Húsvéti kis részlet a következő hírlevelemből- Részvény kontra államkötvény

Vajon kincsesládára bukkantunk a hétvégén?

“Készülődünk az ünnepekre a családdal. Vásárlás után betérünk a kedvenc helyemre egy helyi cukrászdába, ami Tápiószecsőn található. Ez a Hisztéria cukrászda. Tojáslikőrös – fehércsokoládés tortával jutalmaztam meg magam a kimerítő vásárlás után.

Meglepetésemre gyerekkori barátommal futottam össze, Csabával. Ők is édesszájúak. Csaba 42 éves, jelenleg építőipari vállalkozó. Négy – öt éve nem találkoztunk.

Csaba elmesélte, hogy nemrég újra kellett indítania a vállalkozást, mert rengeteget vesztett az előző vállalkozásán. Akkor a cég profilja az aszfaltozás volt. Valamikor Csaba nagy pénzt örökölt egy Münchenben élő nagynénitől.

Jelenleg konzervatívabb befektetéseken gondolkodik, de halotta hogy 2016. március 22 – én az MNB kamatot vágott, jelenleg a Magyar Nemzeti Bank alapkamata 1,20 %. Nagy Márton a Jegybank alelnöke úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen olyan ciklus indult, amiben több kamatvágás is lesz. Kérdés, hány lépés lesz. Ezt előre nem tudni, a piaci környezet módosulhat „Egy további lépés még biztosan lesz, onnantól már beszélhetünk ciklusról”. Elképzelhető, hogy áprilisban vagy májusban már 1,05 % jegybanki alapkamat várható.

Csaba lassan már nem hisz abban, hogy ezek a számok Európában és Amerikában felfele mozdulnak el. Így az államkötvények ……….”

Tudni szeretnéd a folytatást

Konzultációra való jelentkezés