Walmart, mint karácsonyi befektetés

Walmart, mint karácsonyi részvény

A Walmart részvényárfolyama az utóbbi 3 hónapban mintegy 7,18%-kal emelkedtek. A vállalat támogatja a One nevű fintech vállalkozást, amely a most vásárolj, később fizetsz opciót népszerűsíti. A Walmart készletei az elmúlt két negyedévben aggodalomra adtak okot, de a vezetőség orvosolta a helyzetet. Tekintettel a jelenlegi makrogazdasági háttérre, a Walmart élelmiszerboltokra és a Sam’s Clubra való összpontosításának gyorsulást kell eredményeznie. Sajnos Magyarországon sokan nem tudják hova tenni a Walmartot, de Amerikában a Walmart olyan mint, a helyi Tesco, Auchan és Lidl együtt véve.

Cost of living: Walmart issues profit warning as price rises hit - BBC News

Az amerikai Wal-Mart Stores céget 1962-ben alapította Sam Walton. A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége és árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalata. 

A cég részvénye egyike annak a harminc részvényből álló kosárnak, amelyből a Dow Jones Ipari Átlagot számítják. A Walmart 2007-ben  351 milliárd dolláros bevételt (11 milliárd dolláros nyereséget) ért el, ami új csúcsot jelentett akkor  a vállalat számára. 2022-től a Walmart üzletek Botswanában, Kanadában, Chilében, Kínában, Costa Ricában, El Salvadorban, Ghánában, Guatemalában, Hondurasban, Indiában, Kenyában, Lesothóban, Malawiban, Mexikóban, Mozambikban, Namíbiában, Nicaraguában, Nigériában, Dél-Afrikában, Szváziföldön, Tanzániában, Ugandában, az Egyesült Államokban (beleértve Puerto Ricót) és Zambiában működnek.

Walmart Chart

 

Intézkedések

A Walmart Inc. a magas inflációval és a fogyasztók lassú beáramlásával, visszafogott vásárlási szokásaival a kiskereskedelemben megszokott módon reagál. Ezenkívül kiválóan a készletek kezelése, az értékre való összpontosítás és a több és gyorsabb  kiszolgálást is előtérbe szeretné helyezni-áll ez a Walmart menedzsereinek kiadott intézkedésekben. A kiskereskedelmi óriás azonban egy évek óta tartó átalakulás kellős közepén van. Amelynek köszönhetően egyre inkább másnak tűnik, mint a vetélytársai. Doug McMillon elnök-vezérigazgató  a Morgan Stanley globális fogyasztói és kiskereskedelmi konferenciáján beszélt a vállalat értékesítési számairól és nyereségéről, de a változásokról is.

Walmart CEO Doug McMillon weighs in on inflation impact on food prices

Célár

A UBS nagybank az amerikai kiskereskedelmi vállalat vezetőségével folytatott megbeszélése után “buy”  azaz vételi szinten hagyta a Walmartra vonatkozó besorolását 170 dolláros célárral. Egyre több vásárló, köztük a magasabb jövedelműek is, keresik a jó ajánlatokat. Egyre többen igénylik a szolgáltatást- vette észre a Walmart.  A Walmart jelenleg 142 dolláron kereskedik. A cég piaci kapitalizációs tőkéje 376 milliárd dollár. A cég éves osztalékot fizet, 2,2 dollár /részvényenként.

Walmart Logo Tagline

A Walmart november 15-én bejelentette, hogy igazgatótanácsa részvény-visszavásárlási programot kezdeményezett, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy 20,00 milliárd dollár értékben vásároljon vissza forgalomban lévő részvényeket. Ez a visszavásárlási engedély lehetővé teszi a kiskereskedő számára, hogy részvényeinek legfeljebb 5%-át vásárolja vissza nyíltpiaci vásárlások útján. A részvény-visszavásárlási programok gyakran annak jelei, hogy a vállalat igazgatótanácsa úgy véli, hogy a részvények alulértékeltek.

Javaslat!

A Walmart részvényárfolyama ezen a héten 1,76%-ot korrigált Javaslom így karácsony előtt vásároljon 1 millió forint értékben Walmart részvényt és diverzifikálva tartsa portfoliójában. A Wall-Streeti elemzők 158 és 172 dollár közötti árcélokat látnak a 2024-es pénzügyi évre.

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!