Republic Services részvénye: 3 ok, amiért érdemes tartani és vásárolni.

Republic Services miért lehet nyereséges

A Republic Services jelentős befektetői figyelmet kapott a robusztus katalizátorainak köszönhetően, ami vonzó opcióvá teszi a turbulens piaci környezetben. Ennek ellenére létezik egy aggodalom, amellyel kapcsolatban a befektetőknek óvatosnak kell lenniük, mivel ez a jövőben akadályozhatja a potenciális hozamokat.

Republic services stock pitch

A Republic Services  részvényei eddig sikeresen ellenálltak a piaci turbulenciáknak. Amint az alábbiakban látható, a részvények az elmúlt egy évben viszonylag alacsony értékeken kereskedtek velük. Viszont jelentősen felülmúlták az S&P 500  indexet, amely ugyanebben az időszakban nagyjából 9%-ot veszített. A Republic Services nem veszélyes szilárd hulladékgyűjtést, átrakást, ártalmatlanítást, újrahasznosítást és környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújt az Egyesült Államokban. A vállalat teljesítménye három különböző katalizátornak tulajdonítható, amelyek meggyőzően alátámasztják a befektetési tézisét.

Republic Services Chart

Ugyanakkor azonban egy bizonyos ok, nevezetesen a részvény magas értékelése nem tette lehetővé, hogy a részvény számottevő nyereséget könyveljen el. Összességében, bár úgy vélik a Wall Street-i elemzők, hogy a Republic Services valószínűleg továbbra is egy erős, alacsony volatilitású, osztaléknövekedést ígérő részvény marad, drága értékelése arra utal, hogy a jövőbeli hozamok korlátozottabbak lehetnek.

Republic Services részvényt miért is érdemes tartani vagy venni?

Az Republic Services részvények bika piaci ügye: Három kulcsfontosságú tényezőt kell szem előtt tartani
A Wall Street-i elemzők véleménye szerint a Republic Services emelkedő tendenciáját három meggyőző tényező támasztja alá. Először is, a vállalat pénzáramlásai jól kiszámíthatóak. Másodszor, erős terjeszkedési kilátásokkal rendelkezik. Végül pedig az erős osztaléknövekedés a pénzügyi stabilitásról tanúskodik.

1. tényező: Kiszámítható pénzáramlás

Tekintettel a jelenlegi változékony makrogazdasági környezetre, a befektetők nagyra értékelhetik azokat a vállalatokat, amelyek jól kiszámítható cash flow-kkal rendelkeznek. A Republic Services kétségtelenül kiemelkedik ebből a szempontból. Konkrétan, a Republic Services a megbízható pénzáramlások előnyeit élvezheti a működésének eredendő stabilitása miatt. Amely elsősorban hulladékgyűjtésből és -feldolgozásból áll. A hulladékgazdálkodási ágazat olyan alapvető szolgáltatás, amelyre a gazdasági környezettől függetlenül szükség van, ami a vállalat szolgáltatásai iránti állandó keresletet jelent. Függetlenül a makrokörnyezet hirtelen változásaitól vagy turbulenciáitól. Más szóval, az emberek mindig termelni fognak hulladékot, függetlenül attól, hogy a gazdaság recesszióban van-e vagy sem.

Republic Services (RSG) - Surprising Returns From The Trash Industry | Stock Stories

Ezenkívül

Továbbá a vállalat pénzforgalma kiszámítható, mivel szerződéses üzleti modellben működik. A Republic Services jellemzően hosszú távú megállapodásokat köt kormányzati (önkormányzati) és vállalati ügyfeleivel, ami a jövőre nézve nagyfokú cash-flow láthatóságot biztosít. Valójában a Republic Services bevételeinek mintegy 80%-a járadék típusú profilú, míg 50%-a CPI-hez vagy hasonló indexekhez kötött. Ez hosszú távon biztosítja a növekvő bevételek folyamatos áramlását, különösen a jelenlegihez hasonló erősen inflációs környezetben.

Végül, az iparág erősen oligopolisztikus: a Republic Services, a Waste Management  és az önkormányzati tulajdonú cégek a hazai piac több mint 75%-át birtokolják. Amellett, hogy tőkeigényes iparágról van szó, a piacra lépési korlátok olyan magasak, hogy a potenciális versenytársak végső soron elriadnak. Ami erősíti a Republic Services cash flow-jának kiszámíthatóságát.

2. tényező: Robusztus terjeszkedési kilátások

A második tényező, amely jelenleg a Republic Services emelkedési tendenciáját erősíti, a vállalat robusztus terjeszkedési kilátásai. A növekvő népesség és a fogyasztási szokások emelkedő tendenciája miatt a szilárd hulladék teljes termelése idővel egyenletes ütemben növekszik.

Az elmúlt 10 évben a Republic Services bevételei 6,1%-os éves növekedési ütemben nőttek. A 2022-es pénzügyi évben a bevételek 13,5 milliárd dollárra szöktek fel, ami 19,6%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Míg ennek a növekedésnek 9,6%-a az US Ecology felvásárlásának tulajdonítható. A fennmaradó 10% szerves növekedést jelent, összhangban a fent említett, a nagyobb hulladékfeldolgozási volumenre és az inflációhoz kapcsolódó árkiigazításokra vonatkozó ponttal.  A legfontosabb, hogy az US Ecology felvásárlása eredményt növelő hatással volt.  Konkrétan, a korrigált EPS növekedése tavaly 4,93 dollár volt, ami 18,2%-os növekedést jelent a 2021-es pénzügyi évhez képest.

Republic Services Inc. Down 3.41% To $130.12 After Earnings Beat

3. tényező: Erős osztaléknövekedés

A harmadik kedvező katalizátor, amely az Republic Services-t jellemzi, az az erős osztaléknövekedési potenciál. Mivel a vállalat az idők során meglehetősen kiszámíthatóan tudta növelni bevételeit és eredményeit. .A menedzsment az évek során kényelmesen növelte az osztalékot. A Republic Services osztaléka 18 egymást követő évben nőtt. Az elmúlt 10 évben átlagosan 7,7%-kal. Tekintettel arra, hogy a vezetőség 2023-as pénzügyi évre vonatkozó, 5,15 és 5,23 dollár közötti, kiigazítások utáni egy részvényre jutó nyereség előrejelzése 38%-os kifizetési arányt jósolnak. Nagy valószínűséggel a vállalat fenntartja a bátor osztalékemeléseket. Ez egy újabb katalizátor, amely továbbra is generálja a befektetők érdeklődését a részvény iránt.

A vállalatról egy pár szó:

A Republic Services egy amerikai hulladékkezelő vállalat, amelynek szolgáltatásai közé tartozik a nem veszélyes szilárd hulladékok begyűjtése, a hulladékszállítás, a hulladékártalmatlanítás, az újrahasznosítás és az energetikai szolgáltatások. Az Egyesült Államokban a Waste Management Corporation után a második legnagyobb hulladékszállítási szolgáltató (bevételben mérve). A Republic Services bevételeinek 45%-át új technológiák kifejlesztésére és új programok indítására fordítja az Egyesült Államokban. A vállalat az új technológiák, köztük a hulladéklerakó-gáz energiává alakítása, a napenergia-termékek és a földgázüzemű flotta fejlesztése terén is vezető szerepet tölt be az iparágban.

REPUBLIC SERVICES, INC. : RSG Stock Price | US7607591002 | MarketScreener

Javaslat

Vásároljon dolláros számlára vagy eurós számlára dolláros Republic Services részvényt. A mai azaz (2023.04.14-i ) árfolyamon egy db részvény ára 491,30 dollár. Ne feledjük azt a tényt, hogy már 3000 dollár vagy 2500 euró mellett nyithat értékpapírszámlát Ausztriában a Partner Banknál. Ha Ön 10 db  részvényt vásárol akkor 4931,3 dollár azaz 340 forintos árfolyamon 1.676540 forint plusz költség most megteheti. Ezt a részvényt érdemes megvásárolni és diverzifikálva a portfoliójában tartani a következő részvények mellett: SamsungNetflixMicrosoftGood Year kötvény, arany befektetés, Nike, AT&T ,Yum! Brands,Pepsi- ColaNutrien és Reckitt BenchiserTesla de még sorolhatnám.

Buy Republic Services Stock | RSG Stock Price Today & News | Public.com

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden  út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!