Válságok esetén arany befektetés

arany értéke a háború esetén

Amikor valamilyen válság üti fel a fejét (legyen ez gazdasági vagy éppen háborús) rendre előtérbe kerül az arany befektetés. Mi lehet ennek az oka? Vajon most is érdemes arannyal kereskedni, aranyba fektetni?

Ezt mint mindig az idő dönti el, de objektíven járjuk körül ezt a témakört, hiszen most aztán tényleg égetően fontos, hogy megfelelő befektetést találjunk magunknak, vagy megfelelő helyre csoportosítsuk a tőkénket.

Ez a tíz ország termelte ki a legtöbb aranyat tavaly

Arany befektetés általánosan

Az arany alapvetően menekítő eszköznek számít. Általában, amikor a gazdaság nehéz időket él, az arany ára emelkedik, mert a befektetők érték raktárként vásárolják meg az aranyat. A most a világban zajló trendek (még alig ment el a vírus 5. hulláma, máris háború zakjlik) hatalmas hatással lehetnek a befektetői portfóliókra, valamint az aranyba és ezüstbe történő befektetés módszereire.

Az aranyat a hosszú távú befektetők gyakran használják a befektetési portfóliók diverzifikálására. Például sok alapkezelő bizonyos allokációval rendelkezik részvényekhez, kötvényekhez és fémekhez, például az aranyhoz. Ennek az elmélete az eszköz diverzifikáció.

Ha egy eszköz nem teljesít jól, akkor egy másik eszköz igen. Természetesen, ha az arany befektetésekről van szó, a türelem kulcsfontosságú, mivel történelmileg az arany kevésbé ingadozó, mint a tőzsde, amely több növekedésalapú jellemzőt mutat.

Gold's price progress is checked by stronger US dollar - Stockhead

Az arany befektetés előnyei

Íme, pár fontos szempont az arany mellett:

  • Az arany relatív értéke hosszú távon tartja magát. Kimutatások szerint, ma egy átlagfizetésből ugyanannyi aranyat tudnánk venni, mint 100 éve. Ez a stabilitás az előnye, amelyre most nagy hangsúly érdemes fektetni.
  • Nem kell fizikai aranyban gondolkozni feltétlenül, hiszen a különböző ETF-ek mellette, választhatjuk az aranybányász vállalatok részvényeit is, mint például: a torontói központú Barrick Gold Corporation,
  • Jó időszakokban nem csak értékálló, hanem magas nyereséggel kecsegtet, hiszen Az arany például 2002 novembere és 2012 októbere közötti 10 éves időszakban 441,5%-os teljes árfolyam-emelkedéssel felülmúlta az S&P 500 indexet.

Ez utóbbi az igazán fontos talán, hiszen most aztán kimondottan krízishelyzet ütötte fel a fejét, és megvizsgálva korábbi ilyen szituációkat, az arany rendre felülteljesített a mértékadó indexeken.

Chinese gold scam: Gilt complex about Chinese gold - The Economic Times

Miért fontos most az arany befektetés?

Igazság szerint számos olyan gazdasági tényező van most, amely miatt elengedhetetlen, hogy biztonságos és nyereséges befektetést találjunk magunknak:

  • az orosz-ukrán háború
  • az orosz tőzsde bezárása
  • a forint gyengülése az euróhoz képest
  • a rendkívül magas infláció

gold vs bloomberg commodity index

Még gazdasági oldalakat sem szükséges olvasni, hogy érezzük ezeket a hatásokat, hiszen olyan szintű áremelkedések zajlanak főleg az élelmiszer piacon tavaly november óta, amely szinte példátlan. És ez a folyamat most sem fog enyhülni, sőt.

Az egyetlen lehetőség, hogyha olyan biztonságos és nyereséges helyre fektetjük a tőkénket, amely lehetővé teszi, hogy kevésbé érezzük meg ezeket a hatásokat!

 

De mi is történt a háború előtt 2021 negyedik negyedévében!

Could China Be Secretly Building Up Its Gold Reserves? | SchiffGold

Az aranyat részben az inflációs félelmek miatt veszik a befektetők, de a magas nominális kamatok negatív hatással lehetnek, mivel nő a kamatot fizető eszközök hozamelőnye a kamatot nem fizető arannyal szemben.

Érdemes azon elgondolkozni, hogy indiai ékszervásárlók tavaly majdnem megduplázták vásárlásaikat és 611 tonnára
növelték a World Gold Council adatai szerint. A kínai kontinensen az arany vásárlása 63%-kal 675 tonnára ugrott. Csak ebben a két országban vásárolt 556 tonna plusz csecsebecse 2021-ben elegendő volt ahhoz, hogy ellensúlyozza a
magánbefektetők és a központi bankok 558 tonnás nettó fogyasztásának majdnem teljes csökkenését, amelyet a tőzsdén kereskedett alapok nyolc éve leggyorsabban lezajlott eladása okozott.

A világ 10 legnagyobb aranybányája | Érdekes Világ

 

Az arany ára a 2022-es naptári évben  eddig közel 18 százalékkal, unciánként 2050 dollár körüli szintre emelkedett a folyamatban lévő orosz-ukrán konfliktus miatt és a következő hónapokban még van mozgástér – vélik a Goldman Sachs elemzői, akik szerint az év végére további 25 százalékkal, unciánként 2500 dollárra emelkedhet az ár.Januárban a Goldman Sachs 2150 dollárra emelte a 12 hónapos aranyár-előrejelzését unciánként, mivel úgy vélte, hogy a közelgő amerikai növekedési lassulás az amerikai recesszióval kapcsolatos bizonytalansághoz vezet és 300 tonna beáramlást ösztönöz az arany ETF-ekbe. Az orosz-ukrán feszültségek kezdetén a Goldman Sachs azt sugallta, hogy a nyersanyagok ebből eredő rallyja tovább ronthatja a fejlett piaci növekedési-inflációt.

Goldpreis - Gold Chart

Az orosz-ukrán háborús helyzet tovább növelheti az amerikai recesszióval kapcsolatos aggodalmakat és 600 tonnára növelheti az arany ETF-beáramlást, ami viszont 12 hónapon belül unciánként 2350 dollárra tolhatja az arany árát. 

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Arany befektetés
      Arany befektetés

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!