Fél a magyar pénzügyi rendszertől? Sok rossz példa után inkább az Ausztriai megoldásokban bízik?

 

Szeretné Ausztriába vinni a pénzét? Elégedetlen a Banki alacsony kamattal, hozammal? Szabályozottabb keretekbe fektetné be a pénzét?

Alapkamatot vágtak.   Érdemes a bankban tartani a pénzünk? A háztartások a különféle közterhek és a kamatcsökkentés miatt parkoltatják kamatmentesen a pénzüket. Érdemes?

Magyarországon “az infláció a januári 0,9 és a februári 0,3%-os értéke után süllyedt újra a negatív tartományba. Ezt jelenleg a Portfolio.hu is leközölte már. Ez immár a harmadik alkalom: 2014-15 fordulóján még a rezsicsökkentés volt az első számú oka a negatív árindexnek, 2015 szeptemberében viszont már a világpiaci energiaárak csökkenése volt a domináns, ahogy most is. ”

Újra negatív az infláció Magyarországon! (3.)

Magyarországon  a a 206.februári  ipari statisztikákból pontosabban megtudhatjuk,miért áll ilyen gyenge lábakon Magyarország,miért negatív az infláció. Majd remélhetőleg átfogó képet kaphatunk a  teljesítményről és az okokról. Az ÁKK  csütörtökön kötvény árveréseket tart, a hosszabb futamidejű állampapírok iránt előreláthatóan nagy kereslet lesz. Amivel Magyarország tompítani próbálja a gyenge makroadatokat.

 

Konzultációra való jelentkezés