Lengyel Államkötvény magasabb eurós hozammal és kamattal a piacon

Lengyel Államkötvény

Befektetés első szempontja minden esetben az az ügyfeleknél, hogy hozam nyereség legyen. A második mindig az , hogy biztos legyen és garantált. A harmadik szempont, hogy rövidtávú befektetés legyen. Na ez nem mindig jön össze de azon vagyunk mi tanácsadók, hogy összejöjjön . Így a stabil kötvények, államkötvények kerülnek mindig elsőre  kiajánlásra. Itt első körben olyan Államkötvényre gondolunk amely biztonságot adnak és stabilitást mutatnak és 1000%, hogy pár éven belül nem áll fenn a csőd lehetősége.

Szabotázsakciókat készített elő Lengyelországban egy orosz kémcsoport - Piac&Profit

Ráadásul fix kamatot fizet, de nem forintban hanem euróban. Nem utolsó szempont az, hogy rövid távon járjon le.

Megoldás?

Lengyel Államkötvény

A Lengyel Állam 2010-ben is és később is folyamatosan, majd 2022-ben is bocsátott ki kötvényt, azaz kölcsönt. Mi most erről a kettőről de főleg az elsőről beszélnénk. Ugyanis a 2010-es kibocsátású Államkötvény 2025-s lejáratú, míg a másik ami 2022-ben lett kibocsátva 2032-ben jár le. De ahogy ígértem inkább a 2025.januári lejáratúval kezdjem. Ez az Államkötvény kiváló választás lehet mos hogy, a mi valutánk a forint ismét “lejtmenetbe” kapcsolt. Hiszen euróban van nyilvántartva tehát Eurós, vagyis a mi forintunkat  a bank amelyen keresztül megvesszük euróra váltja át. Majd mivel ez a másodlagos piacon kapható már, megveszi 2-3 munkanapon belül.  De itt jön a kérdés , milyen százalékot fizet fizet fix kamatban? Ez a kötvény fix 5.25%-os kamatfizetésű, de mivel a Lengyel Államnak valamennyire stabilizálódott az Államadóssága, illetve kevesebb lett jelenleg 101,89%-on áll az árfolyama így éves szinten 3,79%-ot fizet kamatban. Nem rossz mindhatnánk és szerintem mondjuk is. Ha két évig ugyanis nem kell a pénzünk amit most a bankunkban tartjuk lekötetlenül , csak elinflálódik és ráadásul hatalmas költségeket vonnak le róla.

Index - FOMO - Lengyelország lehet az egyik sláger idén – ide utazzon 2023-ban!

Vásárlás

Ezt az államkötvényt mi már 2500 euróért azaz 972500 forintért megveheti. Akár egy jó portfolióba beillesztve akár önállóan is. Gondoljunk bele ha a betett forintunk időközben euróban lesz és az euró/forint kurzus újra eléri a 400 ft vagy akár a 425 forintot, mekkora haszont fogunk elérni. Márpedig előbb-utóbb várhatóan újra ott fogunk tartani. Mert sajnos a magyar gazdaság még mindig nem tart a kiszámítható pályán és még mindig gyenge lábakon áll. Ráadásul a 13%-os magas jegybanki alapkamatokat el kellene lassan engedni, de az forint leértékeléshez vezetne. Idézek egy cikkből:  “Az elmúlt hetekben elszoktunk már attól, hogy a forint árfolyama gyengülni is tud, minden bizonnyal ezért okozott jókora ijedelmet a múlt hét második felének ütemes forintleértékelődése. Az euróval szembeni kurzus a hét végére megközelítette a 390-et, lényegesen eltávolodva a 370 körüli szintektől, ahol már egy jó ideje stabilan tartózkodott. A gyors leértékelődés ismét rávilágított arra, hogy – magas kamatok ide vagy oda – a kockázatérzékelés változása esetén mennyire törékeny is tud lenni a hazai deviza. ” Világgazdaság.

Másik cikk:

„Itt 18 százalék kamatot kell adnunk a befektetőknek, míg máshol 6-7 százalék kamatot kapnak. Nyilván azért kell ilyen sokat adnunk, mert egy nagyon kockázatos ország vagyunk.”

Magyarországot most a forró pénz finanszírozza. Tehát olyan befektetők, akik a forinttal spekulálnak és kihasználják a mostani kamat-különbözetet. De ha bármi probléma merülne fel, akkor kiszállnak. „Mint egy tömött diszkóban, próbálnak azért az ajtóhoz közel állni és az első rossz jelre elmenekülnek.”-Zsiday Viktor

 

Lengyelország GDP

Krakkó- Lengyelország történelmi fővárosa

Várakozásaink szerint a beruházások tovább nőttek, többek között az állami szektor és a nagyvállalatok által vezérelve. A fizetési mérleg adatai arra utalnak, hogy 23 2Q-ban a külkereskedelem pozitívan járult hozzá az éves GDP-hez, és több mint ellensúlyozni hivatott a készletváltozások negatív hatását. Andrzej Duda lengyel elnök nemrégiben közölte, hogy a NATO-tagállam jövőre bruttó hazai termékének több mint négy százalékát tervezi védelmi kiadásokra fordítani a szomszédos Ukrajnában dúló háború miatti biztonsági aggodalmak közepette.

Lengyelország 2024-ben a védelmi, egészségügyi, szociális juttatásokra és a közszféra bérezésére szánt kiadások növelését tervezi – közölte nemrégiben a miniszterelnök, miután a kormány az október 15-re tervezett választásokat szem előtt tartva elfogadta a jövő évi költségvetést.

Javaslat

Vásároljon Lengyel Államkötvényt. Még ma jó árfolyamon megteheti.

Az államkötvény egy stabil eszköz biztonságot ad nemhiányozhat a portfólióból és mivel az euró is stabilitást ad és vélhetően a forintunk ismét lejtmenetbe kapcsolhat ez kiváló lehetőség a részvények vásárlása mellé.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Poland profile - Timeline - BBC News

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!