Nyomás alatt az arany ára: csalódást okoztak a kínai adatok

Arany, mint válságálló eszköz

A gyenge kínai gazdasági adatok a hét elején visszafogták a kockázati étvágyat a globális pénzügyi piacokon. Így az arany árának átfogó csökkenő tendenciája egyelőre folytatódik.

Főbb pontok:

  • Nyomás alatt az arany ára: csalódást okoztak a kínai adatok – Fed ülés a fókuszban
  • “Nulla kovidens stratégia” és ingatlanválság Kínában – a gazdasági adatok kiábrándulást okoznak
  • Az EKB után, a FED is kamatot emelt – A befektetők bemelegítenek a monetáris politika kiemelése ügyében
  • Októberben 10,7 százalékos volt az uniós infláció az első becslések szerint – Pénteken amerikai munkaerő-piaci adatok jelentek meg amelyek erős gazdaságró számoltak be.

A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma 261 ezer fővel bővült, jócskán meghaladva a 193 ezres várakozást. Ráadásul a múlt havi adatot is felfelé korrigálták, 263 ezerről 315 ezer főre.

A növelő foglalkoztatottsági adatok ellenére a munkanélküliségi ráta 3,5%-ról 3,7%-ra ugrott, meghaladva a 3,6%-os várakozást. Ezek az adatok már első látásra is ellentmondásosnak tűnnek, és meg inkább azok, ha mellé tesszük azt is, hogy közben az aktivitási ráta csökkent. Az ellentmondásos adatok oka, hogy azok két különböző felmérésből származnak. Míg a foglalkoztatottsági adatok vállalati felmérésen alapulnak, addig a munkanélküliségi ráta a lakosság megkérdezésén alapul.

Goldpreis aktuell in Euro und US Dollar

“Zero Covid stratégia” és ingatlanválság Kínában – gazdasági adatok kiábrándultságot okoznak

A Közel-Királyságból érkező gyenge gazdasági adatok nyugtalanságot okoztak hétfőn a globális tőkepiacokon. A feldolgozóipari és a nem feldolgozóipari ágazatok beszerzésimenedzser-indexei októberben az 50 pontos úgynevezett bővülési küszöb alá estek.

A visszaesés hátterében nem utolsósorban a koronavírus elleni küzdelemben a “nulla zéro Covid stratégia” és az ingatlanválság hatásai állnak. Mivel a világ második legnagyobb gazdasága egyben a világgazdaság motorjának is tekinthető, ez a fejlemény jelentős hatással lehet az euróövezet és az USA gazdasági tevékenységére.

Goldpreisentwicklung 2022 – wo bewegt sich der Goldpreis hin?

Kamatemelés

Miután az Európai Központi Bank (EKB) a múlt héten a várakozásoknak megfelelően 75 bázisponttal 2,0 százalékos szintre emelte az irányadó kamatlábat, a  vártnak megfelelően 75 bázisponttal a 3,75-4% közötti sávba emelte az alapkamatot a FED is. Powell egyértelműen jelezte is, hogy decemberben lassulhat a kamatemelés üteme, de ez nincs kőbe vésve.  A 10 éves dollár hozam jelenleg 4,14%, némileg alacsonyabb mint az elmúlt napok rekord értékei.

Kimondta egy Fed-döntéshozó: Igen, emberek fogják elveszíteni az állásukat  a kamatemeléseink miatt - Portfolio.hu

Arany árfolyama

Az arany árfolyama péntek délután és így közvetlenül az amerikai munkaerő-piaci adatok közzététele után jó formában volt. Az amerikai munkaerőpiac robusztus adatai ellenére a nemesfém tovább erősödhet. Ennek oka, hogy az átlagos órabérek lassulása miatt a kamatlábfantáziák veszíthettek lendületükből. Emellett a munkanélküliségi ráta is emelkedett. Az arany unciáért a befektetőknek mintegy 1662 dollárt kell letenniük az asztalra, tehát két százalékkal többet az előző napihoz képest.

Goldpreis und Ölpreis: Goldpreis: Kurssprung vor US-Arbeitsmarktbericht | Nachricht | finanzen.net

Válságvédelem

Az arany válságvédelmi és stabilitási horgony státusszal rendelkezik. A befektetők a sárga nemesfémmel fedezhetik befektetési portfóliójukat.

A világ legnagyobb arany ETF-je, az SPDR Gold Shares továbbra is fokozott eladási nyomást tapasztal. Tegnap aranyállománya 919,12 tonnáról 911,59 tonnára csökkent, ami a legalacsonyabb szint 2020 márciusa óta, amikor a világjárvány kitörése hatalmas eladási hullámot indított el, amely ideiglenesnek bizonyult.

Konklúzió és Javaslat

Az arany árfolyama ezen a héten 2,25%-ot emelkedett, viszont márius óta esésben van. Hosszú távon azonban az arany az idei gyenge teljesítmény ellenére továbbra is rendkívül hatékony fedezet az infláció ellen.

Törtarany felvásárlás » Kitty Ékszer Ajkán

Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor.

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!