Nem igaz, hogy a PayPal félretájékoztatási politikát vezetett be

PayPal, mint leendő pénztárca

A közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint a PayPal olyan szabályzatot vezet be, amely pénzbírsággal sújtja a félretájékoztatást terjesztő felhasználókat. Ez félrevezető; az online fizetési platform szerint a szolgáltatási feltételeinek frissítése tévedésből jelent meg, azt gyorsan kijavították és a vállalat nem alkalmaz büntetést azokkal szemben, akik hamis állításokat terjesztenek.
“A #PayPal nemrég beillesztett egy november 3-án hatályba lépő szabályzatot, amely 2500 dollárt talál a felhasználóknak a #félretájékoztatásért” – áll egy 2022. október 13-i Instagram-posztban.

Szabályzat

A bejegyzés a The Daily Wire október 7-i jelentését követte, amely a PayPal elfogadható felhasználási szabályzatának frissítéséről szólt.

“A változások között szerepel a “félretájékoztatást elősegítő” vagy “a felhasználók biztonságát vagy jólétét veszélyeztető” üzenetek, tartalmak vagy anyagok küldésének, közzétételének vagy közzétételének” tilalma” – írta a konzervatív híroldal.

A lépés kiváltotta a PayPal korábbi elnökének, David Marcusnak a dühét. Aki október 8-án tweetelte, hogy a szabályzatban: “minden ellene megy mindannak, amiben hiszek”.

David Marcus, Facebook: Mark Zuckerberg's chief messenger | Financial Times

A milliárdos Elon Musk, a PayPal egyik alapítója egy tweetben válaszolt: “Egyetértek”. Marsha Blackburn amerikai szenátor, Tennessee republikánus képviselője pedig Twitteren közölte, hogy a PayPal “cenzúrázza” a beszédet.

A vállalat szóvivője azonban azt mondta, hogy a vállalat irányelvét tévesen módosították. Majd visszafordították, hogy kizárják a félretájékoztatásra vonatkozó nyelvezetet.

PayPal - PC Fórum

Büntetések:

A PayPal szóvivője megjegyezte, hogy a vállalat feltételei nem írnak elő “pénzbírságot”, de lehetővé teszik, hogy “kártérítést” szabjanak ki illegális vagy hamisított áruk eladása vagy más szabályszegések esetén.

A PayPal 2021 szeptembere óta hatályos feltételei tiltják az illegális kábítószerek, lopott áruk és olyan termékek értékesítését. Amelyek “illegális tevékenységre … a gyűlölet, az erőszak, a faji vagy egyéb, diszkriminatív intolerancia előmozdítására vagy bűncselekmény pénzügyi kihasználására” buzdítanak.

Az AFP Fact Check korábban beszámolt arról a téves információról, hogy az olyan alkalmazásokon keresztül történő fizetések, mint a PayPal, hogyan adóznak.

Paypal Chart

Részvény

A PayPal lassuló növekedése, csökkenő árrése és megszegett ígéretei csalódást okoztak a befektetőknek.
A menedzsment most abban reménykedik, hogy az egy számlára jutó bevételt új fintech szolgáltatások hozzáadásával növelheti. A részvények értékelése olcsónak tűnik, de a vállalatnak még sokat kell bizonyítania.

2021 februárjában a PayPal vezetősége kijelentette, hogy a 2020-as 377 millióról 2025-re 750 millióra tudja majdnem megduplázni az aktív számlákat. De 2022 februárjában elvetette ezt az ambiciózus célt, mivel a fiókok számának növekedése egyértelműen megtorpant.

Lassulás

Éti csiga testrészei - Autó rajongó és autó legendák

A PayPal összes tranzakciójának és teljes fizetési volumenének lassuló növekedése az elmúlt évben azt is jelzi, hogy az alaptevékenysége veszít a lendületéből, és hogy nehezen tudja pótolni a bevételeket, amelyeket akkor veszített, amikor az eBay leállította, hogy elsődleges fizetési platformként használja. Ahogy a felhasználók és a fizetések növekedése az elmúlt évben elapadt, a PayPal működési árrése jelentősen csökkent. Az árréscsökkenés egy részét azonban a digitális pénztárcába, az e-kereskedelembe, a kriptopénzbe és a BNPL-szolgáltatásokba történő befektetései is okozták.

Jövő

EBAY TO SEPARATE PAYPAL AND EBAY

A PayPal részvényárfolyama ezen a héten 10,76%-ot esett. Az elemzők arra számítanak, hogy a PayPal bevétele idén mindössze 10%-kal, 27,9 milliárd dollárra nő, szemben a 2021-es 18%-os növekedéssel, és előrejelzésük szerint az egy részvényre jutó korrigált eredmény 15%-kal csökken, mivel a magasabb költségeket elnyeli. A PayPal növekedése valószínűleg ismét gyorsulni fog, miután teljesen leválik az eBayről, amely a PayPal bevételének mindössze 2,5%-át adta a legutóbbi negyedévben. A vállalat arra is számít, hogy működési árrése 2022 negyedik negyedévében és 2023 folyamán bővülni kezd, mivel racionalizálja üzletmenetét, és a “legnagyobb meggyőződésű növekedési lehetőségeinek” bővítésére összpontosít a pénztárgépes szolgáltatások, a digitális pénztárcák és a Braintree háttérszoftver (amely az Adyen ellenfele) terén.

Javaslat

Magyar Orvosi Kamara - Jogszabály-módosítási javaslat a COVID helyzet következményeinek ellensúlyozására az egészségügyi ellátás vállalkozói szférájában

Hosszútávra fektessen a jövőbe vegyen PayPal részvényt, minimum 2500 euróért, majd 700 eurónként vásároljon rá havonta. Az elemzők még mindig arra számítanak, hogy a bevétel és az egy részvényre jutó korrigált eredmény 2023-ban 14%-kal, illetve 22%-kal fog növekedni, miután a vállalat leküzdi a rövid távú kihívásokat. Az igazgatótanács egy új, 15 milliárd dolláros részvény-visszavásárlást is engedélyezett, ami alátámasztja azt az elképzelést, hogy a PayPal részvényei – amelyekkel jelenleg mindössze 19-szeres határidős nyereséggel kereskednek – alulértékeltek.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu