Versenyelönyben van a TAIWAN SEMICONDUCTOR.

TMSC

Tajvani félvezetők eredménye: 2024-es alacsonyabb tőkekiadások bátorítóak

A Taiwan Semiconductor Manufacturing legfontosabb Morningstar-mutatói

  • Becsült valós érték: 151,00 dollár
  • Morningstar minősítés: Morningstar Értékelés: 4 csillag
  • Morningstar Economic Moat Rating: Wide
  • Morningstar Bizonytalansági besorolás: Morningstar Közepes

A Morningstar  a Taiwan Semiconductor Manufacturing TSMC-re vonatkozó valós értékbecslését a részvényenként 151 dollárra emelte, miután a menedzsment az általuk vártnál jobb 2024-es egész éves kilátásokat adott.Köszönhetően az erős AI-val kapcsolatos növekedésnek és a 2024-es alacsonyabb tőkekiadási költségvetésnek. Az AI-képes fogyasztói eszközök megjelenése megerősíti azt a meggyőződést, hogy a technológia nagyon erős ennél a cégnél és ez maradni is fog ilyen magas. Iletve  a magas növekedési fázis nem fog egyhamar véget érni.

TMSC التايوانية تربح 34 مليار دولار خلال ساعات .. فما السبب؟ - صحيفة مال

Nincs aggodalom

A TSMC fegyelmezett munkája  a 2024. évi tőkekiadásokkal kapcsolatban megnyugtatja a két-három évvel későbbi, nem túl erőteljes fellendülés és a potenciális túlkínálat miatt aggódó befektetőket. Mivel a részvény alulértékelt, több eemző szerint még nem késő, hogy a befektetők ráugorjanak és befektessenek a cég részvényeibe. A céggel kapcsolatos hosszú távú bika piaci jóslata több elemzőnek, de főleg a Morningstarnak változatlan.

A menedzsment a középtávú AI-várakozásokat a tízes évek közepéről tízes nagyságrendű bevételre emelte, arra hivatkozva, hogy több ügyfél már 2 nm-es eljárással készült chipeken dolgozik. Úgy vélik a Morningstarnal, hogy a TSMC még csak a korai szakaszban van az AI által nyújtott előnyök kiaknázásában. Mivel a szerverek csak a technológia bevezetésének kezdeti lépései, ezért aTMSC-nél több téren előrelépés történhet. Az okostelefonoknak, a gyári berendezéseknek és az alacsony fogyasztású kültéri eszközöknek is az AI képességek különböző keverékeire lesz szükségük a hardveres ökoszisztéma teljessé tételéhez, ami szintén kedvezhet a chipgyártó cégnek.

A TSMC megkezdi a legfejlettebb chipek sorozatgyártását Tajvanon - Computerworld

Várakozások szerint

Ezek a fejlemények arra késztetik az elemzőket, hogy a 2024-27-es bevételi előrejelzésüket átlagosan 6,5%-kal megemeljék. Az olyan érett eljárásokban, mint a 28 nm, a potenciális túlkínálat sem zavarja a Wall-Streeti elemzőket. Mivel a TSMC “érett” definíciója a 10 nm-ig terjed, és a legtöbb kínálata egyedülálló az iparágban, mint például a 12 nm-en készült energiatakarékos chipek, amelyek kültéri érzékelőkben alkalmazhatók.

A TSMC arra számít, hogy az első negyedévben a bevételek 6,2%-kal, 18,4 milliárd dollárra csökkennek az előző negyedévhez képest. A menedzsment első negyedéves és egész éves bevételi előrejelzését. Amely éves összehasonlításban alacsony és közepes 20-as évek közötti növekedést irányoz elő, elérhetőnek tartják. Számos 5 nm-es termék áttér a 3 nm-es eljárásra, ami becslések szerint mintegy 30%-kal javítja a megfelelő termékek árát.

TSMC's plant in Kikuyo, Kumamoto Prefecture, is set to open on Feb. 24.

Vélemények:

  • Tajvan gazdaságának terveznie kell a félvezetőkről szóló diverzifikációt – mondta egy közgazdász a CNBC-nek a napokban. Tajvan dominanciájának nagy része a TSMC-nek, a világ legnagyobb szerződéses chipgyártójának tulajdonítható,. Amely az Apple-t és az Nvidia-t tekinti legnagyobb ügyfeleinek. A TSMC gyártja az Apple iPhone-okban található legfejlettebb processzorokat.

Nyitás

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Company február 24-én nyitja meg hivatalosan új chipgyártó öntödéjét Kumamoto prefektúrában

A TSMC – amelynek ügyfelei közé tartozik az Apple és az Nvidia – a világ szilíciumszeletkibocsátásának több mint felét ellenőrzi, amelyet az okostelefonoktól kezdve az autókon át a rakétákig mindenben használnak.

A vállalatnak az elmúlt években az Egyesült Államok és Kína közötti geopolitikai vitákban kellett helytállnia. Mivel a két fél számos kérdésben, többek között a technológiai import, a kereskedelem és Tajvan – a TSMC elsődleges gyártási bázisa – miatt került szembe egymással.” Kumamotóban egy speciális technológiai gyárat építünk. Amely a 12 és 16 nanométeres, valamint a 22/28-as gyártási technológiákat fogja használni” – mondta Mark Liu elnök.
Japán kormánya tavaly közölte, hogy 13 milliárd dollárt (1,9 billió jen) tervez költeni a stratégiailag fontos félvezetők és a generatív AI-technológia hazai gyártásának fellendítésére.

Dimensity 1200 Officially Launched: Based On 6nm TMSC Process

Mesterséges inteligencia

C.C. Wei vezérigazgató elmondta, hogy bár 2023 “kihívásokkal teli év” a globális félvezetőipar számára, a generatív AI technológia iránti növekvő kereslet azt is jelenti, hogy “2024-re egészséges növekedést várnak a TSMC számára”.

A chipiparban lassú teljesítményt tapasztaltak, amit a vállalatok a magas inflációnak és a globális gazdasági növekedés lassulásának tulajdonítanak, amit részben a geopolitikai feszültségek okoznak.

A TSMC korábban azzal igyekezett eloszlatni a befektetői félelmeket, hogy rámutatott az AI-hez kapcsolódó termékek, például a ChatGPT iránti növekvő keresletre, amelynek működéséhez a nagy teljesítményű szilíciumszeletekre van szükség.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. ADR Chart

Javaslat!

Vásároljon Taiwan Semiconductor Manufaktoring Company részvényt.  Partner Bankon keresztül Minimum besállási lehetőség 3500 dollár azaz (350ft/usd *3500 usd) 1225000 forint + vételi költség. Egy részvény  114,2 dollár, tehát 3500 dollárért kb 30 darabot tudunk megvenni június 02-án a cikk irásakor.  Ha rendelkezik Ön egymillió 225000 forinttal minimum, akkor ez a részvény is közép illetve hosszútávon egy nagyon jó megoldás lehet Önnek. Mindezt eurós vagy dolláros számlán Ön megvásárolhatja a Partner Bankon keresztül. A részvény portfólióba javaslat a Microsoft, Google, Amazon, Coca-Cola, Tesla, General Mills és a Netflix mellett a Fortis részvény és a Xerox illetve az Eurós Magyar Államkötvény amely ráadásul évi 5%-nál több hozamot fizet stabilan.

TSMC: how a Taiwanese chipmaker became a linchpin of the global economy | Financial Times

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!