A Clorox egy kiváló defenzív osztalékrészvény?

Clorox az igazi osztalékfizetés

A befektetők a gazdasági növekedés romlásával egyre inkább a defenzív részvények iránt érdeklődnek.

A Clorox stabil osztalékfizetést kínál a befektetőknek a tőkenyereség lehetősége mellett. Nézzük meg közelebbről ezt a defenzív részvényt. A Clorox Company 2022 szeptemberében bejelentette, hogy igazgatótanácsa részvényenként 1,18 dolláros negyedéves osztalékot hirdetett a vállalat törzsrészvényei után. Ezt az  osztalékot 2022. november 10-én fizették ki először befektetőknek.

Áremelésre készül a Clorox gyártója - Haszon

A Clorox hosszú múltra tekint vissza abban, hogy rendszeres osztalékfizetés révén értéket biztosít részvényesei számára. A vállalat 20 egymást követő évben emelte osztalékát, és több mint 50 egymást követő évben fizetett éves osztalékot.

A kaliforniai Oaklandben 1913 óta székhellyel rendelkező Clorox az egyik első amerikai vállalat volt, amely az ESG-t integrálta üzleti jelentésébe  és három területen tett vállalásokat: Egészséges élet, Tiszta világ és Virágzó közösségek.

A Clorox stabilitása 0,99% azaz az egyik legbiztosabb osztalékfizetésű vállalat. Az osztalék kifizetési aránya pedig  143,7 % . Úgy hogy a cég 85,9% szabad cash flow-val rendelkezik.

I Had Lost All Hope': Clorox Wipes Are Still the Hard-to-Find Pandemic Item - The New York Times

De nézzük meg a vállalat teljesítményét

A Morninstar Economy szerint ” A világjárvány arra késztette a fogyasztókat, hogy a Clorox termékei után kutassanak a polcokon, ami fellendítette az eladásokat. És még ha a mennyiségi növekedés lassul is, nem gondoljuk, hogy a fogyasztók elfordulnak a Clorox tisztító és fertőtlenítő termékeitől, mivel az eladások továbbra is jóval a világjárvány előtti szint felett vannak (5%-kal a pénzügyi első negyedévben). Ezt az erősséget tovább bizonyítja a fertőtlenítő törlőkendők kínálata, amely egyre nagyobb piaci részesedést szerez.”

“A Clorox azonban (számos iparágban tevékenykedő céggel együtt) a széles körű költségáthárítás (minőségileg az elmúlt évtizedekhez képest példátlanul magasnak nevezett)és költség miatti visszaeséssel néz szembe.”

A Clorox  az elmúlt egy évben meredeken alul teljesített, de tervei között szerepel, hogy visszatérjen az emelkedési fázisra. A Clorocx nemcsak több takarítószert, illetve fertőtlenítőszert szeretne gyártani, hanem valahogy a költségeit szeretné csökkenteni.

Miért is vegyünk Cloroxot?

Először is, a vállalat tisztítószereire a 2020-as koronavírus világjárvány elején hatalmas keresletnövekedés mutatkozott. Most, hogy a világ már nem koncentrál annyira a tisztításra, a kereslet csökken  és visszafogja az eladásokat. Ugyanakkor az infláció nagyon keményen sújtotta a vállalat felső és alsókategóriás termékeit. A menedzsment lépéseket tesz e problémák kezelésére, de még eltart egy ideig, amíg a dolgok visszatérnek a normálisabb állapotba. Egyszerűen fogalmazva, nincs könnyű megoldás és a befektetőknek türelmesnek kell lenniük. A Wall Street azonban nem  mindig türelmes és ez potenciális lehetőséget jelent a hosszú távú osztalékbefektetők számára.

Hogy ezt számszerűsítsük, a 3,2%-os hozam a vállalat történelmi hozamszintjének felső határa felé mutat. Az osztalékot eközben több mint négy évtizede évente emelik. Ez egy lenyűgözően hosszú sorozat, ami azt mutatja, hogy a Clorox már átvészelte a nehéz időket.

Clorox Chart

A 2020-as szokatlan keresleti kiugrás eltorzította a mögöttes tendenciákat, ami miatt ma nehéz a Cloroxot kedvelni. Úgy tűnik azonban, hogy a vállalat a megfelelő dolgokat teszi (az innovációba és a reklámba való befektetés), hogy hosszú távon növelje üzleti tevékenységét.

11 Clorox Innovations for 2019 | The Clorox Company

Javaslat

A Wall Streeten nincs ingyen ebéd, ezért némi kockázatot kell vállalnia, ha olyan vonzó árú részvényeket akar vásárolni, mint a NIBE, Hexagon AB, Hormel Foods és a Clorox. Bár ma mind a négynek vannak hibái, lenyűgöző üzleti múlttal és történelmileg magas hozamokkal rendelkeznek. Mivel a piacok volatilisek, és a fogyasztói alapanyagok viszonylag jól teljesítenek, ez a négy iparági lemaradó lehet pont az, amit ma keres. A Clorox   részvény bevétele és osztalékfizetése  egy jó portfolióba egyedülálló globális diverzifikációt biztosít a befektetőknek.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!