Részvények TBSZ köpenyben berobbantják a piacot

Részvények TBSZ köpenyben

Még mindig gondolkozik, hogy hova tegye megtakarítását? Azon töri a fejét, hogy mit kezdjen a befektetésével és az összegyűjtött pár millió forintjával vagy akár egymillió forintjával? Biztonságot és adókedvezményt szeretne? Ilyenek a részvények TBSZ köpenyben. Válassza Ausztriát, tegye értékpapírba és kiváló részvényekbe és vállalati kötvényekbe pénzét.

Nyisson Tartós Befektetési Számlát, és felejtse el az árfolyamnyereség-, kamat-, és osztalékadót! Tudta-e azt, hogy Magyar állampolgárként Önnek 100.000 EUR összegig (kb. 32 Millió forintOsztrák állami garanciát biztosítanak egy osztrák letétkezelő bankban? 

Részvények TBSZ köprnyben: Irány Ausztria!
Részvények TBSZ köprnyben: Irány Ausztria!

Részvények TBSZ köpenyben: Mi az a TBSZ?

  • Speciális pénz- és értékpapírszámla, természetes személyek számára, közép- és hosszútávra
  • Mentesség a 15 százalékos kamat-, árfolyamnyereség- és osztalékadó alól részben vagy egészben
  • Pénz-kivét esetén a számlanyitás évét követő 3 év elteltével 10%-al míg 5 év elteltével 0%-al adóznak a befektetések hozamai
Részvények TBSZ köpenyben: A TBSZ számla működése
Részvények TBSZ köpenyben: A TBSZ számla működése
forrás:mnb.hu

Ráadásul olyan lehetőségekben amit Ön el sem tud képzelni. 

Olyan részvényekhez fér hozzá a Bankon keresztül amit eddig csak 25 millió feletti befizetésekkel értek el a felső osztálybeliek. Lehet, hogy Ön ezeket a cégeket első hallásra nem is ismeri, DE fogyasztja termékeit. Vásárol benne vagy éppen hordja azt. Lehet hogy, csak hallotta valakitől hallomásból, de ha továbbolvassa a cikket rájön, hogy kiváló lehetőségeket hagyott ki eddig.

De nézzük a tényeket!  Milyen vállalatok részvényére mondom , hogy kirobbanóak? A részvénybefektetés kiválasztása során olyan fontos pénzügyi mutatószámokra, mint pl. az árfolyam/könyv szerinti érték aránya, árfolyam/nyereség aránya, árfolyam/Cash-flow aránya, az osztalékhozamok, a saját tőke megtérülési mutató (Return on Equity), az árbevétel növekedése, stb. figyelünk.

Yum! Brands Inc vállalati részvény 2016 január óta folyamatos emelkedésben van

A Yum! a Kentucky állambeli Louisville-ben található és inkább a kínai területen tevékenykedik, míg a Brands. Inc. több mint 48000 étteremmel rendelkezik, több mint 145 országban és területen értékesít és szolgáltat. E két cég egyesüléséből alakult a cég 1997-ben a Yum! Brands Inc. néven. A társaság márkái közé több cég tartozik, de kiemelném a KFC-t, Pizza Hut-ot és a Taco Bell-t. A vállalat sikeresen és szenvedéllyel üzemelteti a csirke, pizza és mexikói stílusú ételeket forgalmazó üzleteket, éttermeket. Mára a Yum! Brands Inc. egy vezető világmárkává nőtte ki magát, hiszen átlagosan napi nyolc új éttermet nyit meg, ezzel vezetővé vált a globális kiskereskedelem fejlesztésében.

Részvény TBSZ köpenyben: Yum!
Részvény TBSZ köpenyben: Yum!

2018-ban a Yum! Brands márkákat a Dow Jones Fenntarthatósági Észak-Amerika indexének nevezték és ugyanebben az évben a cég bekerült a 100 legnagyobb és legjobb amerikai vállalat közé és megkapta a legjobb befektetési lehetőség díjat is. Ezen díjat két egymást követő évben is megkapta.

A YUM! cégről röviden

A Yum cég 1997-ben vált ki a PespsiCo cégből, azóta elmondhatja, hogy valóban globális nagy cég lett. 2016-ban több, mint 2000 világszínvonalú franchise céget vezetett, viszont azóta sikeresen növekedésnek indult. Itt nemcsak a kínai üzletágra tették a hangsúlyt, hanem nyilvános részvénytársaságként bejelentették a többéves növekedési stratégát Európára, Ázsiára, Észak-és Közép-Amerikára egyaránt. Érdekesség, hogy a cégnek egy magyar származású vezérigazgatója és alapítója volt David C. Novak személyében.

A két társaság, mind a Yum!China és a Brands a mai napig egymástól függetlenül működik. Ráadásul pont egy hete számolt be a közös cég, a Yum!Brands a második negyedéves eredményeiről. Már az sem meglepő, hogy mind bevételi, mind profit szempontból ez meghaladta a Wall Street elvárásait.

Mivel a tavalyi évben elnök-vezérigazgatóvá választották Joey Wattot a Yum!China élére, a keménykezűsége miatt így erőteljes növekedést láthattunk Kínában is. Egyébként a vállalatnál globálisan, különösen a KFC esetében tapasztalunk jó számokat, mert 5%-ban növekedtek az eladások és az üzletfejlesztések, míg a Taco Bell jóval efölött teljesített. A cég üzleti árbevétele 7%-kal növekedett ebben a negyedévben, szemben a várt 3,75%-kal.

Képtalálat a következőre: „yum! china”

Mára már kimondhatjuk, hogy a trió tulajdonosa, a Yum! Brands fejlődésben megelőzi amerikai riválisát, a McDonald’s-ot is. A Yum!China vezérigazgatója, Greg Creed viszont a jövőben fejlesztéseket és hatékonyabb növekedést szeretne elérni Ázsia összes országában, de főleg Kínában.

Az viszont egyértelműen látszódik, hogy a közel 1200 városban üzemeltető Pizza Hut ma pizzát forgalmazó láncolatok közül a legnagyobb franchise tulajdonos bárhol a világon, így a jövőben is kiemelkedő lehetőség lehet a Yum! Brands részvény. A Yum! Brands részvénye az utóbbi egy év alatt 48,54%-ot ért el. A cég részvénye 2000 februárjában 4,76 euró volt, ugyanakkor ma ez a szám meghaladja a 104,5 eurót.

Yum! Brands Chart

A Berkshire Hathaway a világ egyik legstabilabb vállalata

Részvények TBSZ köpenyben: Berkshire Hathaway
Részvények TBSZ köpenyben: Berkshire Hathaway

Mint szakmai körökben ismert a nagybefektetők is diverzifikálva, vagyis szétporlasztva helyezik el a vagyonukat vagyonkezelőn keresztül a tőzsdén. Egyik ilyen befektető, Warren Edward Buffett, aki befektetéseivel hatalmas vagyont halmozott fel. 2006-ban a Forbes magazin szerint Bill Gates után a világ második leggazdagabb embereként tartották számon és ezzel kiérdemelte az „omahai bölcs” becenevet.

Befektetési társasága a Berkshire Hathaway, amelyben a részvények több mint 38%-át birtokolja. Majd Warren Buffett amerikai befektető 2008-ban, a pénzügyi válság legmélyebb évében a világ leggazdagabb embere lett a Fortune 500-as listája szerint. A cége 46 év alatt átlagosan magas hozamot ért el, ami minden egyéb befektetési lehetőséghez képest stabilnak tekinthető.

Befektetései között számos részvény, blue-chip, befektetési alap és vállalati kötvény található, többek között a Coca-Cola, az Apple, a Wal-Mart, a Wells Fargo, a Foods, a Fruit of the Loom és a Tesco. De már pár éve megvásárolta a Kraft Heinz egy részét. Illetve a BYD Elektronic akkumulátor gyártó vállalat részvényeinek jelentős részét is magáénak tudhatja.

Nem mindennapi módon indult tehát az ezt követő öt évtized egyik legnagyobb befektetési sikertörténetének, a Berkshire Hathaway befektetési holdingnak a felvirágzása. A vállalat székhelye Omahában, Nebraska államban található, Warren Buffett és Charlie Munger, a vállalat két ikonikus vezetője innen irányítja a céget. A Berkshire célja a lehető leghatékonyabb tőke allokáció mellett tartós részesedést szerezni, elsősorban az Egyesült Államokban működő nagyvállalatokban, a portfólióban tőzsdei részvények és reálgazdasági befektetések egyaránt megtalálhatóak.

A legnagyobb nem tőzsdei befektetésként a vagyonkezelő tulajdona a Geico Biztosító és a BNSF vasúttársaság száz százaléka, míg a tőzsdén jegyzett cégek közül egyaránt 20 milliárd dollárt meghaladó értékű részvénycsomagot tartanak az Apple, a Wells Fargo és a Kraft Heinz vállalatokban. Az Apple-részesedés értéke már meghaladja az 50 milliárd dollárt is. A társaság nem fizetett még osztalékot, ám a tulajdonosok folyamatosan jelentős tőkenyereséget értek el a részvények tartásával, így egyetlen A sorozatú részvény árfolyama 2018-ban átmenetileg a hihetetlennek hangzó 300 ezer dollárt is elérte.

Viszont nem csak az „A”, hanem a Berkshire Hathaway-nek a „B” kategóriájú részvénye is a piacon van. Jelenleg 180,8 eurón tartózkodik az árfolyama. A teljesség igénye, nélkül csak a legnagyobbak és legismertebbek, akik részben vagy egészben, ide tartozik a Coca-Cola, a Fruit of the loom. De tulajdonosa a Heinz, American Express, IBM, Wells Fargo cégnek is. De ugyancsak a vállalatai közé tartozik a Duracell, GEICO, amely Amerika második legnagyobb gépjármű biztosítója, illetve a Mars, amely a boltokban kapható összes népszerű snackszerű édességet gyártja.

Fruit of the Loom
Fruit of the Loom

Idén június 30-án már 47 különféle részvényt birtokolt a vállalat. Legutoljára megvásárolta a United Parcel Service céget, a világ legnagyobb csomagküldő szolgálatát, illetve megvásárolta egy telekommunikációs cég, a Verizon részvény nagy hányadát. Június 30-ig Berkshire vállalatnak 18,7 milliárd dolláros részesedése volt az American Express részvénypapírjaiban, 50,5 milliárd dollár az Apple részvényeiben, 27,6 milliárd dollár a Bank of America részvényeiben.

Részvények TBSZ köpenyben: United Pacific
Részvények TBSZ köpenyben: United Pacific

Viszont 20,4 milliárd dollár volt elhelyezve a Coca-Cola és 20,5 milliárd dollár a Wells Fargo részvényeiben.

A Warren Buffett ipari és biztosítási konglomerátuma második felében rekord magasan 122 milliárd dolláros készpénzzel zárta le a második negyedévet. A Berkshire Hathaway cég nettó bevétele a most megjelent negyedévben 14 milliárd dollár lett. A Berkshire Hathaway átlagos éves átlag hozam 3,09%. Az utolsó három év alatt 38,37%-ot erősödött a cég részvénye.

Részvények TBSZ köpenyben: A L’oreal féléves jelentése jó hír a befektetőknek

Részvények TBSZ köpenyben: L'Oréal
Részvények TBSZ köpenyben: L’Oréal

Liliane Bettencourt közel 40 milliárd dollárra becsült vagyonával a Forbes 2017. évi összesítésében a világ leggazdagabb asszonyaként és a 14. legvagyonosabb embereként szerepelt. De 2017 júniusában 94 éves korában meghalt. A L’Oréal a világon egyedülálló, a kozmetika minden ágát átölelő nemzetközi márkaportfólióval rendelkezik, amely szerte a világon válaszol a fogyasztók változatos igényeire.

L’oreal céget 1909. július 30. napján alapította egy fiatal francia-német vegyész, Eugène Paul Louis Schueller, aki feltalálta a hajfesték összetételét. Liliane halálával nem ért véget a L’oreal birodalom, sőt igazából most indult el igazán. Az örökös Francoise Bettencourt Meyers lett. Jelenleg a világ 15. leggazdagabb embere is lett, 49,3 milliárd dollárral.

Új hír pedig, hogy nemrég a L’oreal közétette féléves vállalati jelentését. Amiből kiderült, hogy a cég diviziója folyamatosan növekszik az Egyesült Államokban és az ázsiai csendes-óceáni térségben. Elsősorban a hajápolás járul a növekedéshez, Svédországban a Kérastase termékek erőteljes növekedése nyomja meg a bevételt, míg Franciaországban a sminktermékek viszik a prímet.

A Garnier Organic termékek dinamikus növekedése egész Nyugat-Európára jellemző, míg a 3CE Stylenanda koreai smink márka Kínában hódit. Az első félévben az aktív kozmetikumokból 13,6%-kal több fogyott el, mint az előző félévben. A prémium bőrápoló márkák különösen jól teljesítenek, kiemelkedik a Lancôme, a Yves Saint Laurent, a Giorgio Armani és a Helena Rubinstein.

Fontos esemény volt a L’oreal életében 2019. február 26-a, ugyanis tizedszer kerülhetett fel a vállalat a világ legetikusabb vállalatainak listájára. A L’oreal-nak kedvezett az utóbbi hónapokban zajló Azzaro és a Mugler cégek felvásárlása, ráadásul az offline termékek értékesítése is ezen időszak alatt 6,8 százalékkal nőtt, 7,26 milliárd euróra. Május 16-án ráadásul a cég egy nagyszabású kiállításon be is mutathatta a legújabb technológiai innovációit és egy új jövőképet mutatott a szépségről és a divatról.

Képtalálat a következőre: „loreal márkák”

A L’oreal részvénye csak ebben az évben 13,23%-ot emelkedett, míg az elmúlt három év alatt több mint 40%-os árfolyam-nyeresége volt a cég részvényének.

L

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!