Váratlan izgalom a tőzsdéken: Változások a Siemensnél és büntetés az American Expressznél, míg kirobbanó siker jellemzi az Apple-t

 Több fontos változás történt pénteken  a legfontosabb európai tőzsdéken.  Már a múlt héten átlépte a DAX index a 13.000 pontot. A múlt héten első alkalommal pénteken  zárta sikeresen a DAX 30 a tőzsdei indexét. A növekedés  0,1% -kal volt szerényebb. A legnagyobb nyertesek közé tartoztak a bányászati ​​készletek, bányászati cikkek és nyersanyag bányászati vállalkozások, amelyek bizonyos árucikkeknél magasabb árat vártak. Az Antofagasta brit bányászati cég 1,9% -kal állt a hétvégére magasabb hozamon, a Glencore 1,5% -ot szerzett, a BHP Billiton  részvénye 1,4% -kal emelkedett. A spanyol Siemens Gamesa (szélturbina gyártó cég) viszont kapott egy figyelmeztetést, hiszen a profitja  egy hét alatt 6,3% -os mínuszt termelt. Kiderült, hogy a  dán Vestas  botránya versenytársat is érintett, így a cég hozama 3,5% -kal gyengébb volt az egy héttel ezelőttihez képest. A Bayer  gyógyszergyártó a hétvége előtt kitűnő harmadik negyedéves jelentéssel rukkolt elő. Értékesítése, forgalma 3,06 milliárd eurót tett ki a 2,99 milliárd eurós elemzői elvárással szemben. Így a Bayer azóta is tovább élvezhette a felfelé elmozdulást csak pénteken  1,2% -kal emelkedett. Jelentős üzletet kötött a Bayer és a BASF egymással, melynek keretében a Bayer 5,9 milliárd euró értékben adta el gyomirtó és vetőmag üzletágának egy részét.images (2)

A BASF készpénzben teljesíti a vételárat. A pozitív elemzői várakozásnak köszönhetően a  német Salzgitter a pénteki  kereskedési napot közel 2,7% -kal magasabb hozamokkal zárta. A múlt héten a hétvégét az Euro  Stoox 50 indexe 3604,5 ponton zárt. Egyre jobban valószínűsíthető, hogy az EKB a  QE programot (A mennyiségi lazítást) meghosszabbítja 2018 márciusán túlra. Az világosan látszódik és körvonalazódik, hogy az augusztusi német ipari statisztikák egyre jobbak, az euró egyre erősebb és az euró övezeti ipari statisztikák is pozitív emelkedést hoznak. Már pénteken és azóta is folytatódik a rekord magasságú részvények eladása a Wallstreeten. A három legfontosabb index az új rekordszintekre lépett, a mai napon a Dow Jones  23086 ponton, a Nasdaq 100  indexe 6083 ponton, míg a S&P500 indexe már átlépte a bűvös 2550 pontot és 2552,75 ponton áll .

gambler-1200x816

Az egészségügyi ágazat nyomás alá került, míg az Allergan szabadalmi megállapodással  összefüggő jogi problémák után 3,5% -ot emelkedett. Az Apple pozitív elemzői tanulmánynak köszönhetően egy hét alatt 0,77%-ot emelkedett.. A vártnál jóval gyorsabb ütemben tudott növekedni a Netflix a harmadik negyedévben. Az USA-ban a várt 774 ezerrel szemben 850 ezerrel bővült a felhasználók száma (+11% év/év), míg nemzetközileg 4,45 millióan regisztráltak a szolgáltatásra a várt 3,72 millióval szemben (+44% év/év).

letöltés

Ezzel a negyedév végére közel 110 millió felhasználója van a cégnek világszerte. A vállalat szerint a következő negyedévben megközelítőleg újabb 6,3 millió felhasználóval bővülhetnek, ami meghaladja az elemzők várakozását.  Az American Express-et azzal vádolják, hogy megsértette az értékesítési  és kereskedelmi versenyt, a hitelkártya-társaság hozamai egy hét alatt 2,380% -kal csökkentek.

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

 dollar

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!