Warren Buffett is most fektet be – Meneteltek az indexek Európában és Amerikában is

Warren Buffett, chairman and chief executive officer of Berkshire Hathaway Inc., smiles during a Bloomberg Television Interview in New York, U.S., on Wednesday, April 23, 2014. Buffett discussed the possibility of his company eventually becoming more involved in housing finance once lawmakers resolve future of Fannie and Freddie. Photographer: Chris Goodney/Bloomberg via Getty Images

Anikóékkal hétfőn reggel találkoztam a 3. kerületi irodámban. Azóta sokat beszélünk telefonon is , együtt néztük a különböző indexeket és gazdasági híreket. Láttuk azt, hogy a decemberi 16,6 ponttal szemben januárban 10,4 pontra esett a ZEW gazdasági hangulatindexe. A szakemberek előzetesen számítottak valamekkora csökkenésre, de a várakozásuk 15 pont volt, aminél lényegesen rosszabb lett az adat. Ma azaz február 14-én a Dow Jones vagyis az amerikai részvényindex 20406 ponton , míg a Dax 11 767 ponton áll. oil-barrels1Zeldák nyugodtak, hiszen olyan vállalati részvényeket vásároltak , ahol jó cash flow eredmények és jó árbevétel volt az elmúlt 10 évben is.A várt szerény emelkedés helyett csökkentek a keddi kereskedés kezdetén a főbb európai tőzsdeindexek. A Brent nyersolaj ára 1,53 százalékkal hordónként 56,37 dollárra emelkedett, a WTI nyersolaj ára 0,02 százalékkal 54,11 dollárra növekedett. Anikó és Zelda hétfőn délelőtt egy-egy finom tea mellett beszélte velem  át a gazdasági eseményeket, sok mindenről szó esett, ha tovább olvasod te is láthatod ezeket !

Érdekel miről is beszéltünk? Ha igen olvasd tovább a cikkemet!!!

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem Zeldával és Anikóval?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már ma olvashatták  teljes egészében és megismerték ezt a történetet. De ha regisztrálok akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“Hétfőn reggel kilenckor asszisztenssel voltam az irodában. Egy elemzést végeztem egy nagy német biztosító unit-linked költségeiről. Közben a szokásos, kihagyhatatlan reggeli kávémat ittam.

Az elemzői munkámat csak a New York Times olvasására hagytam abba, ott olvastam el először, hogy Donald Trump telefonon megerősítette a kínai elnököt abban, hogy támogatja az “Egy Kína” politikát, vagyis azt, hogy Tajvan Kína része. Az amerikaiakhoz hasonlóan és is meglepődve olvastam, hogy az amerikai elnök békülékenyebb hangnemet váltott a kínai elnökkel. Illetve hamarosan találkozik Shinzo Abe, japán miniszterelnökkel.

letöltés

11 órakor pedig megérkezett Zelda és Anikó. A tárgyalás elején közölték, hogy kevés idejük lesz a tárgyalásra, de kíváncsiak voltak az amerikai, ázsiai és európai gazdaságpolitikai fejleményekre. Anikóék még a tárgyalás elején a hideg miatt, ázsiai citromfű teát és egy csésze bécsi kapucinert kértek.

A beszélgetés elején tájékoztattam őket arról a kanadai vállalatról, aminek egy-két hónap alatt magas árfolyamnyeresége lett, mivel kevesebb kölcsönre volt szüksége a cégnek, illetve a vállalat történetében radikálisabb elmozdulás volt. Ez a cég a kanadai……”

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés

Vélemény, hozzászólás?