Koktélok kialakulása

Rengeteg történet kering arról, hogy mikor és ki találta fel az első koktélt.

Persze azt leszögezhetjük,hogy a legtöbb mendemonda Mexikóhoz és az USA-hoz köthető. Íme egy a sok történet közül amely talán a legismertebbek egyike.

Coctel mexikói királylány apja az udvarába érkező amerikai tiszteket különleges, kevert italokkal kínálta a 19. század elején. Mivel a vendéglátás közben a lányához is gyakran szólt, a katonák azt hitték, hogy Coctel az ital neve. Ugyancsak mexikói történet, hogy a több italból álló dracot ami igencsak kedvelt volt arrafelé az egyik településen nem fakanállal, hanem a kakasfarok nevű növény gyökerével keverték össze, és a partra szálló angol matrózok az italt cocktailként (kakas farka) rendelték.

A koktél

A koktél nem más mint minimum két alapanyagból készült ital.

Léteznek alkoholos és alkoloholmentes  koktélok, a variációk száma végtelen. Napjainkban már rengeteg fajta likõr,szesz és ízesítõ létezik ezek kombinációjának csak a képzelet szabhat határt. Persze itt vannak azért a híres vagy ismerős koktélok is amikről már hallottunk vagy épp egy James Bond filmben láttuk(Dry Martini). Az első publikáció ami koktélokkal és azok elkészítésével foglalkozott az 1800-as!!! évek közepén látott napvilágot. Az alkoholtilalom az USA-ban új korszakot nyitott a koktélok történelmében, mindenféle trükkökhöz folyamodtak a zugivók, hogy ihassanak például sokszor teának álcázták az áhitott nedűt. Ilyenkor használtak álneveket is az italokhoz és felszolgálásuk is különleges lett. Ma már persze nincs szükség a cselekre, hogy kijátsszák az alkoholra szomjas emberek a rendőröket vagy italellenőröket.