NIBE Industrier egy svéd csoda ami idén nagyot szólhat a tőzsdén

NIBE, mint 2023 sikere

Beszéljünk a népszerű NIBE Industrier AB (publ) (STO:NIBE B) vállalatról. A vállalat részvényei nagy figyelmet kaptak a tőzsdén az elmúlt hónapokban tapasztalt jelentős energia áremelkedés miatt. Mivel nagy tőkeértékű részvényről van szó, amely nagy elemzői lefedettséggel rendelkezik, feltételezhetjük, hogy a vállalat kilátásainak közelmúltbeli változásait már beárazta a részvény. Aki még nem tudná annak egy kis céginformáció.

NIBE Industrier B Chart

A vállalat

A Nibe Industrier AB egy svéd nagyvállalat, termékei között megtalálhatóak a villamos vízmelegítők, fa- és pellettüzelésű kazánok, valamint hőszivattyúk és klímaberendezések. A NIBE AB székhelye a svédországi Markarydban található, 1997 óta a Stokholmi Tőzsdén jegyzett részvénytársaság.

A NIBE Csoport egy olyan globális szervezet, amely hozzájárul az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátáshoz és az energia jobb felhasználásához. Három üzletága van – Klímamegoldások, Element és kályhák – környezetbarát, energiahatékony megoldások széles választékát fejlesztése, gyártása és forgalmazása a beltéri klímakomfort érdekében minden típusú ingatlanban. Valamint az ipar és az infrastruktúra intelligens fűtéséhez és szabályozásához szükséges alkatrészeket és megoldásokat.

A Småland tartománybeli Markaryd városában 70 évvel ezelőtt kezdődött NIBE mára egy globális csoporttá nőtte ki magát, amely átlagosan 20.400 fő alkalmazottat foglalkoztat.  Sikertényezői a fenntartható termékfejlesztésbe és a stratégiai felvásárlásokba történő hosszú távú befektetések. Ezek a tényezők együttesen erős, célzott növekedést eredményeztek. Ami 2021-ben valamivel több mint 30 milliárd svéd korona (27 milliárd svéd korona) árbevételt eredményezett.

Tudni illik !

Levegő-víz hőszivattyúk - NIBE

A NIBE Industrier AB megvásárolta a kanadai Miles Industries Ltd. tűzhelygyártó   vállalat részvényeinek 65%-át, a fennmaradó részvényeket 2026-ig kell megszerezni.

A Miles Industries egy családi vállalkozás, amelyet 1977-ben alapított Garry és Barbara Miles. Ma a Miles Industries tulajdonosai a fiaik, Martin és Paul Miles, akik szintén hosszú ideje dolgoznak a vállalatnál. A Miles Industries, amely termékeit a jól ismert Valor márkanév alatt értékesíti, több évtized alatt erős kiskereskedelmi hálózatot épített ki Kanadában és az Egyesült Államokban egyaránt, ami nagyon erős és jól megalapozott piaci pozíciót eredményezett Észak-Amerikában. Működési központjuk Vancouverben található, mintegy 80 alkalmazottal, és a vállalat forgalma mintegy 75 millió CAD, működési árrése pedig egyértelműen meghaladja a 10%-ot. A Miles Industries a NIBE tipusú kályhák üzletág részévé válik  és 2023. január 1-jétől a NIBE-vel konszolidálódott. A vételárat nem határozták meg, mivel a megvásárolt üzletág a NIBE Csoportnak csak egy kis részét teszi ki.

NIBE Energy Systems (@NIBEEnergy) / Twitter

A NIBE-t 1997 óta jegyzik NIBE Industrier AB néven a Nasdaq Nordic Large Cap listáján. 2011 óta pedig a SIX Swiss Exchange-en is jegyzik.

“Nagy megelégedéssel jelentjük be a mai napon, hogy megvásároltuk a Miles Industries részvényeinek 65%-át, beleértve a Valor márkanév alatt értékesített termékeket is. Amely a kályhaipar egyik legrégebbi és legismertebb terméke az észak-amerikai prémium szegmensben. Ezt annak köszönhetjük, hogy a Miles család szenvedélyesen törekszik az új termékek folyamatos fejlesztésére, valamint a hosszú távú ügyfél-kapcsolatokra való összpontosításra” – jegyzi meg Gerteric Lindquist, a NIBE Industrier ügyvezető igazgatója és vezérigazgatója.

Javaslat

Ha Ön keresi a kuriozumukat, egyedi értékpapírokat és diverzifikál,  akkor egy millió forintot érdemes ezen részvénybe is befektetni. Hosszútávon biztos, hogy ez is egy jó lehetőség lesz. Jelenleg a cég részvényei 9,09 euróba kerülnek, de Wall Street-i elemzők 12 eurós árcélt várnak 2023 év végére.

Szerencsésen németül

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!