3,96% ráadásul euróban évente. Kell ennél több?

Vásároljon Volkswagen kötvényt, hogy biztosítsa saját pénztárcáját és előbb tartson, mint némely gazdasági szereplő.

Minden tárgyalásomnál előkerül a biztonság téma. Ügyfeleink jogosan már nem forintban gondolkodnak befektetéseknél. Idén az euró a forinttal szemben 11,06%-ot míg 3 év alatt több, mint 24%-ot erősödött. A volatilitás, azaz az ármozgás mértéke és gyorsasága nem kicsi, és az előrejelzés azt mutatja, hogy a forint továbbra is gyengülni fog, a közeljövőben nem kizárt a 440 és 450 Ft közti EUR árfolyam sem, tehát hamar véget fog érni a forint mostani ereje.

Ha így gyengül a forint, tényleg önmagát fogja bevezetni az euró? –  Forbes.hu

Stabilitás miatti lehetőségek

Lehetőség most az, hogy a forintunkat a Partner Bankon keresztül euróba fektessük. Majd éves szinten másodpiacon kötvényeket vásároljunk azon. Mit is jelent ez? Fix kamatozású vállalati kötvényeken biztos kamatokat érhetünk el. Ilyen vállalat a Volkswagen is, amely 2020-ban 5 éves fix 3%-os eurós kamatozású kötvényt bocsájtott ki. Lejárata az ötéves fix kamatozású kötvénynek 2025.04.06. A jelenlegi hozama 3,96/. Hiszen a kötvény 97,73%-os árfolyamon áll. Mit is jelent ez lefordítva? Minden kötvény 100% névértékkel van kibocsátva és 100% névértéken jár le közben fizeti a fix éves vagy féléves kamatát. De a tőzsdén különböző gazdasági és politikai tényezők befolyásolják az árfolyamát, illetve a likviditása is lehet befolyásoló tényező. Ha egy cégnek vagy államnak túl sok az adóssága akár 60-64%-ra is mehet le a kötvényárfolyama. De ha 97,73% az azt jelenti, hogy jó vétel mert olcsóbban vehetjük a lejárathoz képest.

Instability of LIME Explanations. How to deal with it? Behold the… | by  Giorgio Visani | Towards Data Science

Volksvagen kötvény és a vállalat

A Volkswagen 700 millió euró értékben bocsátott ki kötvényeket 2020-ban. Egy kötvény értéke 1000 euró. A Partner Banknál minimum 3 db vétel kell, hogy megvalósuljon ha szeretnék éves szinten 3,96%-ra befektetni. Azaz 3000 eurót mai árfolyamon 409ft/eur kell befizetnem. Ez kb. 1227.000 forint befektetési lehetőséget jelent. A Volkswagen vállalat piaci kapitalizációs tőkéje 77,18 milliárd euró.

Volkswagen 2,4 milliárd eurót tervez befektetni egy mesterséges intelligencia chipek egyik vezető kínai tervezőjével közös vállalatba, mivel az autógyártó a mesterséges intelligencia-asszisztens és vezető nélküli autókra fogad, mint a legnagyobb piacán való részesedés megtartásának módjára. A  Volkswagen csoport legnagyobb piaca Kína, ahol külön leányvállalata működik Volkswagen Group China néven.

Felfüggesztik a Volkswagen Golf gyártását - Körkép.sk

 Javaslat

A stabilitás miatt mindenképp a portfólió bővítést javaslom. Vásároljon Volkswagen kötvényt, hogy biztosítsa saját pénztárcáját és előbb tartson, mint némely gazdasági szereplő. Manapság fix 3,96%-ot euróban keresni éves szinten nem rossz dolog.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!