Ingatlanbefektetés, ami akár évi 17,9% bevételt termel?

Ingatlanbefektetés 17,9%-os hozammal

Sokan felemlegetik a 2010-2015 közötti hazai ingatlanpiacot, amikor még a mai árak töredékért lehetett lakást vagy házat vásárolni.

Meg se tudnánk számolni hányszor hallottuk ügyfeleinktől, hogy „ha csak a felére csökkennének az ingatlanárok, biztosan vennék egy-két lakást kiadásra…”

Mit szólna hozzá, ha azt mondanánk, hogy a mostani helyzet sok szempontból hasonló, sőt, kedvezőbb ennél az időszaknál? Létezik valóban kiemelkedő ingatlanbefektetés.

A dollár még nyerőben, de nem sokáig, vajon az ingatlanbefektetés?
A dollár még nyerőben, de nem sokáig, vajon az ingatlanbefektetés?

Milyen ez az ingatlanbefektetés?

Ráadásul azt is nyugodtan elfelejtheti, hogy ehhez tízmilliókra volna szüksége. Befektetésre viszont értékálló devizában (USD) futna, Amerikában.

                                                                      Hogyan lehetséges mindez?

A világ egyik legnagyobb ingatlanbefektetési társaságának az árfolyama a vírus okozta márciusi piaci sokk következtében jelentősen visszaesett, így különleges lehetőség nyílt a kockázatvállaló befektetők részére.

A Simon Property Group 350+ bevásárlóközpontot, business centert, wellness és outlet centert üzemeltet Észak-Amerikában, Ázsiában, összesen 22,5 millió(!) négyzetméteren.

E cég a legnagyobb ingatlankezelő és bevásárlóközpont-üzemeltető az Egyesült Államokban, amely a legnagyobb lakossági ingatlanbefektetési alappal is rendelkezik egyben.

A társaság székhelye Indianapolis, és több mint 5000 embert foglalkoztat, valamint a cég része a S&P 100-nak (a 100 legnagyobb amerikai vállalat indexe).
simon-global-headquarters-at-dusk
A Simon Property Group ingatlanbefektetési társaság a legtöbb szempontból pontosan úgy működik, mintha Ön kiadási céllal vásárolna egy ingatlant. Értéke együtt emelkedik a piaccal és osztalékot is fizet, ami egyfajta ingatlankiadási díjnak felel meg.

Az ingatlanbefektetés előnye

A klasszikus ingatlanvásárláshoz képest viszont az ingatlanbefektetés rendelkezik pár előnnyel:

  1. a cég részvényének megvásárlásával nem kell foglalkoznia az albérlőivel
  2. nem kell állandóan felújítania, nincsenek amortizációs költségek és közüzemi számlák, hiszen mindent a vállalat intéz
  3. a vételi és eladási ár közötti nyereség és az osztalék is teljesen kamatadó-mentessé válhat TBSZ számla segítségével
  4. olcsóbb és gyorsabb, mint egy ingatlanvásárlás
  5. nincsen ügyvédi, közjegyzői díj és nem kell illetéket se fizetni utána
  6. bármikor megveheti és eladhatja a részvényt (likvid, még kijárási tilalom alatt is)

Simon Property Group, could help save more retailers from ...

A SPG 2020.04.05 árfolyam alapján évi 17,9%-ot fizet ki osztalékként, dollárban. Az alapítás óta eltelt 26 évben minden negyedévben fizetett osztalékot és ami legalább ennyire fontos, hogy az elmúlt 10 évben minden alkalommal emelte vagy szinten tartotta ennek mértékét.

Ön részvény tulajdonosként az alábbi hónapokban részesül osztalék kifizetésben:

  • Február
    Május
    Augusztus
    November

Simon Property Chart

Milyen kockázata van a befektetésnek?

Bármilyen részvény megvásárlása magas, vagy igen magas kockázatvállalás mellett javasolt, mivel bármilyen jó cégről is legyen szó, árfolyamában létrejöhetnek kisebb, nagyobb árfolyam ingadozások. Simon Property Group árfolyama 2020. első napja és március 31-e között -67,93%-ot esett vissza.

  Miért csökkent ilyen jelentősen az ára?

A járványhelyzetre való tekintettel biztonsági okokból bezárta a bevásárlóközpontjait, ami így bevételkiesést jelent. A növekvő munkanélküliség miatt pedig a vásárlók fokozatos visszatérésére lehet csak számítani. Számítani lehet az osztalék csökkentésére is.

Do Business With Simon Property Group

A 2008-as válságot követően 30%-kal csökkentették az osztalékot és 10 negyedév után került vissza újra az eredeti szintre.

A felsorolt hátrányokat és kockázatokat ellensúlyozza a vállalat pénzügyi stabilitása. Jelenlegi pénzügyi tartalékaival akár 1 évig is zárva tarthatja az üzleteket.
Moody's leaves Hungary's credit ratings unchanged - Emerging ...

A Moody’s hitelminősítő szerint befektetésre ajánlott A2 besorolású. Összehasonlításképpen Magyarország Baa3 minősítéssel bír, ami 5 szinttel magasabb kockázatot jelöl.

A hitelminősítők szerint lényegesen nagyobb a kockázata annak, hogy Magyarország fizetésképtelenné válik, mint a Simon Property Group.

Mikor érdemes ingatlanbefektetési társaságba fektetnie?

Mint minden befektetés az ingatlan is a hosszútávú lehetőségekről szól. Ami rövidtávon elkeserítően néz ki és jelentős ingadozásokat is mutathat, hosszútávon hatalmas lehetőség arra, hogy kedvező áron vásároljon.

Milyen szektorokat érint legjobban a koronavírus miatti gazdasági leállás?

A turizmus és ehhez közvetetten kapcsolódó szolgáltatási szektorokban működő cégek vannak az egyik legnehezebb helyzetben. A turisták száma gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra nullára csökkent.

Airbus Chart vagy ingatlanbefektetés
Airbus Chart vagy ingatlanbefektetés

Az olyan repülőgépipari cégek és légitársaságok papírjai, mint a Boeing, az Airbus vagy a Lufthansa papírjai 40-75%-ot zuhantak.

ÉS ha még a vírus okozta riadalom nem lenne elég, a háttérben egy olajválság is tombol, több évtizedes mélységbe taszítva az olaj árát és ezzel az olajipai vállalatok részvényárfolyamait.

Ingatlanbefektetés vagy Shell?
Ingatlanbefektetés vagy Shell?

Milyen lehetőség adódik még?

A Schell-nek 36%-ot, vagy az OMW-nek 44%-ot esett az árfolyama az év eleji nyitó árfolyamhoz képest.

Az elkövetkező hónapokban sok cég a túlélésért fog küzdeni, de aki stabilabb pénzügyi helyzetben van (mint például a fenn olvasható cégek bármelyike) a recessziót követően megerősödve, kevesebb versenytárssal és robbanásszerűen fejlődő fogyasztói igényekkel találkoznak.

Egy közel “háborús” helyzetben szintén elég egyértelmű, hogy minden alapellátással foglalkozó vállalkozás, mint az élelmiszeripar, a gyógyszeripar vagy a fogyasztási cikkeket gyártó cégek a nyertesek közé tartoznak.

Tehát……… (kérdezné Ön, akkor mit is tegyek???) A Goldman Sachs elemzői megmondják a választ.

Tehát ha olyan cégeket vásárol, mint az Unilever, a Johnson & Johnson, a Procter & Gamble, a BB Biotech, vagy a Coca-Cola nagyobb biztonsággal és olcsóbban vehet részesedét, mint az pár hónappal ezelőtt.

Közép-hosszútávra vásárolni érdemes a most alacsony árfolyamú, Daimler, Lufthansa, L’oreal, Deutsche Bank, Walt Disney és Simon Property illetve Boeing és Amerikan  Airlanes, Wells Fargo és a Mastercard részvényeiből.

Ingatlanbefektetés vagy kóla?
Ingatlanbefektetés vagy kóla?

                                                       DE MIKOR is VAN közép és HOSSZÚTÁV???

Amennyiben Ön legalább 3-5 éves futamidőben gondolkodik és legalább 2900 usd szabad tőkével rendelkezik, valamint magas a kockázatvállalása, a jelenlegi piaci helyzet egy évtizedenként egyszer adódó lehetőségeket nyújt!

Ezenkivül mindenképp gondolkoznia érdemes mit szeretn, rövid, közép vagy hosszútú befektetést?
Ha rövid távú-Akkor fix kamatozású kötvények jöhetne szóba 1 millió forinttól.

GAP 5,95% kamat USD-be (ruhagyár) lejárat 2021.04.12 Isin kód:US364760AK48
viszont jelenlegi árfolyam:91,6%

Dell 4,625% kamat USD -be (számitástechnika) lejárat 2021.04.01
Isin:US24702RAQ48 jelenleg 100%-os árfolyamon

Xerox 3,8%-os fix kamat USD-be lejárat 2024.05.15
Jelenleg 89,88%-os árfolyam. Isin:US984121CJ06

5,95% Gap 11/21 auf Festzins (WKN A1GP11, ISIN US364760AK48) Chart

Hosszu és középtávon érdekes részvények lehetnek EZENKIVÜL még magas illetve igen magas kockázat mellett alacsonyabb árfolyamon .

  1. Netflix ISIN US64110L1061
  2. Alibaba isin: US01609W1027
  3. Lufthansa ISIN:DE0008232125
  4. Daimler ISIN: DE0007100000
  5. Johnson & Johnson / US4781601046
  6. Medtronic Plc / IE00BTN1Y115
  7. Stryker Corp / US8636671013
  8. Abott Laboratories / US0028241000
  9. Gilead Sciences Inc. / US3755581036
  10. Amgen Inc. / US0311621009
  11. Coloplast / DK0060448598
  12. Novo Nordisk / DK0060534915
  13. Becton Dickinson and Co. / US0758871091
  14. Unitedhealth Group / US91324P1021
  15. BB Biotech / CH003ß38992
  16. JP Morgan /US46625H1005
  17. Wells Fargo /US9497461015
  18. Home Depot /US4370761029
Jó az ingatlanbefektetés?
Jó az ingatlanbefektetés?

Az ESSILOR IS TÖKÉLETES LEHET:

Az Essilor a jövőre nézve elszánta magát a szemészeti ellátás fenntartható hozzáférési pontjainak létrehozására, a megfizethető megoldásokkal való innovációra, a támogatott és ingyenes szolgáltatások finanszírozására, valamint a tudatosság növelésére. Az EssilorLuxottica vezetői a következő öt évben az állandó stabil árfolyam mellett közepes méretű egyszámjegyű eladási számokat és azon növekedését célozzák meg.

“Az átlagember nem azt akarja, hogy megmondják neki ez egy bika vagy medve piac. Azt akarja, hogy megmondják neki, hogy mit vásároljon vagy adjon el.”- Jessie L. Livemore  

Sajnos Livemore idézete az utobbi egy évben nagyon érvényesült, ezért is vettek a befektetők több, mint 52 milliárd forintért Magyar államkötvényt, azóta sajnos lehet megb is bánták a forint eurós tartós árfolyamesés miatt és a magas infláció miatt.

Infláció a gyakorlatban | alapblog
További kérdései lennének a részvényvásárlással kapcsolatban keressen fel és szívesen segítek. Már elérkezett az idő a vásárlásra még lehet hogy kislépésekben de meg kell tennie.

ILLETVE KÉREM AKKOR IS KERESSEN MEG, HA MÁS KERESKEDELMI BANKNÁL VAN ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLÁJA (VEGYES BEFEKTETÉSI ALAP, RÉSZVÉNY, KÖTVÉNY VAGY PÉNZPIACI VAGY RÉSZVÉNYALAP) VAGY ÖNNEK VAGY CSALÁDTAGJÁNAK, MIVEL OTT LEHET , SŐT nagy valószinűleg biztosan NEM SZÓLNAK A VÁLTOZÁSOKRÓL.

Egy befektetőnek két kérdést kell feltennie ebben az esetben magának: Elképzelhető-e, hogy olyan vállalatok, mint a Mastercard, a Beiersdorf (Nivea) és a McDonalds, egyszeriben csupán egyharmadát, vagy csak a felét érjék az eredeti piaci értéküknek, mivel az árbevétel 2020-ban a korona-világjárvány miatt jelentősen visszaesett? És: Lehetséges-e, hogy ezek a vállalatok a világjárvány miatt tartósan kárt szenvedjenek el, vagy akár csődbe is mehetnek?

MSCI World 1970-2020 – Hisztorikus hosszútávon emelkedő tendencia a világjárványok ellenére Minden tőzsdei törés újabb lehetőségeket kínál! Ha a válasz mindkét feni kérdésre nem volt, akkor jelenleg történelmi lehetőséggel állunk szemben, mivel a legjobb vállalatokat kedvező áron vásárolhatjuk meg. Végkiárusításkor az emberek szívesen vásárolnak, miért ne tennénk így a tőzsdén is?

Keressen bátran. Telefonon:06706051490

skypon:

 emailben:

másodlagos email:

Jogi nyilatkozat

Ez a kommentár vissza- és előretekint a folyamatosan változó piaci helyzetre, ennek ellenére nem használható fel egy bizonyos befektetői magatartás, vagy befektetési stratégia ajánlásaként, pl. eszközosztályok, vagy kvóták alapján. A piaci kommentár nem helyettesíti a befektetési tanácsadást és az említett értékpapír-fajták, nyersanyagok, vagy más befektetések vételére/eladására, vagy meghatározott vállalatokba/piacokba/üzletágakba való befektetésre vonatkozóan a bank részéről nem nyújt sem pénzügyi elemzést, sem ajánlatot, sem javaslatot. Az említett befektetési formák egyes befektetők számára alkalmatlanok lehetnek. A kockázatok feltárása, valamint befektető hozamra és kockázatra vonatkozó egyedi igényeinek tisztázása a befektetési tanácsadás körébe tartoznak.

A részvények és egyéb értékpapírok, valamint az arany spekulatív befektetési formák, melyeknél magas árfolyam-, átváltási árfolyam változás és akár a befektetés teljes értékének elvesztése lehetséges.

A múltbeli értékalakulás nem jelzi megbízhatóan előre a jövőbeli változásokat. A Bank nem garantálja a meghatározott eredmény elérését.
Az adatok az elkészítés időpontjában rendelkezésre álló ismereteket és piaci becsléseket tükrözik, melyek megváltozhatnak. A feltüntetett adatok, számítások helyessége és hiánytalansága nincs garantálva. Az adóügyek kezelése nem része a piaci kommentárnak, vagy a befektetési tanácsadásnak.

Ezen elektronikus hirdetmény jogilag védett információkat tartalmazhat.
Jelen levél sem a Partner Bank ajánlatának nem minősül, sem a Partner Bank állásfoglalását nem tükrözi.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, értékpapírotokat?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!