Total Energies vállalat több, mint 90 éve Afrikában is lábat vetett

TotalEnergies

TotalEnergies EP  részvényei szerdán csökkentek, miután katonai tisztek puccsot hirdettek a közép-afrikai Gabonban Ali Bongo elnök választási győzelmét követően.  Az országban – amely a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének tagja – egy csoport tiszt azt mondta egy nemzeti televíziós csatornán, hogy átvette a kormány irányítását, nem sokkal azután, hogy Bongót, akinek családja 1967 óta kormányozza az országot, a szombati elnökválasztás győztesének nyilvánították.

1500 benzinkútját adja el a Total - Portfolio.hu

A francia nagyvállalat, a TotalEnergies leányvállalata több mint 90 éve tevékenykedik a közép-afrikai országban, olaj- és gázkutatási és -kitermelési tevékenységgel, valamint vezető kiskereskedelmi vállalatként. A TotalEnergies EP Gabon által üzemeltetett mezők nyersolaj-termelése 2022-ben 5,8 millió hordó volt.

A TotalEnergies nem volt azonnal elérhető a Dow Jones Newswires megkeresésére.

A francia vállalat 58,28%-os részesedéssel rendelkezik a TotalEnergies EP Gabonban, míg a gaboni állam 25%-os részesedéssel rendelkezik.

Ali Bongo: who is Gabon leader ousted in military coup? | Reuters

A NextDecade részvényei a június közepén jelentős rallyt produkáltak, miután a TotalEnergies (NYSE:TTE) megállapodott abban, hogy részesedést szerez a vállalatban.  Ennek értelmében a TotalEnergies három tétel NEXT-részvény megvásárlásáról állapodott meg, amivel 17,5%-os részesedést szerez a zöld energiával foglalkozó vállalatban. Az elsőben a NextDecade 40 millió dollár értékben adta el törzsrészvényeit a TotalEnergiesnek részvényenként 4,98 dollárért.  A NextDecade sajtóközleménye szerint a második tételben további 110 millió dollárnyi részvényt ad el a TotalEnergiesnek ugyanezen a részvényenkénti áron. Ami a harmadik tételt illeti, a vállalat 45,1 millió részvényre számít, darabonként 4,86 dolláros áron.

Részvény-vásárlási megállapodás

A TotalEnergiesszel kötött részvényvásárlási megállapodás a Global Infrastructure Partners-szel kötött másik megállapodással párhuzamosan jött létre. Ennek értelmében a vállalat többségi befektetője lesz a Rio Grande LNG projekt 1. fázisában. Matt Schatzman, a NextDecade elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta a megállapodásról: “Izgatottan várjuk a GIP-pel és a TotalEnergies-szel való együttműködést az RGLNG és az RGLNG-nél tervezett CCS-projektünkön. A GIP-pel és a TotalEnergies-szel való partnerségünket is szívesen bővítjük, az energiaszektor szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére irányuló közös elképzelésünkre összpontosítva.”

June 14: NextDecade Announces Framework Agreements with Global Infrastructure Partners and TotalEnergies to Support the Development of the Rio Grande LNG Project - Midstream Calendar

Tudta-e?

TotalEnergies folyadékok az ICBR 2023-on: vezető szerepet játszik a zöldebb akkumulátor-újrafeldolgozás felé vezető úton. A franciaországi Oudalle-ban és az Egyesült Államokbeli Bayportban található üzemeikben fejlesztik az aromátlanított és biológiailag lebomló termékeket, amelyeknél a környezeti hatások csökkentésére összpontosítanak saját fejlesztésű eljárásuknak és a megfelelő nyersanyagforrások felhasználása révén.Termékeiket széles körben alkalmazzák, többek között kozmetikumokban, állati vakcinákban, vízkezelésben, növényvédő szerekben, fúrófolyadékokban, gumiabroncsokban, tintákban, tengeri diszpergálószerekben, festékekben és most már az akkumulátorok újrahasznosításában is.

TotalEnergies Lubrifiants Launches RobotQuartz Campaign

A vállalatról

A TotalEnergies SE, korábban Compagnie française des pétroles, majd Total, szénhidrogének és egyéb energiaforrások ,kőolaj és bioüzemanyagok, földgáz és zöld gáz, megújuló energiák és villamos energia  globális termelője és szállítója. A TotalEnergies egyike a hat “vezető olajhatalomnak”: 2007-ben az ExxonMobil, a Shell, a BP és a Chevron mögött, a ConocoPhillips előtt pedig a hat legnagyobb vállalat közül az ötödik legnagyobb volt az ágazatban világszerte. Az árbevétel alapján 2015-ben  Franciaország legnagyobb vállalata volt, Európában az 5. világszerte pedig a 24. legnagyobb. Valamint 2015-ben a 4. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkezett az euróövezetben. Tevékenységei a teljes termelési láncot lefedik, a nyersolaj és a földgáz kitermelésétől az energia előállításáig, beleértve a finomítást és a kereskedelmi forgalmazást is. A TotalEnergies csoport több mint 130 országban van jelen, és több mint 100.000 embert foglalkoztat , közel 25%-ukat Franciaországban. A TotalEnergies emellett jelentős vegyipari vállalat is.

TotalEnergies Chart

A közel 130 országban tevékenykedő TotalEnergies a fenntartható fejlődést annak minden dimenziójában projektjei és tevékenységei középpontjába helyezi, hogy hozzájáruljon az emberek jólétéhez.

Osztalékfizetés

A Total Energy Services Inc. bejelentette, hogy igazgatótanácsa negyedéves osztalékot állapított meg törzsrészvényenként 0,08 dollár  értékben a 2023. szeptember 30-án végződő negyedévre. Ezt az osztalékot 2023. október 16-án fizetik ki a 2023. szeptember 29-én nyilvántartott részvényeseknek. Az osztalékfizetés utáni időpont 2023. szeptember 28-a.

TotalEnergies Marketing USA - Light Metal Age Magazine

Javaslat

Még ma vásároljon TotalEnergies részvényt. A vásárlást már 60 db részvénnyel azaz 1.358003 forinttal megteheti. egy részvény ára 59,095 euró, a 60 darabé 3545,7 euró. A TotalEnergies vállalat kapitalizációs tőkéje 156,87 milliárd euró. A részvényeket akár Ön megveheti dolláros TBSZ számlára ami azt jelenti hogy 5 év után a 15% nyereségadót nem kell megfizetnie és 3 év után ha mégis megbontja a számláját tehát eladja a papírokat és nem vesz másik részvényt és kötvényt hanem kiutalást kér 10% személyi jövedelemadót kell fizetnie. Ráadásul szinte középárfolyamon tudja forintját átváltani a banknál dolláros vagy eurós számlára.  Ezt a részvényt érdemes megvásárolni és diverzifikálva a portfoliójában tartani a következő részvények mellett: AppleNetflixNvidiaBerkshire Hathaway, Intel, Nike,Nestlé ,McDonaldsCoca ColaNutrien és LindeTesla de még sorolhatnám.

Finance Tip Friday #68: Start Building Your Passive Dividend Portfolio This Year - The Elite Nurse Practitioner

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!