Vételi pozícióban van a Coca Cola?

Ma 2016-ban amikor a média csak a pánikról beszél. Mindenkinek a gazdasági válság jut eszébe. Úristen eladni, venni mást helyette. Megtartsam   a részvényemet,vagy eladjam? Ezek a gondolatok vannak az emberek fejében.

Akár vállalkozó, akár “kisember”. De sok ember nem gondolja végig,hogy ilyenkor a legjobb nem eladni, hanem kivárni? Még egyetlen árfolyamesés se tartott évekig. Nem gondolják azt az emberek,hogy az élelmiszeriparban és a fogyasztási cikkek iparában lehet nincs is esés?

Erre a legjobb példa a Coca-Cola! Mert lehet,hogy Ön még nem  mindenki hallott már róla, hogy a Coca-Cola az egyik legbiztonságosabb, és legjövedelmezőbb részvény befektetésnek számít a világon. A Coca-Colát 1884-ben John Stith Pemberton gyógyszerész találta fel. A TCCC 2005-ös éves beszámolója szerint a cég italait azóta több, mint 200 országban forgalmazzák. Általában a TCCC csak az üdítőitaloknál használt szirup koncentrátumot gyártja maga, az üdítőitalokat az egyes országok Coca-Cola franchise tulajdonosai palackozzák. A Coca-Cola italon túl a cég még megközelítően 400 másik márka tulajdonosa.

Jelenleg 1919 óta van a tőzsdén.  A mostani árfolyama:18,206 dollár :ha megnézünk egy 2015.februári ugyanilyen időszakot 14,5 dollár volt. Tehát pánikra semmi ok.

2016 február 09-én az amerikai tőzsdék nyitása előtt közzétette  negyedéves számait a Coca-Cola. A várakozások szerint 9,9 milliárd dolláros bevételre és 37 centes egy részvényre jutó eredménnyel zárta az időszakot.

Konklúzió pedig.

Vételi pozíciók mindig vannak.