Fordulhat a befektetési aranynál a széljárás

Megfordulhat az a arany széljárása

Úgy tűnik, hogy az arany ára hétfő estéhez képest enyhe veszteséggel zárja ezt a csonka kereskedési hetet. Miután 1700 dollár felett értékes határozottságot mutatott az amerikai dollárral szemben, amely továbbra is a FED előrejelzései alapján féktelenül erősödik az euróval szemben. A befektetési aranynál most érdekes fejlemények körvonalazódnak.

Goldpreis - Gold Chart

Még ha figyelembe vesszük is azt, hogy az Egyesült Államokban a munka ünnepe miatt lerövidítették a tőzsdei hetet, miközben a befektetők és kereskedők többsége visszatért a nyári szabadságról . Ez egy furcsa hét volt az arany számára, mivel a sárga fém négy kereskedési nap alatt sokkal nagyobb volatilitást mutatott, mint más főbb eszközök. Mégis, csütörtökön azt láthattuk amiért igazából megvesszük az aranyat a biztonságot.

Más főbb eszközosztályok többnyire eseménytelenül kezdték az ünnepnapokkal rövidített hetet. Az arany ára azonnal érezte a nyomást az amerikai dollár részéről, amely kedden már a kezdetektől fogva lendületet vett. Mivel a piacok elkezdték átgondolni azokat a korábbi fogadásokat, amelyek szerint a javuló inflációs adatok a Federal Reserve-t a kamatemelések ütemének lassítására késztethetik.

Dollár vs Gold

A dollár által kedden kifejtett húzóerő hatására az arany ára folyamatosan esett az ülésszak során, sőt az éjszakai órákban rövid időre 1700 dollár alá is került.

A londoni kereskedés az euró árfolyamát az utóbbi ülések legerősebb csúcsára emelte, ami a dollár emelkedését is lehűtötte. A grafikonokon az EUR/USD árfolyamot ismét a paritás fölé forgott, az arany spot ára pedig viszonylag könnyen 1725 dollárig emelkedett. Csütörtökön viszont újra fordulatot láthattunk az aranynál.  A dollár oldalazása megfordult, mivel az arany árfolyama ismét visszaesett (de ami fontos, jobb támaszt mutatott 1705 dollárnál), az amerikai kincstárjegyek hozamai ismét felszöktek.

Gold vs. USD

India

2022. szeptember 9-én a sárga fém ára Indiában mind a 22, mind a 24 karátos súlyúak esetében emelkedett.Aa befektetők a növekvő infláció közepette jelentős és biztonságos befektetésnek tekintik.

Péntektől a 24 karátos arany 10 grammjának ára Indiában 50 890 rúpiáról 51 000 rúpiára emelkedett.  A 22 karátos arany 10 grammja 46 650 rúpiáról 46 750 rúpiába kerül.

Az arany árfolyama ezen a héten 1717,69 dolláron zárt. Tudsz most jobb lehetőséget a befektetési aranynál?

Coronavirus tames India's affection for gold

A negatív reálhozamok környezetében az arany még mindig vonzónak tűnik számunkra, mint fedezeti eszköz.

A Goldman Sachs véleménye szerint az aranybefektetési kereslet jövőbeli irányát a FED monetáris szigorításának és a recessziós félelmeknek a kölcsönhatása fogja meghatározni. Ha a recessziós félelmek fennmaradnak, miközben a FED emeléseinek üteme az infláció normalizálódása miatt lelassul. Ekkor az aranybefektetési keresletnek végre sikerülhet pozitív lendületet vennie.

Question mark hi-res stock photography and images - Page 2 - Alamy

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot! Igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!