Vajon mi újság van a Walt Disney háza táján? Erősödni vagy gyengülni fognak a részvényei?

Mérsékelt ugyan a részvény  árának a csökkenés , de aggodalmak merültek fel a vállalat hosszú távú menedzsmentjével kapcsolatban, nagyrészt azért, mert megváltozott a kábel-televíziózás. A régi típusú kábel már a múlté , a régi kábel lecsapolásának gyakorlata megszűnt, átvette a streaming szolgáltatás a szerepét. Az online és internetes televízió alternatívák felgyorsíthatják és felgyorsíthatják a sebességet. Ez egy nagyon rossz hír a Disney ESPN-jének illetve a cég részvényeinek. Ugyanis a Walt Disney a kábeltévé-hálózat legmagasabb szállítási díját fizeti ki  (ez azaz összeg, amelyet a kábelvállalatok fizetnek előfizetőnként a csatornatulajdonos számára), és ezért nagyon rossz  hatással van a vállalat számára az , hogy az online televiziózás fejlődik és a kábel meg nem.

Egy illusztráció egy Disney téma park ride a Millenium Falcon

A DISNEY az összes szellemi tulajdonát megváltoztatja és felhasználja, beleértve a CSILLAGOK HÁBORÚJÁT is, hogy ÚJ STREAMING SZOLGÁLTATÁSOKAT INDÍTSON. KÉP FORRÁSA: WALT DISNEY.

Hogyan vált online-ra kábelröl a Disney?

Jelenleg, amikor  valaki  kábelre fizet elő, nagyon kevés választási lehetősége van arra, hogy milyen csatornákat kap. Különböző csomagokból válogat, néha olyan dolgokat is megkap , amiket nem is akar, néha olyan terméket ami a háta közepére se hiányzik. Most amikkor azt látjuk, hogy több fogyasztó előfizet alternatív szórakozási forrásra pl Netfilxre vagy a Hulu-ra, ami ugye nem kábelen elérhető hanem internetes tv csatorna, minden megváltozik. Megváltozott az emberek szokása is. A Disney csatorna  előfizetői száma 2012-ben már jelentősen csökkent elérte a 98 millió főt, 2016 végére pedig már csak 90 millió fő nézte szerte a világban a Disney Channelt és társait.

images (5)

Miközben a változnak a fogyasztói szokások , a szállítási költségek nem .Minden kábel előfizető körülbelül 9 dollárt fizet havonta a különböző ESPN csatornákra (függetlenül attól, hogy szeretnének-e vagy sem). Így a 8 millió előfizető morzsolódik le a Disney csatornákról manapság havonta így a Disney akár  72 millió dollárt is veszíthet. Még egy olyan cégnél is, amely kilenc hónapon keresztül havi 42 milliárd dollár bevételt ért el, az ilyen sérülések komoly károkat tudnak okozni.

Miért érdemes mégis  Disney  részvényt és előfizetést még mindig vásárolni?

Bár a kábeltv rövid távú bevételi problémát jelent a Disney számára, hosszú távú lehetőséget is kínál. A vállalat már bejelentette, hogy 2019-ben két Netflix-szerű streaming szolgáltatást tervez. Ezek közül az egyik sport csatorna lesz, a másik pedig “családtagjára”, a Marvel, a Pixar és a Star Wars filmekre és ezek tartalmára és lehetőségeire támaszkodik.

images (6)

Ezeknek a szolgáltatásoknak hosszú távon fel kell venniük a versenyt az online technikával és a változó világ miatt el kell viselni azt, hogy a  kábeles előfizetések folyamatos fogyni fognak. A Disney egyébként egyedülálló és egy páratlan tartalommal rendelkezik, egy olyan ideológiával ami azt jelenti, hogy “EZ CSAK AZ ENYÉM”. Ezt fejlesztette ki egyébként ki a Netflix is . Valójában így segített a Netflixnek, mivel a Netflix szolgáltató vezetője a Disneyn keresztül egy  Daredevillel kapcsolatos karakterekből álló show-családot fejlesztett ki .

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Disney megismételheti ugyanazt a sikert, mint a 90-es évek végén és 2000-s évek elején már megtett , és bevonhatja az embereket szórakoztató szolgáltatásaiba. A kisgyermekes családok szeretik és kötődnek a családi filmekhez és ezeknek a  műsorát tekintik meg, míg az idősebb emberek kísértésbe kerülhetnek olyan dolgokkal, mint az első élő fellépésű Csillagok háborúja vagy egy új Marvel sorozat.

images (7)

A sportoldalon a közönség nem lesz olyan nagy, de a Disney képes lesz arra, hogy a főiskolai sportokkal, exkluzív tartalmakkal, sőt olyan sportágakkal csábítson, amelyek máshol nem jelentkeznek. És persze, a Disney is köthet előfizetéseket  még  be nem árazott kábeltévés szolgáltatásokba és ezzel megemeli a kézzel fogható értéket a családok számára.

Most a televíziók közti háború és ez előfizetés  a tartalomról  fog szólni!

A Disney el fogja mozdítani kábel előfizetőket 2019-re mindenképp a mélypontról, és más szegmensekben fogjuk látni a jövőt. A film dinasztia évente három  új Marvel filmről, két Pixar filmről, egy Csillagok háború filmről, illetve  egy  új Disney animációs filmről  fogja le rántani  majd  a leplet. Mivel, ezek a termékek még ujjak,  sok esetben a fogyasztási cikkek értékesítését és a szórakoztató parkok jelenlétét  és megerősítését is ösztönözni fogja az új filmek megjelenése. 2019-ben a Disney amúgy a Disney Land és a Disney Park  bővítéseit tervezi , mind a kaliforniai és a floridai parkokat szeretné kibővíteni  , alapul véve a  Star Wars filmek sikereit. A Disneylandben megjelenne a Star Wars komplett vagy részbeni szereplői forgatásai illetve filmbeli jelenetei.

images (9)

A Disney küzdelmei egyre inkább annak köszönhető, hogy az emberek haladnak a korral és jelenleg még nem a tartalmat nézik minden esetben. Viszont nem lesz minden esetben ez így hiszen a Disney egy olyan tartalmat ad ami ugyan lehet évekbe telik, de fel rázza a mozicsatorna királyát és szinte újra egyeduralkodó lesz. A Disneynek jelenleg sokkal szigorúbb és régebbi  szellemi tulajdonai, termékei  vannak, mint bármely riválisának.

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

 money-1305135_960_720

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!