Forró kánikulai adatok egy jó Heineken mellé

Vasárnap van és kora reggel (igaz nem szokásom), de kinyitottam egy jéghideg Heinekent mert másképp már nem tudom elviselni a meleget és a közel 40 fokot. Tegnapi nap Franciskáékkal találkoztam. Velük beszéltem át a heti gazdasági adatokat és tájékoztattam egy jó pár vállalat negyedéves jelentéséről is. Elmondtam nekik ,hogy  a francia CAC-40 indexe nagyjából fél százalékkal gyengült. Tájékoztattam arról is őket, hogy az OTP Bank szerbiai leánybankja megállapodott a görög érdekeltségű szerbiai Vojvodinska Bank (VOBAN) megvásárlásáról. Elmondtam azt is, hogy szépen esésnek indult a SnapChat. Már az IPO alá került az árfolyam jelenleg 13,53 dollár. A nagy tech IPO-k tapasztalatai alapján pedig ezek nem jelentenek sok  jót egy cég számára.

letöltés (1)

Franciskával és Gézával szombaton a megbeszélést egy-egy indiai mangó lassival zártuk.

Franciskával és Gézával létrejött  szombati beszélgetésembe most bele is tekinthetsz, csak olvass tovább.

A megbeszélésből kiderül, hogy hány milliárd dollárért adott el iPhone-t  az Apple

17987309_be5c492d6aaa48177e587fa43b77d82e_wm

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem a párral ?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már kedden olvashatják és teljes egészében megismerhették ezt a történetet. De ha regisztráltok, akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“A hét vége felé a sok tárgyalás után úgy gondoltam, hogy az irodai klímás tárgyalások után pénteken Veszprémbe és Mórra utaztam több ügyfelemhez átbeszélni a meglévő befektetési alapjaikat és kötvényeiket. És a hetet mindenképp fürdőzéssel zárom Velencefürdőn, mert a kánikulát csak víz mellett lehet elviselni.

Veszprémben egy koffeinmentes kávé és egy jéghideg mentás limonádé mellett jót beszélgettünk régi ügyfeleimmel, Zoltánnal és Krisztinával. Örömmel tájékoztattam őket, hogy a 2016. november 23-án vásárolt Glencore 4,75%-os kötvényük 85,93 pontról 108,47 pontra emelkedett. Móron pedig Klaudiával örültünk az Adidas negyedéves kiváló eredményének. A vállalat a vártnak megfelelő 5 milliárd eurós árbevételt ért el, amin 505 millió eurós üzemi eredményt realizált. Ez 18%-kal volt magasabb az egy évvel korábbi értéknél.

images

Hazafele a velencei tó felé jöttünk, megállunk fürdeni a Velencefürdőn található strandon. A meleg csak a strandon elviselhető a számomra egy finom, jéghideg sör mellett.

Hazaérkezésem után átolvastam a híreket a másnapi találkozó miatt is. A találkozóra Franciskával és Gézával a budapesti Shalimar Indiai Étteremben került sor. A találkozó előtt még átolvastam a New York Times legfrissebb cikkét, ahol Donald Trump Twitter írásáról és az amerikai gazdaságról volt szó. Itt derült ki, hogy az amerikai Munkaügyi Minisztérium 4,3%-os munkanélküliségi adatokról beszél már július végére. Amelynek nyilvánosságra hozatala után Donald Trump Twitter bejegyzésében üdvözölte az eredményt és leszögezte: “még csak éppen belefogtam. Még több munkahely lesz a fojtogató szabályzók csökkentésével. Az Egyesült Államok újra mozgásban van.” Donald Trump szerint még sohasem nőtt ekkorát az amerikai gazdaság, hiszen a Dow Jones ipari átlaga szerdán először haladta meg a 22.000 pontos értéket, más piaci indexek is magasra emelkedtek Amerikában vagy közel ilyen magasra, megjegyezte az elnök azt is, hogy „az amerikai részvénypiac majdnem 20 százalékkal ment fel a választás óta!”image_1484428934_64782197

 

Szombaton sokkal korábban érkeztem a megbeszélt helyre, csak azért, hogy az édesség hiányomat enyhítsem, megkóstoljam az étterem különlegességét a mangó ízű indiai fagylalt-különlegességet, kardamommal és pisztáciával. Franciska és Géza az érkezésük után elmesélték, hogy nekik is mozgalmas hetük volt. Az elképzelésük azóta sem változott, hogy 7 és fél millió forint összegyűjtött pénzüket a Partner Banknál közép és hosszútávra fektetnék be. Elmondták, hogy a számlájukat Tartós Befektetési számlán helyeznék el euróban, így a profitot öt év múlva, akár kamatadó mentesen is élvezhetik. Géza a beszélgetés elején………….”

john-kelly-donald-trump

 

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezés konzultációra most