Mi lesz veled Nestlé 2023-ban?

Nestlé Vásárlás 2023

Fogyasztás

Egy dolgot kijelenthetünk, hogy az élelmiszerfogyasztás magasabb lehet, mivel a fogyasztók a szükségleti cikkekre összpontosítanak, mivel az infláció még mindig globális aggodalomra ad okot.

A jelenlegi piaci környezetben jó néhány élelmiszer-kiskereskedő részesülhet az árképzés előnyeiből. Íme az egyik legnagyobb, amelyet a befektetőknek érdemes megfontolniuk a globális szintű diverzifikáció érdekében az új év felé haladva.

Kidobta a Nestlé termékeit a legnagyobb német szupermarketlánc | G7 -  Gazdasági sztorik érthetően

Nestlé

A híres Toll House csokoládészeleteket és csokit és italokat gyártó Nestle  erős befektetésnek tűnik 2023 év végéig.

A Nestle-t a világ első számú élelmiszeripari vállalatának tartják, mint a kávé (Nescafe), az ásványvíz (Perrier) és a szemészeti termékek globális vezetőjét.

A Nestle híres snack termékei közé tartozik a Baby Ruth és a Butterfinger csokoládészelet. A vállalat gyártja a népszerű Alpo kutyaeledel márkát is.

A Nestle részvényei jelenleg a Zacks Rank #2 (vásárlás) rangsorában állnak, azt jósolják az elemzők, hogy a cég nyereséges lehet jövőre is. Az előrejelzések szerint a nyereség 2022-ben 2%-kal, részvényenként 4,96 dollárra emelkedik. Ez a 90 nappal ezelőtti 4,89 dolláros részvényenkénti becslésről emelkedett. A 2023-as nyereség várhatóan további 7%-kal emelkedik, a becslések szintén felfelé emelkedést jósoltak az elmúlt negyedévben is.

Nestlé Chart

Az előrejelzések szerint az értékesítés idén 9%-kal, a 23. pénzügyi évben pedig további 4%-kal, 102,22 milliárd dollárra emelkedik. A 23. pénzügyi évben az értékesítés 9%-kal emelkedne a pandémia előtti szinthez képest, a 2019. évi értékesítés pedig 93,46 milliárd dollárt tenne ki. Ez lenyűgöző növekedés egy Nestle méretű, érett vállalatnál.

A Nestlé története | Nestlé

Nestlé Számokban!

A Nestle részvények árfolyama -16%-kal csökkent az év eddigi részében  és ezzel kissé felülmúlják az S&P 500-as részvények teljesítményét. Ez alulteljesítette az Élelmiszer- és egyéb piacok +3%-os YTD teljesítményét. Az elmúlt öt év során azonban a Nestle teljes hozama  viszont+49% volt, amivel a Zacks alágazatának +20%-os hozamát veri  és kissé elmarad a referenciaértéktől pozítiv értelemben.

Zacks Investment Research

A részvényenként 117 dollár körül, 17%-kal elmaradva a csúcsoktól, a Nestle részvénye 23,5x-es határidős nyereséggel kereskedik. Ez meghaladja az iparági átlagot, amely 19,7X, de a Nestle a múltjához képest szép árengedménnyel kereskedik. A Nestle 20%-kal a 29,2X-es évtizedes csúcs alatt kereskedik, és közelebb van a 21,7X-es mediánhoz.

Még jobb, hogy a Zacks 132 dolláros részvényenkénti átlagos árcélja 13%-os emelkedést jelez a jelenlegi szintekhez képest.

Nestlé Fitness epres gabonapehely-szelet vitaminokkal és ásványi anyagokkal  reggelihez 23,5 g - Tesco Online, Tesco Otthonról, Tesco Doboz Webáruház

Javaslat!

A Nestlé részvénye vételi pontra 1,73%-os heti minuszos zárással 107,3 CHF-re érkezett. Mivel az Élelmiszeripari ágazat jelenleg a Zacks több mint 250 iparágának 18%-ában szerepel, a Nestle  így ezen részvény bevétele egy jó portfolióba egyedülálló globális diverzifikációt biztosít a befektetőknek. Az élelmiszer-fogyasztás a világgazdaságban tapasztalható gazdasági bizonytalanság közepette magasabb lehet, így a Nestlé vállalatot érdemes megfontolni 2023-ban.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!