandíjára vagy ház vásárlásra vagy egyéb dolgokra tennénk félre. És itt jön a megoldás…

Macy's, Inc. (M)

Megoldás

A kiskereskedelmi cégeket Magyarországon mindenki ismeri, H&M, Pepco, Coop, MediaMarkt stb, de Amerikában is vannak ilyen cégek akiknek folyamatosan kellett a 1998-óta a hitel, hogy fejlődjenek. A Macy’ s vállalatról beszélek és azért róla mert ruházatra mindig szükség lesz. A cég 1998-ban kért kölcsönt a befektetőktöl évi 7%-ra a lejárat  2028.03.15. Akkor a vállalat 300 millió dollárban bocsátott ki kötvényt, ma ez a kötvény 96,32%-os árfolyamon áll,így  évi 7,97% -ot fizet lejáratig a befektetőinek. Egy darab kötvény ára 1000 usd vagy annak megfelelő forint, de Partner Banknál valóvásárláskor figyelnünk kell a minimum vásárlásra ami ugy szól minimum 2500 euró, így 3000 dollárnak való forinttal tudunk csak Macy’s kötvényt venni vagyis ha 406 dollár átlagárral számolunk akkor ez 1218000 forintot takar. Nem árt tudni, hogy a Macy’s vállalat ma több, mint 5 milliárd dollár tőkével rendelkezik, tehát nem kell izgulni, hiszen tőkeerős cégről beszélünk.

MACY

Macy’s, a Macy’s, Inc.  Amerika legnagyobb kiskereskedelmi márkája és a vásárlók generációinak stílusforrásaként szolgál.  A  Macy’s részvényei is vonzónak tűnnek, különösen a februárban jóváhagyott 2 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot figyelembe véve.

De térjünk vissza a kötvényre ,hiszen biztos fix kamatot érünk el 5 és fél évig illetve ne feledjük, január elsejétől kezdve a dollár 28,44%-ot erősödött a forinttal szemben.

USD/HUF (US-Dollar / Ungarische Forint) Chart

Keressen még ma,hiszen a Macy’s kötvény korlátozott számban érhető el. Legyen a pénze fix kamatozású dollárkötvényben dolláros vagy eurós számlán Ausztriában 100.000 eurós betétgaranciával biztosítva.

Austria's FMA Issues Warning Against Bitcoin Trader - FortuneZ

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

 

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!