Az arany ára 2024-ben új rekordot érhet el

Aranymosás

A nemesfém-befektetők körében végzett nagyszabású felmérés szerint az arany ára idén új történelmi csúcsot fog elérni.

 

Investoren-Prognose: Goldpreis erreicht 2024 neue Rekordhöhen

  • A Bullion Vault felmérése szerint 2024-re milyen aranyárat jósolnak.
  • Milyen tényezők támogatják majd a befektetők szerint az árakat
  • Miért vásárolnak aranyat és ezüstöt a befektetők

Más elemzők szerint unciánként 1800 és 2250 dollár között bármi lehetsége. A Heraeus, a WisdomTree, a MUFG, a Commerzbank és a UBS szakértői ezt a tartományt jelzik előre 2024-re. Az, hogy az arany ára gyengülni fog-e, vagy új történelmi csúcs felé veszi az irányt, elsősorban az amerikai jegybank (FED) kamatdöntéseitől és a dollár árfolyamától függ.

2023-ban (és valószinüeg 2024-ben is ez valószinű) a magas kamatok már eddig is gondot okoztak az arany árfolyamának. “Ha visszatekintünk 2023-ra, az arany erős ellenszéllel szembesült: magas kötvényhozamok, erős dollár” – mondja Nitesh Shah, a WisdomTree vagyonkezelő nyersanyag- és makrokutatási vezetője.

Az erős dollár más valutaövezetek arany iránti keresletét terheli, így a nemesfém számukra drágábbá válik. Az emelkedő kamatlábak pedig lenyomják a befektetők keresletét az arany iránt, amely nem termel folyó jövedelmet. Más, biztonságosnak tartott befektetésekhez képest ezért egyre kevésbé vonzó. Mindazonáltal a nemesfém Shah szerint ellenállónak bizonyult.

This log cabin for sale in B.C. comes with an active gold mine - Macleans.ca

Arany ára vélhetően felfele mehet?

Christian Rauch a Degussa Goldhandel részéről továbbra is hisz a pozitív növekedési hatásokban a bizonytalan időkben. “Arra számítunk, hogy az ügyfelek a bizonytalanság miatt aranyba fektetnek.” A szakértő nem csak a háborúkat, hanem a közelgő választásokat, például az USA-ban is aranyár-gyorsítóként látja. Más eszközosztályokat vagy nemesfémeket, akár a nyersanyagpiacot (ABERDEEN WORLD RESOURCES,  BGF World Mining A2 Gold alap )sem szabad elhanyagolni. De az “Az újévi fogadalmam az, hogy több aranyat és ezüstöt veszek. Az arany-ezüst arány vonzó”. Még akkor is, ha a teljesítmény az iparágtól való függés miatt és az aranyhoz képest minden más, mint állandó.

Míg a UBS elemzői 2024 közepére az arany árát 1.950 USD körüli szintre teszik, Collin Plume, a Noble Gold Investments vezérigazgatója szerint akár 2.100 USD is elképzelhető. A JPMorgan elemzői magasabb elvárásokat támasztanak az arany árával kapcsolatban, és azt jósolják, hogy a nemesfém a jövő év végére eléri a 2175 dollárt. Az InvestingHaven szakértői és a Bethmann Bank munkatársai még ennél is optimistábbak, 2024-re 2.200 USD árcéllal számolnak. Az azonban, hogy az arany ára ténylegesen hogyan alakul, a fent említett tényezőktől függ, amelyek közül néhányat nehéz megjósolni.

Javaslat egyösszegű arany befektésre !

Gold in them hills: the history of Californian gold mining - Mining  Technology

Amennyiben az Ön félretett pénzéről van szó, azt gondolom, hogy minél diverzifikáltabb megtakarításainak összetétele, annál nagyobb biztonságban van a pénze. A meglévő portfóliói mellett az arany egy biztonsági tartalékot jelenthet Önnek, hiszen védett az inflációtól, az arany értéke nem korreál a részvénypiaccal és az értékállósága miatt remek választás lehet hosszú távú befektetésre. A legtöbb befektető az aranyat egyfajta „mentsvárként” tartja számon, hiszen arany egy piaci válság esetén igaz, hogy nem nyújt tökéletes védelmet, viszont jelentősen jobban teljesít a legtöbb részvénynél és tőzsdepiaci terméknél

Bátran hívjon, ha érdekli Önt a fizikai aranyvásárlás lehetősége, illetve akkor is, ha szeretné portfólióját
bővíteni, vagy meglévő megtakarításairól részletes tájékoztatást kapni!

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!