14 új részvény amely akár nyerő is lehet hosszútávon.

14 legjobb részvény 2020

14 új részvény, amire érdemes odafigyelni! Hiszen megváltozott a gazdaság és a politikai irány a koronavírus időszakában.

De a legfontosabbat emellett fontos tisztázni, mik is a részvények? Milyen megoldást javasol egy osztrák letétkezelő Bank Önnek.

A Partner Bank lehetővé teszi a sikeres bel- és külföldi értékpapírokhoz és elit alapokhoz, továbbá a minőségi (blue chip) részvényekhez, kötvényekhez, certifikátokhoz való hozzáférést.

Az osztrák pénzügyi szolgáltatónak komoly tapasztalata van a bizonyítottan sikeres befektetési know how átadásában, amelyet a bank magyar tanácsadói is közvetítenek a hazai befektetők felé. És persze kitérünk a 14 őj részvényre is egyesével.

Mik is azok a részvények?

A részvények vállalatokból való részesedések, amelyeket a befektetők közvetlenül a letéteiken elkülönített vagyonként tartanak. Az osztalékokon keresztül a vállalatok a befektetők (azaz részvényeseik) részére arányosan teljesítenek osztalékfizetést, és a vállalat saját értéknövekményén felüli többlethozamot képeznek.

A német nyelvterületen, a részvényekre nem úgy tekintenek, mint vállalatokban meglévő részesedésekre, hanem mint rövidtávú spekulációs eszközökre, amelyek magas kockázatot és veszteséglehetőséget hordoznak magukban, ezért érdemes őket diverzifikált formában (befektetési alap, vagy biztosítás) tartani. Valóban igaz, hogy a vállalati vagyon – és az ezt megtestesítő részvények árfolyama– ingadozásoknak és lehetséges veszteségeknek vannak kitéve. Emiatt ezek kockázatosabbak, mint a betétek.

 A részvénybefektetéseket épp emiatt különböző vállalatokra érdemes felosztani, hogy ezáltal csökkenjen a kockázat. A részvények közvetlen megvásárlása és direkt tulajdonlása azonban mégis előnyökkel rendelkezik az olyan diverzifikált termékekkel szemben, mint pl. a befektetései alapok, vagy certifikátok.

Egy vállalatban szerzett közvetlen tulajdonjog által nem leszünk további kockázatoknak kitéve. Példák erre: áttekinthetetlen és rövidtávú spekulációk, értékpapír-kölcsönzések, határidős ügyletek és más manőverek, amelyek az olyan komplex termékekben, mint a befektetési alapok manapság már szinte mindennapossá váltak. Különösen nagyobb vagyon esetén előnyösebbek lehetnek tehát a direkt befektetések és a részvények, kötvények és az arany birtoklása.

A részvénybefektetés kiválasztása során olyan fontos pénzügyi mutatószámokra, mint pl. az árfolyam/könyv szerinti érték aránya, árfolyam/nyereség aránya, árfolyam/Cash-flow aránya, az osztalékhozamok, a saját tőke megtérülési mutató (Return on Equity), az árbevétel növekedése, stb. lehet alapozni.

A 14 új részvény:

  1. FR000120578 Sanofi Gyógyszergyár A Sanofi gyógyszeripari csoport a betegek gyógyításában, illetve a betegségek megelőzésében vállal szerepet. A világ több mint 100 országában 110 000 alkalmazottat foglalkoztat, készítményei szinte minden terápiás területen megtalálhatóak.

    14 új részvény: 1. Sanofi
    14 új részvény: 1. Sanofi
  1. AT0000938204 Mayr -Melnhof Karton AG papírgyár Ausztriában. A cég egy multinacionális vállalat, üzemekkel Ausztriában, Chilében, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Iránban, Jordániában, Hollandiában, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban, Szlovéniában, Spanyolországban, Törökországban, Tunéziában, Ukrajnában és Vietnamban megtalálható üzemekkel rendelkezik
14 új részvény: 2.Mayr -Melnhof Karton AG
14 új részvény: 2.Mayr -Melnhof Karton AG

 

  1. US17275R1023 Cisco System adatfeldolgozás adatbank Amerika. A Cisco Systems Inc. egy amerikai multinacionális vállalat, amely fogyasztói elektronikai berendezéseket, hálózati eszközöket, hang-, illetve kommunikációs technológiát és szolgáltatásokat tervez és értékesít. Székhelye a kaliforniai San José.
14 új részvény: 3. Cisco
14 új részvény: 3. Cisco

 

  1. CH0012032113 Roche Holding svájci egészségügyi cég (vezető biotechnológiai vállalatként világelső az onkológia (pl rák, daganat) , a transzplantáció és az in vitro diagnosztika területén . Az élet és a minőség mellett elkötelezett kutatás orientált vállalat, mely a betegségek minden fázisában a leghatékonyabb megoldásokra törekszik.14 új részvény: 4. Roche Holding

 

 

  1. US00724F1012 Adobe System pfd készítő, adatfeldolgozás, adatbank Amerika. Az Adobe Inc. amerikai szoftverfejlesztő cég. Székhelye a kaliforniai San Joséban található. A cég digitális nyomdai előkészítő szoftvereivel Photoshop, Illustrator, InDesign lett ismert, majd web-tartalom előállító alkalmazásaival Dreamweaver és Flash vált iparági meghatározó tényezővé.Adobe-Banner-1

 

 

  1. US4404521001 Hormel Foods Amerika(A Hormel Foods egy tag a Fortune 500 vállalatból, amely kiváló minőségű, márkanevű ételeket és húskészítményeket gyárt és forgalmaz globálisan.)
    1553695747913-image
  2. SE0000103699 Hexagon Egy svéd válallat, amely a Méréstechnika a gyártók szolgálatában már több, mint 200 éve megtalálható. A Hexagon, a világ egyik vezető, informatikai megoldásokat kínáló vállalata. a Hexagon AB folyamatosan elemzi a lehetőségeket a termékportfólió erősítésére, A Hexagon Manufacturing Intelligence története több, mint 200 évre nyúlik vissza, és magában foglal jó néhányat a legnagyobb méréstechnikai és ipari méréstechnikai nevek közül. E tapasztalatból, szakértelemből és innovációból álló szövet szilárd alapot biztosít az új mérési technológiák, integrált gyártási megoldások és jövőbeli folyamat-szabványok kifejlesztéséhez.chart_year_Hexagon

 

 

  1. US0010551028 Aflac Egy amerikai nagy biztosítótársaság, nevét az American Family Life Assurance Company rövidítéséből kapta. A céget 1955-ben alapították, székhelye jelenleg a georgiai Columbusban található meg. Az Egyesült Államokban az Aflac a biztosítási kötvények széles skáláját köti, de talán inkább a bérszámfejtési biztosítási fedezetéről ismert, amely pénzbeli ellátásokat fizet, ha a szerződő fedezett balesetet vagy betegséget szenved. A társaság többször kijelentette, hogy “világszerte több mint 50 millió embernek nyújt pénzügyi védelmet”.

letöltés

14 új részvény a “kedvenc”

        1. US2855121099 Electronic Arts Az Electronic Arts (Nasdaq: ERTS) a videójáték-ipar egyik vezető fejlesztő és kiadó cége. 1982-ben alapította Trip Hawkins. Videójátékokat kiadó cégként 4,5 milliárd USA dolláros éves forgalmával a legnagyobbnak számít. Az EA sikere az évek során kiadott számos sikeres játékán alapult.Az Electronic Arts-ot Trip Hawkins alapította, miután megvált korábbi munkahelyétől, az Apple Computertől, ahol mint stratégiai és marketing-igazgató dolgozott.Hawkins 1982 nyarán alapította a vállalatot 200.000 USA dollárral.

          Már a kezdeti időktől jellemző volt rájuk, hogy fejlesztőinek nevét feltüntették termékeiken.Az EA volt az első videójáték-kiadó, mely úgy bánt a fejlesztőivel, mint a rocksztárokkal, abban az iparban, mely a fejlesztőket azelőtt leginkább gyári munkásokként kezelte.Ez a jellemvonásuk a későbbiek során tovább erősödött az EA csomagolásával, mely a késői 1980-as-1990-es évek zenei albumainak borítójára hasonlított. Az EA fejlesztőire rendszeresen „művészekként” utalt, és fényképeiket is megmutatta teljes oldalas reklámjaikban és a játékok csomagolásán. Az EA bőségesen meg is osztotta bevételeit a fejlesztőkkel, mely az ő vonzerejüket is növelte az iparon belül.Az Electronic Arts legújabb üzletpolitikája szerint 2011 február-márciusától, 20 millió főt meg nem haladó országok részére nem végez honosítást, kivéve a már megjelent videójátékok kiegészítőit. De egy videójáték-sorozat folytatásaihoz már nem köteles elkészíteni és finanszírozni a fordítást.A különböző videójátékokhoz különféle fordítócsapatok alakultak világszerte (pontosabban a 20 millió fő alatti országokban). Az Electronic Arts részvényárfolyama ebben az évben 11,82%-ot, míg az elmúlt 1 év alatt 20,71%-ot emelkedett. Ha valakinek ismerősen cseng a név EA Games a bekösző szócska.A negyedik negyedéves (2020 első három hónapja) jelentés szerint az EA a koronavírus kitörését egész jól átvészelte. A nettó pénzügyi forgalom 1,39 milliárd, az adózás utáni jövedelem 418 millió dollár volt – mindkettő nagyobb szám az elvárásoknál, az utóbbi pedig konkrétan duplája az egy évvel korábbi eredményhez képest. Részvényenként 1,43 dollárnyi haszon keletkezett, ami 23 centtel túlszárnyalta az elemzők elvárásait.A teljes üzleti évben (2019 áprilisától 2020 márciusának végéig) 5.54 milliárd dollárnyi pénzügyi forgalma volt a cégnek, a profit pedig 3,02 milliárd – itt az utóbbi eredmény megint hatalmas ugrás a tavalyi számhoz (1,02 milliárd) képest. A FIFA 20-nak több mint 25 millió játékosa van, a Madden NFL 20 a legjobb játékoslekötési adatot érte el a franchise történelme során, és a The Sims 4 az előző negyedéves (20 millió játékos) számhoz képest ismét növekedést mutatott fel. A Star Wars Jedi: Fallen Order átlépte a 10 milliós értékesítést, az Apex Legends 2019 legtöbbször letöltött free-to-play konzolos játéka lett (idén lehetséges, hogy a Call of Duty: Warzone hatalmasat fog tenni).WCCFea

          1. DE000A1EWWW0 Adidas 

            Az Adidas 1995.11.17-én jelent meg a tőzsdén. Ruházattal, sporttal, cipő forgalmazással és szponzorálással foglalkozik. Ma egyik legnagyobb márka a piacon. Az Adidas 1920.ban Adi Dassler elkészíti első cipőjét szülővárosában, Herzogenaurachban, Németországban. Adi első cipője egy vászonból készült futócipő, mely akkor két márkába került.

            Adi Dassler három elvet követett munkája során: olyan cipőt alkotni, mely maximálisan kielégíti az adott sport és sportoló igényeit, megvédeni a sportolókat a lehetséges sérülésektől és mindezek mellett tartós, kiemelkedő minőségű terméket készíteni. Következő nagy lépés 1995,6 évvel azután, hogy a családi vállalkozásból részvénytársaság lett, az Adidast bevezették a tőzsdére.

            Az Adidas részvény az egyik legérdekesebb új kibocsátás a német tőzsdén. Adidas 1995 értéke bejegyzéskor 9 eurót (akkori márkát) elérte innen indult, majd hatalmas fellendülése volt. 1998.áprilisában pedig már 42 euró volt az árfolyamértéke. Majd voltak fellendülések és esések.

            Most, hogy a piac teljesen kezd átalakulni és javában tombol a koronavírus 272,5 eurón lehet egy darabot vásárolni. Az Adidas árfolyama az elmúlt 3 hónapban 16,22%-ot, míg az elmúlt 3 év alatt 37,8 %-ot emelkedett. Az Adidas innentől kezdve nem csak márkanév hanem egy nagyon jól működő értékpapír a tőzsdén.

            Egy jó hozamot hozó német részvény.Gondoljunk csak bele, ha valaki 1000 eurót anno 1920-ban vagy csak 1998-ban befektetett volna? Ne feledjük jön az Olimpia ahová mindent szinte az Adidas cég állít elő és árusít és nem a vetélytársa a Nike

           

          14 új részvény, az adidas
          14 új részvény, az adidas
          1. AU000000BHP4 BHP Billiton LTD 

            A BHP Billiton, a nemzetközi természeti erőforrásokkal foglalkozó vállalat 2001-ben alakult a BHP Ltd. és a Billiton PLC egyesülésével. A világ egyik legnagyobb bányászati vállalata vas, acél, réz, ezüst, alumínium, olaj és gáz előállításában vesz részt. A cégnek érdekei vannak a mérnöki tevékenység és a szállítás terén is. A BHP Billiton központja az ausztráliai Melbourne-ben található.Iron ore surges 5.9pc after BHP Billiton slows growth pace

           

           

          1. US7960508882 Samsung Electronics St.Gdr 

            A Samsung a legnagyobb dél-koreai óriás ipari konglomerátum, azaz csebol, melynek bevételei a dél-koreai GDP 20%-át teszik ki. A cégcsoport az ország exportjának egyötödéért felelős. Leányvállalata, a Samsung Electronics bevételei alapján 2009-ben a világ első számú technológiai cége volt 2012-ben. Az Apple mögött a második lett mind a bevétele, mind a mobiltelefonpiacon. A Fortune 500 listáján 2011-ben a 22. helyen szerepelt. A Samsung C&T építette a világ legmagasabb épületeit, például a Burdzs Kalifát, a Petronas-ikertornyokat és a Taipei között

            14 új részvény: Samsung Electronics
            14 új részvény: Samsung Electronics
          2. US0298991011 American States Water

            A cég egy amerikai víz- és villamosenergia-társaság.1929-ben alapították, székhelye a kaliforniai San Dimas-ban található. A társaság 50 éves privatizációs szerződéseket kötött az Egyesült Államok kormányával, mint kormányzati vállalkozó a vízrendszer-szolgáltatására. Bear Valley Electric néven mintegy 240.000 ügyfél vízszolgáltatója, és több mint 23 000 ügyfél áramszolgáltatója a Big Bear Lake-ben és Kaliforniában.A társaság a Golden State Water Company (GSWC) és az American States Utility Services, Inc. (ASUS) anyavállalata, valamint leányvállalatai. A társaság az American States Utility Services, Inc. szerződéses szolgáltató leányvállalatán keresztül az ország tizenegy katonai bázisán található vízelosztó és szennyvízgyűjtő és -kezelő létesítmények üzemeltetési, karbantartási és építési menedzsment szolgáltatásokat nyújtja az egész országban, az Egyesült Államokkal kötött 50 éves privatizációs szerződések alapján.

            14 új részvény American States Water Company
            14 új részvény American States Water Company

           

           

          1. US4878361082 Kellog

          A vállalat a nettó árbevétele 2019-ben körülbelül 13,6 milliárd dollár volt, amely főként snackekből és diétás ételek eladásából, forgalmazásából származott. Ezen kívül a vállalat gabonaféléket és fagyasztott élelmiszereket is nagy mennyiségben adott el.

        2. Kellog és a leányvállalata a Heart&Soul társaság napokban közölte, hogy elkötelezett amellett, hogy 2030 végéig 3 milliárd ember számára áruljon jobb és nagyobb mennyiségű diétás ételeket a Kellogg Better Days globális célú platformján keresztül. A Kellogg Company a hét elején bejelentette, hogy igazgatósága részvényenként 0,57 dollár osztalékot szeretne kifizetni a társaság törzsrészvényeiről befektetőinek.

          A befektetőknek azért is jó lehet ez az osztalékfizető részvény, mert a Kellogg márkákat ismerik a világ minden piacán és előszeretettel vásárolják. Az is jó hír lehet a befektetőknek, hogy a Kellogg’s társadalmi felelősségvállalás keretében 70.000 dollárt adományozott a United Way számára. Ezeket olyan programok támogatására, amelyek ingyenes nyári reggelit és ebédet kínálnak Amerikában a szegény gyermekeknek. A Kellogg’s márkáik közé tartozik a Pringles, Cheez-It, Special K, Kellogg’s Frosted Flakes, Pop-Tarts, Kellogg’s Corn Flakes.

          14 új részvény: 14. Kellogg Company
          14 új részvény: 14. Kellogg Company

          14 új részvény: A ráadás

          15.   US00206R1023 AT&T Az AT&T Inc. egy amerikai telekommunikációs vállalat. Gyökerei 1875-ig nyúlnak vissza, amikor is Alexander Graham Bell feltalálta a telefont. A 19. század folyamán az AT&T a Bell System anyavállalatává vált. 2011-ben a Forbes az AT&T-t a 14. legnagyobb vállalatnak találta a világon a piaci érték szerint és 9. legnagyobbnak a nem olajcégeknek világon piaci érték szerint. Továbbá a 20. legnagyobb mobil Telekom operátor a világon több, mint 100,7 millió mobil ügyféllel.

          14 új részvény AT&T
          14 új részvény AT&T

          16.   US2910111044 Emerson Electric világszerte elektromos, elektromechanikus termékeket és rendszereket fejleszt, tervez, gyárt és értékesít. A sokrétű termékportfoliójához tartoznak ellenőrző rendszerek és automatizált szoftverek a folyamatmenedzsmenthez és a különböző ipari felhasználási területekre, energia rendszerek a telekommunikáció területére, klíma rendszerek, valamint szerszámok és tárolási megoldások.

          A termékei a Fisher, DeltaV, TopWorx, vagy az ASCO márkanevek alatt ismertek. A vállalat közel 88.000 alkalmazottat foglalkoztat és 2019-ben az éves forgalma közel 18,4milliárd USD volt. Az Emerson Electric az osztalékjait 1954 óta, évente növeli és folyamatosan kifizeti részvényeseinek. Ezáltal az ún. osztalék-arisztokraták közé tartozik (= azok a vállalatok, akik 25 éven keresztül folyamatos osztalékfizetést és osztalékemelést biztosítanak.)

          Befektetési alapok:

          • Franklin GCC Bond Fund Alap
          Franklin GCC Bond Fund A(acc)USD Chart

          Az Alap aktívan kezelt befektetési stratégiát folytat, és elsősorban a következőkbe végez befektetéseket:

          Az Öbölmenti Együttműködési Tanács (Gulf Cooperation Council, GCC) tagállamainak kormányai, kormányzati szervei vagy vállalatai által bármilyen valutában kibocsátott, bármilyen minőségű (többek között gyengébb minőségű és nem teljesítő), hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok.

          A befektetési döntések meghozatala során az Alap befektetési csapata értékpapírokkal, makrogazdasági nézetekkel és kvantitatív elemzéssel foglalkozó, részletes kutatások együttesét veszi igénybe. Befektetési döntéseik többsége azon alapul, hogy részletes elemzést végeznek a világ különféle országainak gazdasági trendjei és minden egyes hitelviszonyt megtestesítő értékpapír vonatkozásában.

            • Templeton Asian Growth Fund

          Az Alap elsősorban az ázsiai országok részvénypiacain (nem számítva Ausztráliát, Új-Zélandot és Japánt) forgalmazott bármilyen nagyságú vállalatok által kibocsátott értékpapírokba fektet. Sőt, az ázsiai országokban (nem számítva Ausztráliát, Új-Zélandot és Japánt) székhellyel rendelkező vagy jelentős üzleti tevékenységet kifejtő vállalatok által kibocsátott értékpapírokba fektet.

          Több, mint 3 milliárd dollár az Alap mérete, ami a 2005-ös indulástól történő munka eredménye. Bár 7-es skálán 6-os kockázati szintet kapott a szakértőktől az Alap, ugyanakkor az idei évben nagyon jól járt az a befektető, aki januártól bízott az alapkezelők munkájában, hiszen (igaz hektikusan, de) 20%-kal magasabb az árfolyamszint, mint januárban. 

      Röviden a Partner Bankról

      Ausztria neve egyet jelent a hagyomány és a korszerűség ötvözésével. Csakúgy, ahogyan a Partner Bank.

      Az Ausztriában székhellyel rendelkező bankot 1992-ben alapították. A Partner Bank takarékbank, amely arra szakosodott, hogy pénzügyi szolgáltatókkal együttműködve adjon tanácsot ügyfeleinek pénzügyeik megtervezéshez és előtakarékossági programjuk kialakításához, továbbá, hogy folyamatosan ügyfelei mellett álljon.

      Professzionális pénzügyi szolgáltatókkal működik együtt Németországban, Ausztriában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Szlovéniában és Szlovákiában. A Partner Bank ügyfelei értékpapírokat és fizikai aranyat vásárolhatnak nálunk. Mindkettő termék jogilag külön van választva a bank vagyonától, és az ügyfél tulajdonát képezi.

      letöltés (1)

      Az értékpapírszámla-vezetés és értékpapírforgalmazási platform mellett a Partner Bank már kisebb összegű befektetések vagyonkezelésére is szakosodott. A Partner Bank portfólió-megoldásait alapításától kezdve fokozatosan építette ki. Működését olyan innovatív részvénykosarakra szakosodott réspiaci szereplőként kezdte, amelyek az értékpapírok vonzó kiegészítőjeként széleskörű előtakarékosságra alkalmasak.

      Ezt követően portfólióját befektetési alapokból álló kosarakkal, kötvénykosarakkal és fizikai arannyal egészítette ki. A Partner Bank ezzel egyedülálló lehetőséget kínál ügyfeleinek arra, hogy pénzügyi szolgáltatókon keresztül értékpapírokkal alakítsanak ki előtakarékossági megoldásokat privátbanki minőségben.

      Lépj velünk kapcsolatba!

      A Partner Bank tulajdonosa a „Foundation for Social and Economic Development“ (Alapítvány a társadalmi és gazdasági fejlődésért). Az alapítvány célja a társadalmi és gazdasági fejlődés elősegítése. E cél elérése érdekében az alapítvány létrehozta a Two Wings nonprofit szervezetet (www.twowings.com) is, amely a fiatalok képzését támogatja a fejlődő országokban

      logo

      Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, értékpapírotokat?

      Jogi nyilatkozat:
      Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
      Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

          • Telefonon:06706051490
            • skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
            • emailben:koncz.peter@portfolife.hu
            • másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

      Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel a kapcsolatot a PortfoLife céggel illetve a Biztoshozam-mal és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kaphat és tud majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

      Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

       Itt megteheted!

      vagy akár

       Itt is megteheted!