A spanyol részvények az Inditex emelkedése miatt túlszárnyalják az európai versenytársakat

A Zara részvényébe még mindig érdemes befektetni

A madridi részvények emelkedtek júliusban, miután a Zara-tulajdonos Inditex erős negyedéves eredményt ért el, míg más európai részvénytársaságok elmaradtak, mivel a luxuscégek bevételei a gyenge kínai kereskedelmi adatok miatt csökkentek.

Inditex: Zara founder's daughter becomes fashion giant's chair - BBC News

INDITEX kiváló negyedéve

Az Inditex 5,6%-kal emelkedett, miután közölte, hogy tavaszi-nyári kollekciójának eladásai 16%-kal ugrottak meg az elmúlt hónapban. A bruttó nyereség 4,6 milliárd euró (4,9 milliárd dollár) volt, ami 14%-kal több, mint a 22. pénzügyi év hasonló időszakában. A Zara, a Stradavarius és a Bershka tulajdonában lévő kiskereskedő 60,5%-os bruttó árrést ért el. Ami 34 bázispontos (bps) növekedést jelent 2022 első negyedévéhez képest. Az összes földrajzi terület és valamennyi koncepció pozitív teljesítményének köszönhetően a kiskereskedő 7,6 milliárd euró (8,1 milliárd dollár) árbevételt ért el.  Ami 13%-os növekedést jelent 2022 első negyedévéhez képest. Az Inditex kamatok, adók, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) szintén 14%-kal 2,2 milliárd euróra (2,3 milliárd dollár) emelkedett. Míg a kamatok és adók előtti eredménye (EBIT) 43%-kal 1,5 milliárd euróra (1,6 milliárd dollár) nőtt. A kiskereskedő 1,5 milliárd euró (1,6 milliárd dollár) adózás előtti eredményt (PBT) ért el a 23. pénzügyi év első negyedévében, ami 52%-kal magasabb az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest.

Inditex, Nike, LVMH y H&M están entre las empresas de moda más preparadas  para la revolución '

Piac reagálása

Az európai kiskereskedelmi index 2,2%-ot ugrott, közel három hete a legmagasabb szintjét érte el és vezette az ágazati emelkedést. A kínai export a vártnál sokkal gyorsabban zsugorodott májusban, míg az import a globális keresletre vonatkozó borús kilátások miatt tovább csökkent. Különösen a fejlett piacok részéről. A Kínának kitett luxusipari óriás és Európa legértékesebb cége, az LVMH  ebben az évben csak 18,96%-ot emelkedett. De júliusban visszaesett. A STOXX 600 ezen a héten egyoldalazó sávban mozgott, mivel a lassuló gazdasági növekedés miatt továbbra is tartottak a nagy központi bankok, köztük az Európai Központi Bank és az amerikai Federal Reserve  kamatemeléseitől.

Bizonytalanság

“A piacok jelenleg nagyon bizonytalanok” – mondta Giles Coghlan, a londoni HYCM vezető piaci elemzője. A Danske Bank 5,4%-kal erősödött, mivel Dánia legnagyobb hitelezője megemelte hosszú távú nyereségcélját. Illetve közölte, hogy tervezi norvégiai lakossági üzletágának értékesítését.  A Croda International speciális vegyipari csoport 2,2%-ot veszített. Ami 0,6%-kal nyomta le az európai vegyipari indexet, miután a Goldman Sachs “vételről” “semlegesre” csökkentette a részvényre vonatkozó besorolását. A STOXX 600 index  júliusban 2%-os emelkedéssel kezdte a hónapot. Ahol  eddig a spanyol részvények vezettek, mivel az Inditex több mint 3%-kal emelkedett.

Industria de Diseno Textil SA share price down, posts better-than-expected  first-half profit

Inditex jövője

Az Inditex divatipari konglomerátum, többek között a Zara, a Pull&Bear és a Massimo Dutti tulajdonosa, egy olyan befektetési alapot kíván létrehozni, amely a divatipar éghajlatbarátabbá tételében részt vevő start-up cégekbe és technológiákba fektet be; ez azonban valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy megváltoztassa a cég fast fashion státuszát. Az Industria de Diseño Textil, S.A. vagyis az Inditex egy spanyolországi székhelyű kiskereskedelmi vállalat, amely világszerte több mint 200 piacon van jelen. A vállalat portfóliójába olyan márkák tartoznak, mint a Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti stb. A jövője több gazdasági elemző szerint ismét fényes lehet, hiszen a cégbe folyamatos beruházás érkezik és fejlesztik az üzlethálózatukat.

Tres ejemplos de Diseño Textil para que entiendas más de qué se trata

Elmondható az is, hogy az erős teljesítmény ez Inditexnek, amely minden régióban növekedést hozott, májusban és júniusban is folytatódott. Május 1. és június 4. közötti időszakban a változatlan árfolyamon számított bevétel 16%-kal nőtt (éves szinten). Aarin Chiekrie, a Hargreaves Lansdown pénzügyi szolgáltató csoport részvényelemzője elmondta: “A Zara anyavállalata, az Inditex lenyűgözően kezdte az évet. Az Inditex tulajdonában vannak más divatkedvencek, mint a Pull&Bear, a Bershka és a Stradivarius, amelyek mindegyike az eladások fellendülését tapasztalta, mivel a fogyasztók özönlöttek a tavaszi/nyári kollekcióikért”.

Fókuszban a fizikai üzletek

A negyedév során az Inditex 17 új üzletet nyitott, köztük az elsőt Kambodzsában. A vállalat közölte, hogy idén szerény 3%-kal növelni fogja a teljes területét, de az alapstratégia az, hogy a kisebb üzletek bezárását helyezi előtérbe, és a nagyobb, nagy forgalmú egységekre koncentrál a legjobb helyeken. Ez az üzletek számának csökkenéséhez vezetett, több mint 6400-ról 5801-re, amelyből a Zara 1878-at tesz ki.

Pull&Bear opens flagship store at Alexa - ACROSS

A GlobalData Stephens szerint: “A csoport ésszerű módon befektetett a fizikai boltokba  vagyis a nem online üzletekbe, így jobban ellenállhat a világjárványt követő, boltokba való visszavándorlásnak.” A legutóbbi Zara üzletnyitások új dizájnkoncepciót mutattak be, amely digitalizált próbafülkéket, önkiszolgáló pénztárakat és click-and-collect területeket tartalmaznak, így a vásárlók több lehetőséget és kényelmet kapnak a vásárlás során.

Koncepció

A koncepciót többek között a párizsi Champs-Élysées-n, a londoni Stratfordban, a Simon Property’s Miami Dadelandben adja, Illetve a mumbai Phoenix Palladiumban és a johannesburgi Sandtonban indították el. A Zara és a Zara Home az Inditex bevételének közel 75%-át adja. Ezt követi a Bershka és a Stradivarius kiskereskedelmi koncepció.

A Zara a fenntarthatósági törekvéseit is előmozdította. A kiskereskedelmi oldalon nagy előrelépést jelentett a Zara Pre-Owned viszonteladói platform, amely először 2022 novemberében indult el az Egyesült Királyságban. A tervek szerint a szolgáltatást 2023 végéig Franciaországra, Németországra és Spanyolországra is kiterjesztik. “Ez lehetővé teszi a Zara számára, hogy még jobban kihasználja a használt ruházati piac kiemelkedő teljesítményét, és javítsa megítélését az egyre növekvő számú környezettudatos fogyasztók körében” – mondta Stephens.

Inditex Chart

 

Javaslat

Szeretné a magyarországi 17,6%-kos inflációra megoldást? Vásároljon még ma Inditex részvényt minimum 5000 euró azaz  1925000 forint értékben. Fektessen be Spanyolország legdinamikusabban fejlődő üzlethálózatába és legyen Ön is tulajdonos abban.  Egy Inditex részvény a mai napon (2023.08.11) 33,30 euró , így 5000 euróért közel 150 darab Inditex részvénynek lehet a tulajdonosa, ha ma rajtam  és a Partner Bankon keresztül Indetex részvényt vásárol. Ráadásul mindezt 5 évre Ön akár adómentesen is megteheti. Ne habozzon , hiszen az Inditex részvényét 10 elemzőből 9 ételre egy tartásra javasolja.  Vásároljon Inditex részvényt, akár Estee Lauder és  az EssilorLuxottica és L’oreal részvény mellé, de kiválóan kiegészítheti az olyan technologiai vállalatot, mint Google, MicrosoftTMSC, Nvidia és a az élelmiszeripar mellé az AdidasMcCormick és Kellogg  cégekhez is kiválóan passzol.

INDITEX outlet, INDITEX stock, INDITEX end of the collection, INDITEX  clothing, INDITEX clothing wholesaler

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!