4+1 tipp a magasabb nyugdíjért, használja!

4+1 indok a nyugdíjszámla mellett

A nyugdíjrendszerrel elég komoly gondok vannak, ez nem újdonság, nyílt titok. A helyzet ráadásul egyre súlyosbodik, ami szintén nem újkeletű. Éppen ezért kell fordulnia az embereknek a különböző nyugdíj megtakarítások, befektetések felé. Már nem az a kérdés, hogy szükséges-e félretenni nyugdíjra, hanem az, hogyan tudjuk a lehetőségekhez mérten maximális nyugdíjat (állami, és egyéni) megszerezni. Íme, 4 +1 gyakorlatias tipp a magasabb nyugdíjért.

Supplementary Pension Saving – saving for your pension | Tatra banka

Minél tovább dolgozunk, annál magasabb lesz a nyugdíjunk

Az állami nyugdíj a legtöbb esetben alacsony lesz, azonban még ezen is tudunk növelni. Az állami nyugdíj kiszámítása meglehetősen bonyolult, de döntően a bejelentett bérünk, és a ledolgozott éveink száma határozza meg.

Ez egyben azt is jelenti, hogy bármelyiket növeljük, az az öregségi nyugdíjunkat is emelni fogja. Általában a bejelentett bérünk nem rajtunk múlik, illetve ezen nehezebben tudunk változtatni. Viszont, ha a nyugdíjkorhatár betöltése után is dolgozunk még, akár csak 2-3 évet, akkor ez az állami juttatásunkra is pozitív hatással lesz. Lehet, hogy ez nem egy népszerű pont, amellyel maximálisan egyet is értünk, de a tény attól még tény. Azonban a valódi nyugdíjemelkedést a saját nyugdíj megtakarításaink tudják biztosítani.

Marcsó Ferenc blogja: LibreOffice Calc - Korfa készítése

A magasabb nyugdíjért forgassuk vissza a hasznot!

Az egyik kitűnő nyugdíj előtakarékosság az önkéntes nyugdíjpénztár. Sokan tudják azt, hogy az indulástól számított 10 év után a kamatokat adómentesen felvehetjük. Ezt érdemes is megtenni, de nem elkölteni kell ezt a pénz, hanem visszafizetni az önkéntes nyugdíjpénztárba. Hogy ez miért éri meg? Mert új befizetésnek minősül, és igényelhetünk rá 20%-os adókedvezményt. Ráadásul, kevesen tudják, de ezt a műveletet 3 évente megismételhetjük, hiszen 10 év után 3 évente adómentesen vehetjük ki a hozamokat. Ezzel garantált nyereséget tudunk generálni, ahogy más módszerrel is.

bne IntelliNews - Hungarian banks tell government they cannot support mortgage rate freeze

 

Ne csak egy lábon álljunk a magasabb nyugdíjért

A biztoshozam.hu oldal folyamatosan olyan lehetőségeket mnutat be, amelyek lehetővé teszik az anyagi gyarapodást. Egyik fő elvünk, hogy soha ne csak egy részvénybe fektessünk. Képzeljük el a nyugdíj megtakarításunkat úgy, mint egy gondosan felépített portfóliót!

A későbbi nyugdíjunkat is érdemes több helyről összetenni. Számos lehetőség adott:

  • nyugdíjbiztosítás
  • önkéntes nyugdíjpénztár
  • értékpapírszámla
  • ingatlan bérbeadás
  • alternatív energia a későbbi rezsi csökkentésért

A lehetőségek előttünk annak, csak egy szakember kell, aki ezeket koordinálja!

Nyugdíj Archives - penzugyi-megoldas.hu

Termeljen az adókedvezmény is hozamot!

Amennyiben egy nyugdíjbiztosításra esett a választásunk, akkor kiemelt szerepe lehet annak, hogy pontosan mibe fektetik be az adókedvezményt, illetve nekünk van-e lehetőségünk arra, hogy ezen változtassunk.

A biztosítók eltérő módon értelmezik az erre vonatkozó jogszabályt. Számunkra ez azért érdekes, mert nem mindegy, hogy az évente jóváírt adókedvezmények éves szinten 1,2%, vagy 5% nyereséget termel. Hosszabb távon akár milliós különbségek is kialakulhatnak.

SEIS Capital Gains Tax Relief - Key Business Consultants

Társadalombiztosítás és a nyugdíj közti “légüres tér” 

A társadalombiztosítást nem arra tervezték, hogy nyugdíjasként bárki kizárólagos jövedelme legyen. A társadalombiztosítási hivatal szerint a kifizetések az átlagos kereső nyugdíjba vonulása utáni jövedelmének mintegy 40%-át pótolják. A legtöbb pénzügyi tanácsadó szerint a nyugdíjasoknak a munkajövedelmük mintegy 70%-ára lesz szükségük ahhoz, hogy kényelmesen éljenek nyugdíjas éveikben.

Szeptember 20: A biztosítás világnapja - Biztosítók.hu Alkusz Kft.

 

A plusz pénz is dolgozzon ugyanolyan szépen, mint a saját nyugdíj portfóliónk! De ez hogyan lehetséges?

A megoldásban a Biztoshozam segít. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértője. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Nyugdíjhelyzet: Mit kell tenni a magasabb nyugdíjért?
Nyugdíjhelyzet: Mit kell tenni a magasabb nyugdíjért?

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@atombroker.hu 

emailben:koncz.peter@atombroker.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!