Indexcsökkenés New Yorkban

 New York, 2018. április 20., péntek (MTI) – Vegyes kezdés után veszteségbe süllyedtek pénteken a főbb árfolyamindexek pénteken az amerikai értékpapírpiacokon.

wall-street-tozsde2

 A kereskedés vége előtt két órával a DJIA-30 és az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 1,0 százalék veszteséget mutatott.
Az árfolyamalakulás a vállalati eredmény-beszámolókat követte pénteken. A technológiai szektort az Apple részvényének négy százalékos esése terhelte meg leginkább. Az Apple árfolyama a Morgan Stanley közleménye miatt esett, amely szerint a Wall Street csalódni fog a második negyedévi iPhone eladásokban. 
Az Apple veszteségét részben ellentételezte az indexekben a General Electric közel négy százalékos erősödése. A GE az elemzői várakozásokat meghaladó negyedéves forgalomról és nyereségről számolt be és megerősítette optimista éves tervét. Hasonló okból emelkedett a Honeywell árfolyama másfél százalékkal.

chart_all_DowJonesIndustrialAverage

Fent: Dow Jones index 1986.02.01-től

Péntekig az S&P-500 indexben foglalt vállalatoknak 16 százaléka tette közzé negyedéves beszámolóját és több mint nyolcvan százalékuk a várnál jobb eredményadatokkal. A folyamatban lévő beszámolási szezon legsűrűbb hete a jövő hét lesz olyan nagy nevekkel, mint az Alphabet, az Intel vagy a Microsoft

Az olajár kezdetben csökkent pénteken, majd emelkedésnek indult. Az amerikai kereskedés vége előtt két órával a WTI 0,07 százalékkal állt magasabban 68,34 dolláron hordónként, a Brent pedig 0,30 százalékkal magasabban 74,00 dolláron. A WTI 69,56 dolláron, a Brent pedig 74,75 dolláron érte el csütörtökön idei csúcsát, ami 2014 novemberi árszintnek felel meg. A mostani árszinten mindkét olajtípus nyereséggel zárhatja a hetet, a WTI egy százalékossal, a Brent pedig másfél százalékossal.

Tengeri-olajfuro-torony
 A dollár erősödött, az arany ára csökkent. Az eurót 0,48 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2287 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi szállításra 0,71 százalékkal unciánként 1339,20 dollárra csökkent.

14_euro-goosh_0

Forrás: mti_hirfelhasznalo2018. április 20., péntek 20:20