Öröm ilyen jó időben felébredni.

Evvel a Latte Machiattoval kívánok mindenkinek jó reggelt!

A latte macchiato nagyon gusztusos kávéköltemény. A felhabosított tejet általában egy magas falú üvegpohárba töltik, az eszpresszót pedig lassan, kanál segítségével csorgatják a habos tejbe, így alakulnak ki a szépen elkülönülő rétegek. A név olaszul egyébként foltos tejet jelent.

Én is most ébredtem. Tudom nincs korán, de későn sem. Szokásos reggeli  és a reggeli rutin,után most jön a nap legfontosabb eseménye, sőt a heti legfontosabb esemény. Ügyfeleimnek és a cég ügyfeleinek (Portfolife Kft)  hírlevél formájában megírom az e-heti és a jövő heti gazdasági eseményekről, tőzsdei alakulásaikról  az összefoglalót, és a Biztoshozam hírleveleit és bloggjait is egyben.

Rögtön egy jó hírrel fogom kezdeni. A Forintunk 308,50 -en áll. Stabil és száguld felfelé.

Lassan felminősíthet minket a Fitch és a Moodys is. Remélhetőleg a Standard and Poor’s is majd.  A magyar gazdaság teljesítménye stabil. Ahogy én is most stabilan ülök,igaz a kávét kortyolgatva még kicsit félálomban.

Csak a tegnapi nap a devizák nyitó jegyzéséhez képest az euró árfolyama 0,52 százalékkal, a dolláré 0,79 százalékkal, a franké 0,49 százalékkal, a jené pedig 0,17 százalékkal gyengültek. A forint viszont erősödött.

De mégis én nem mindig a magyar forintot támogatom.Miért is? Mert Magyarország jobban sebezhetőbb. Ki van téve a piacnak. Ellenben Ausztria minősítése “AA plusz”. Magyarországé még sajnos “BB plusz” még mindig bóvlikategória. Ausztriai banktitok sokkal erősebb. Jelenleg ez érvényes ,igaz itt is kisebb változások lesznek.

Az osztrák banktitok osztrák szabályozása a BWG (Bankwesengesetz, osztrák hitelintézeti törvény) 38 §. -ban található, mely az alkotmányjogi szabályozás következtében nagyobb védelmet élvez változtatások elől, mint más szövetségi törvények. Az alkotmány részét képező törvényeket a parlament csak kétharmados többséggel tudja megváltoztatni. Az osztrák banktitok ezáltal az alkotmánnyal megegyező szintű védelmet élvez.

Egyébként független szolgáltatót is érdemes választani, ha már a pénzről beszélünk.Miért is? Mert a független pénzügyi szolgáltatók olyan tanácsadók, amelyek ott vannak jelen, ahol szükség van rájuk – tehát az ügyfélnél, és mindezt Önállóan hivatalos nyitvatartási időn kívül is teszik.

Én és a csapatom is ilyen. Ma viszont csak írok és mesélek. Gergőről és szerelméről Nóráról. Gergő és Nóra most tértek haza a fantasztikus Velencei karneválból és keresik a pénzük,befektetésük vagyonkezeléséhez a Wall Street farkasát.

Ha kíváncsi vagy majd a megírt hírleveleimre és szeretnél egy átfogó pénzügyi vagyontanácsadást csak jelentkezz a konzultációra és te is megkapod.