Nem egész egy évre 5% fix dollárban az Apple kötvénnyel

Apple kötvény

Minden ember valahol a biztosra és a biztonságra vágyik. Mi enne a legbiztosíbb ma befektetés , mint a világ legnagyobb tőkéjú cég az Apple vállalatnak köllcsön adni. Igen jól hallotta kölcsönt adni egy óriásvállalatnak vagyis a mamut cégnek az ikonikus Apple-nek. De miért is, vajon az Apple bocsátott ki régebben köcsönt? Azaz van kötvénye? Igen, mint minden vállallat és ország az Apple is beruház és fejleszt és időnként szüksége van kölcsönre.

Három billió dolláros cég

Az Apple a múlt hónapban a világon elsőként érte el a 3 billió dolláros piaci értéket, amit az új piacokon való terjeszkedés reménye és a mérsékeltebb amerikai kamatemelésekre vonatkozó várakozások is tápláltak.

Az Apple az első olyan tőzsdén jegyzett vállalat, amely 3 billió dolláros piaci értékkel zárta  nemrégiben a hetet és a hónapot. A vállalat részvényei júliusban mintegy 2,31%-kal emelkedtek új csúcsra. A technológiai óriás először 2022 januárjában érte el a 3 billió dolláros piaci értéket, de nem sikerült ezen a szinten zárnia. Az Apple részvényei idén közel 46%-ot emelkedtek az egekbe. A vállalat idei tőzsdei sikere szöges ellentétben áll a 2022-es évvel.

Apple could unveil a 9-inch foldable device in 2025: Report | Technology News - The Indian Express

Az év elején az Apple piaci kapitalizációja 2021 eleje óta először esett 2 billió dollár alá a kereskedésben. A technológiai óriás mérföldkőnek számító értékelése a hónap elején bemutatott Apple Vision Pro, a régóta pletykált kiterjesztett valóság (AR) headsetje után következik. A 3499 dolláros headset, amelyhez a felhasználóknak egy iPhone méretű akkumulátorral kell kapcsolatban maradniuk, jövőre kerül forgalomba. A Wall Street és a Szilícium-völgy mindannyian benne voltak a 2022 végén az OpenAI ChatGPT debütálásával fellángolt mesterséges intelligencia-hype-ban. Azóta olyan vállalatok, mint a Microsoft, a Google, az Nvidia és a Meta is felugrottak az AI szekérre. Az Nvidia 181%-os ugrással vezeti az S&P 500 indexet idén. A Meta 137%-os ugrással követi. Az Apple nagyrészt távol tartotta magát a mesterséges intelligencia említésétől, míg versenytársai teljes erőbedobással szálltak be a feltörekvő technológiába.

Érdemes megjegyezni, hogy négy másik amerikai vállalat értékelése meghaladja az 1 billió dollárt, köztük az Alphabet, a Microsoft, az Amazon és az Nvidia.

Apple kötvénye:

Igen ilyen nagy vállalat is bocsáthat ki vállalati kötvényt, mint az Apple. Az Apple 2019-ben 2024-es lejárattal bocsátott ki kötvényt beruházás miatt. Ez a kötvény 2500.000 dollárban lett kibocsátva 1000 dolláros cimletekben 3,45%-os kamattal. De a jelenlegi gazdasági piaci helyzetben ez a kötvény így majdnem egy évvel a lejárat elött (2024.05.31 lejárat) 98,87%-os árfolyamon áll. Így az ügyfelünk ha végig gondolja, hogy a forint dollár árfolyamot figyelmbe véve, elösször is kereshetünk rajta 5,01% usd hozamot a mostani vétellel.

Tehát érdemes lenne Apple kötvénybe fektetni akár 3000 dollár -nak megfelelő forintért azaz minimum 1062000 forintért.

Miért kezdődik minden Apple termék neve "i" betűvel? - Apple Hírek

Az Apple vállalatról:

Az Apple-t 1976. április elsején alapította Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne – Wayne tizenkét nappal később eladta részesedését Jobsnak és Wozniaknak. A céget hivatalosan 1977 januárjában jegyezték be Apple Computer, Inc. néven. Az első sikeres termék az Apple II számítógép volt, ez tette milliomossá Jobst és Woznaikot, ez alapozta meg az Apple sikerességét.

Az Apple bevétel szerint a világ legnagyobb technológiai vállalata, 2021 januárja óta pedig a világ legértékesebb vállalata. 2021-ben az Apple volt a világ negyedik legnagyobb PC-gyártója és a világ negyedik legnagyobb okostelefon gyártója. 2018 augusztusában az Apple lett az első, tőzsdei kereskedésben résztvevő, amerikai vállalat, amelynek értéke meghaladja az egy billiárd dollárt, két évvel később, 2020 augusztusában szintén elsőként érte el kétbilliárdos határt.

13 hüvelykes MacBook Pro vásárlása - Apple (HU)

Javaslat

Vásároljon Apple kötvényt, minimum 3000 dollár értékben akár csak egy évre is. Vásároljunk és fektessünk be fix kamatozású dolláros kötvényekbe is. Akár a forintos, eurós befektetésünk mellé. A dolláros kötvények közül az Apple kötvénye stabil fix 3,45% kamatot fizet és ráadásul extra hozamot ad. Ami Önnek egy teljesen más lehetőség, mint amihez a hazai piacon hozzászokott. Miért is érdemes vállalati kötvényeket vásárolni a fix kamat mellett, mert vélhetően a dollár erősödni fog a forinttal szemben egy két éven belül és plusz hozamot is érhetünk el a fix kamat mellett. Ezen kötvényekre különösen figyel a Partner Bank, probléma felmerülése esetén jelzéssel él a befektető felé. A befektetés értéke és a hozam emelkedhet vagy eshet a devizák ingadozása miatt.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a HeidelbergCement 1,75%-os euró kötvénye, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretné átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!