Megoldást szeretnél Fix kamaton? – Íme egy két lehetőség, de vásárolhatsz részvényt is ugyanitt

Az 5,125%-os Lufthansa kötvény közép és hosszabb távon lehet megoldás

A Lufthansa vállalatnál elindult egy dinamikus árképzés használatának gyakorlása, vagyis a díjakat a kereslet illetve a kiskereskedelmi piaci ár függvényében fogja a repülési vállalat kialakítani Európában. A múlt héten a Lufthansa megerősítette, hogy ők lesznek az első repülési cég, akik még az idei évben elfogadják a Miles&More hűségprogramjának modelljét. A modell leköveti a Delta Air Lines hűségprogramját, amelyet az amerikai vállalat tavaly indított el. Az utasok csak jókat mondanak a programról, hiszen több utazás után az is előfordul, hogy ingyenesen használhatták a Delta Air Lines repülőgépjáratait. A Lufthansa kereskedelmi és vezérigazgatója, Carsten Spohr már a múlt héten kijelentette, hogy a vállalat elmozdul a többlépcsős egy olyan új szabvány felé, amely a jegyárakat a viteldíj kiskereskedelmi árának megfelelően számítja ki. Jelenleg a Lufthansa 286 nagyobb géppel rendelkezik és 215 úti cél található meg járatai között. 2015-ben a vállalatnak beruházás miatt szüksége volt kölcsönre, ezért 500 millió euró értékben kötvényt bocsátott ki, ami ráadásul 5,125%-os éves eurós kamatot fizet minden év február 12-én. Erre a kötvényre bizonyos intervallumonként ráadásul bónuszkamatot is fizetnek, az elsőt 2021.02.12-én, 4,783%-os eurós kifizetéssel. A Lufthansa története az 1950-es évekre tehető. A mai légitársaságot 1953. január 6-án alapították Kölnben és 1955. április 1-jén kezdte meg a rendszeres közlekedést. A Lufthansa az első Ázsián kívüli légitársaság, amely ötcsillagos minősítést kapott a Skytrax brit légi ipari tanácsadó szervezettől. A koronaváság miatt mi ugye nem utazunk, a Lufhansa majdnem csődbe is ment ezért, de több ország ugynéz ki megmentheti. Németország után újabb állam vállalta, hogy a koronavírus-járvány utáni újraindítást segítendő pénzügyi segítséget nyújtson a Lufthansa-csoport valamely légitársaságának: Ausztria egy összesen 600 millió eurós, átszámítva közel 206,5 milliárd forintos pénzügyi csomagot jelentett be, amivel meg kívánja segíteni a konszern ausztriai leányvállalatát, a 2009 óta a Lufthansa-csoporthoz tartozó Austrian Airlines (AUA) légitársaságot.

Sztrájkot tartanak vasárnap a Lufthansa csoport több ...

2025-ig biztos 3,55%-os kamatot fizet a Wells Fargo

Tavaly év végén jeent meg az a hír, hogy a Wells Fargo&Co. legalább 386 millió dollár biztosítási díjat fizet vissza azoknak az autóshiteleseknek, akik 2008-2009-ben hitelre vették meg a bankon keresztül az autójukat. Ugyanis egy Santa Ana-i bíróság szerint jogsértés történt. A Wells Fargo nem ismeri el a hibát, de hogy elkerülje a jogviták kockázatait, kész minden költséget és díjat megfizetni. A Wells Fargo 2019 március 18-án ünnepelte a 167. évfordulóját, hiszen a Bankot 1852-ben New Yorkban alapította Henry Wells és William Fargo. Amikor a céget Wells Fargo&Company részvénytársasággá alakították 1852-ben, akkor a cég törzstőkéje 300.000 dollár volt. Kifejezetten banki szolgáltatásokat vezettek be az akkori Kaliforniai államba. Még 1849-ben egy riválisuk, John Warren Butterfield, aki alapítója volt a Butterfield Wasson&Company-nak belépett ugyanerre a piacra, de Fargóék hamar rájöttek, hogy egymás ellen nem érdemes harcolni. Így 1850-ben már közösen megalkották, létrehozták az American Express Company-t. A Wells Fargo már a kezdetektől kezdve jól indult el. Mára a Wells Fargo az egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatók (kapitalizációs tőkéje 217 milliárd dollár) egyike az USA-ban. Mint nagy banki szolgáltató 2015-ben neki is fejleszteni kellett, ezért külső bevonásra volt szüksége és kötvényt bocsátott ki 2,5 millió dollár értékben. Ezek a kötvények ma is a megtalálhatóak a másodlagos piacon és évente dollárban fix 3,55%-ot fizetnek. A fix kamat mellett még az szól, hogy a kötvények lejárata 2025 és féléves kamatozásúak.

Képtalálat a következőre: „wells fargo”

A Morgan Stanley szerint kedvező vételi árfolyamon tartózkodik a 4,00%-os kamatfizetésű General Motors kötvénye

2014-ben a Bloombergen már megjelent az a hír, hogy a General Motors 2,5 milliárd dollár értékű kötvényt bocsátott ki. A legnagyobb autógyártó a kötvényeket három lejárattal bocsátotta ki. Kibocsátott kötvényeket 2045-ös lejáratra, 5,2% USD kamattal, a 4,00%-os dollárfizetésűt 2025-ös lejárattal és 2043-ban lejáratút 6,25%-os kamattal dobta a piacra. Több esetben megjelent a hír, hogy azok a befektetők gondolkoznak jól, akik kötvényeket maximum 10 évre vesznek. Ezt azóta a Morgan Stanley a General Motors esetében meg is erősítette. 2017-ben a General Motors kivonult Európából. Ennek következtében eladta két európai márkáját, az Opelt és a Vauxhallt a francia PSA csoportnak 2,2 milliárd euróért-ért, azaz kb. 670 milliárd forintért. A napokban viszont a FED kedvező hírt jelentett be, lehetséges a kamatcsökkentés rövidtávon. Az alacsonyabb kamatok a General Motors javára billenthetik a mérleget, ugyanis a jelentős adósság miatt a General Motors-nak ez egy élénkítés lehetne az autók és tehergépkocsik értékesítésében. Az alacsonyabb kamatlábak az olcsóbb General Motors járművek eladását fogja eredményezni a fogyasztók megelégedésére, így ez középtávon hatni tud a bevételekre és a profitra is. 2014-ben 500 millió dollár értékben bocsátottak ki 4,00%-os General Motors kötvényt, ami jelenleg 103,7%-os árfolyamon tartózkodik és féléves kamatozású. Ráadásul a General Motors elnöke, Mark Reuss a 2019-es Wall Street Journal Future of Everything fesztiválon már egy új elektronikus platformmal mutatkozott be és kijelentette, hogy ezentúl az elektromos autózás fele nyit a cég.

Oracle OpenWorld 2015 - General Motors' crisis moment helped it ...

Miért ne fektetnék fix kamatozású olyan cégbe amivel  mosok is ha kell?

Procter&Gamble Co(rövidítve:P&G) egy amerikai fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat, amelynek központja Ohio államban, Cincinnatiben található. A vállalatot 1837-ben alapította a brit származású amerikai William Procter és az ír-amerikai James Gamble. A Procter&Gamble cég jelenleg is világszínvonalon ismert termékeket gyárt és forgalmaz tisztítószerek és a testápolási, illetve higiéniai termékek kategóriáiban. Termékei közt megtalálhatóak az Always, a Braun, Ariel, Duracell, Gillette, Fusion, Head&Shoulders,Oral-B, Old Spices. Ma a P&G több mint 300 márkát forgalmaz 160 országban, közel 5 milliárd fogyasztónak.

1837-ben az új vállalkozást Gamble, mint szappanfőző, sógorával, William Procterrel összefogva indította el. 1887-ben már nevet szerzett a cég, akkor a munkásosztálynak az alapító unokája részvényeket osztott egy esetleges zavargás megállítása miatt. 1890-re a P&G már több mint 30 különféle szappant gyártott. Az újfajta reklámozás, többek között az országos magazinokban megjelenő egész oldalas, színes reklámok eredményeképpen folyamatosan nőtt a P&G szappanok iránti igény.1924-ben már kérdőívek és adatok után tudatosan adta el termékeit. Azon gondolkodott a cég felső vezetése, hogy megértse a fogyasztói igényeket és kielégíthesse azokat termékeivel, amelyek megkönnyítik az emberek hétköznapjait. 1939-ben csupán öt hónappal a televízió amerikai megjelenése után, a Procter&Gamble már TV reklámban hirdette Ivory nevezetű szappanját, az első televíziós baseballmeccs-közvetítés alatt. 1945-re a cég közel 350 millió dolláros üzletté nőtte ki magát, termékei az Egyesült Államokban és Kanadában is nagy népszerűségnek örvendtek. Az 1950-es években a vállalat egyre erőteljesebben koncentrált a nemzetközi terjeszkedésre: elsőként Mexikóban, majd Japánban és Európában is forgalmazni kezdte termékeit. 1991-ben a Procter&Gamble megnyitotta első irodáit Magyarországon, a korábbi Csehszlovákiában, Lengyelországban valamint Oroszországban. 2000-ben Magyarországot választották Közép-Európa régiós központjának. 2011-ben megalakult a Procter&Gamble Central Europe régió, mely kilenc országot ölel fel, köztük Magyarországot.

Five reasons why P&G's brand sell-off is not a gamble

 

Procter&Gamble cég 1996 februárja óta található meg az amerikai tőzsdén. Akkor még 15 eurós részvényárfolyamon került a tőzsdére, ma ugyanez már 114,45 euró. Mindeközben a vállalat a S&P100 és az Amerika 500 legnagyobb vállalatait rangsoroló S&P500 közé került. Jelenleg a cég piaci kapitalizációs 285 milliárd euró. A cég magas osztalékot, 0,67 eurót fizet negyedévente befektetőinek. De 2018-ban a vállalatnak szüksége volt tőkére, így 8%-os kamatra kötvényt bocsájtott ki, ami 2024 szeptemberében jár le.

Azóta mivel a vállalat teljesítménye kiváló, így emelkedett az árfolyama, de így is nettó 1,348%-os kamatot fizet lejáratig dollárban.

Personal Loan - Personal Loans for Salaried & Self Employed Apply ...

 

Egy kimondottan jó vállalatot is bemutatnék Önöknek, nektek.

Ez az American Water Works

Az American Water Works Company egy amerikai vízellátó társaság. A társaság a víz-és szennyvízszolgáltatás területére specializálódott. Az American Water kiemelte a víz óriási jelentőségét az élet minden területén, és ennek megfelelően elkötelezett a klímaválság megoldása mellett. Az American Water Works nemrégiben 621 millió dollár nettó jövedelemmel rendelkezett. A társaság 3,61 milliárd dollár értékű árukkal és szolgáltatásokkal rendelkezik. Az American Water egy amerikai közüzemi társaság, amely az Egyesült Államokban és Kanadában működik.

Water Quality Technology | American Water Works Association

1886-ban alapították American Water Works&Guarantee Company néven. A társaság 2001 és 2008 között a német székhelyű RWE csoport leányvállalata volt, de a társaságot 2008. április 23-án elidegenítették egy kezdeti nyilvános vételi ajánlat (IPO) keretében a NYSE-n. Az American Water legtöbb szolgáltatásának helyileg irányított közüzemi leányvállalata van, amelyet az Egyesült Államok szabályozza. Az American Water olyan leányvállalatokkal is rendelkezik, amelyek szerződés alapján irányítják az önkormányzati ivóvíz- és szennyvízkezelő rendszereket, valamint más részei vízgazdálkodási termékekkel és szolgáltatásokkal látják el a vállalkozásokat és a lakosságot.

2003-ban az American Water létrehozta az American Water Military Services Group-ot, amely szerződéses vízszolgáltatóként szolgál az Egyesült Államok számos katonai támaszpontja számára. Katonai szolgálatainak csoportja együttműködik az Egyesült Államok katonaságával a víz kezelése és ellátása, valamint az ország egész területén katonai létesítmények szennyvízének összegyűjtése és kezelése céljából. A mai napig az American Water Katonai Szolgáltató Csoport 11 katonai támaszponthoz nyújt szolgáltatásokat.

Bull vs. Bear: American Water Works Company | The Motley Fool

Az American Water Works Company olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a vízvezeték védelme, a csatornavezeték védelme, a házon belüli vízvezeték-vészhelyzeti program, az elektromos vezeték védelme, a fűtési és a hűtési rendszer védelme, a túlfeszültség-védelem és a vízmelegítő védelme.

A New Jersey-ben, Camdenben található American Water mintegy 7.100 alkalmazottal rendelkezik és 46 amerikai államban körülbelül 14 millió ember számára nyújt szolgáltatásokat. 2017-től kezdve az American Water részvényeivel elsősorban intézményi befektetők rendelkeznek. A napokban derült ki, hogy az Iowa American Water és az American Water Charitable Foundation 15.000 dollár támogatást jelentettek be három helyi szervezet számára a COVID-19 okozta károk miatt. A koronavírus miatt a cég leányvállalata az Iowa American Water volt az egyik első vízszolgáltató, amely felfüggesztette a rezsifizetés elmaradását és helyreállította a korábban már megszakított lakossági ügyfélszolgálatot. Az Iowa American Water további felmondásig felfüggesztette a késedelmi díjak befizetését és szeretne együttműködni a nehézségekkel küzdő ügyfelekkel, ideértve a fizetési programok (részletfizetés) igénybevételének lehetőségét.

American Water Works Chart

Az American Water részvényei a héten 2,52%-ot emelkedtek. A cég kapitalizációs tőkéje eléri a 20,4 milliárd eurót.

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran.

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, értékpapírotokat?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!