Nyugdíj megtakarítási lehetőségek: Válassz jól!

Melyik nyugdíjmegtakarítást válasszam?

Jelenleg olyan klasszikus nyugdíj megtakarítási lehetőségek vannak, és olyan nem kimondottan nyugdíj előtakarékosságnak “nevezett” lehetőségek is akadnak, amelyek valóban nehézzé teszik a választást. A fő szempontot azonban nem szabad szem elől téveszteni: A legjobb nyugdíj megtakarításra lesz szükségünk ahhoz, hogy ne kelljen nélkülözni idős korunkban. Melyek lehetnek a legjobb lehetőségek. Íme, egy felsorolás, amelyből nagy valószínűség szerint mindenki megtalálja az ideális megoldást:

Key features of the Baroda Pensioners Savings Bank Account

Nyugdíj megtakarítási lehetőségek: Nyugdíjbiztosítás

A biztosítási törvény miatt talán nincs még egy olyan jogilag biztonságos lehetőség a nyugdíjbiztosítás. Biztosító nem mehet csődbe és a szerződésben foglaltakat kötelező jelleggel teljesíti.

Emellett a nyugdíjbiztosítás az egyetlen olyan “klasszikus nyugdíj megtakarítás”, amely szolgáltat:

  • elhalálozás esetén,
  • TB szerinti 40%-os rokkantság esetén,
  • tényleges nyugdíjbavonuláskor,
  • ha elérjük a szerződéskori aktuális nyugdíjkorhatárt.

Ez utóbbi azért is érdekes, mert sokan aggódnak attól (jogosan), hogy emelkedni fog a nyugdíjkorhatár. Ha van nyudíjbiztosításunk, akkor nem kell feltétlenül addig dolgozni, lesz döntési lehetőségünk.

Mi lesz a nyugdíjcélú megtakarításunkkal nyugdíjba vonulás után? | Bank360

Ráadásul a legtöbb befektetési alapokhoz kötött, amelyet profi alapkezelők kezelnek, így jó kezekben van a pénzünk. És ha már befektetés:

Nyugdíj megtakarítási lehetőségek: Tőzsdei befektetés

Nem klasszikus nyugdíj megtakarítás, hiszen nem jár rá adókedvezmény, viszont a cél mégis ugyanaz. Legyen annyi pénzünk, hogy a kamataiból meg tudjunk élni.

Oldalunk, a biztoshozam.hu pontosan azért jött létre, hogy olyan megtakarítási és befektetési tanácsokkal lássa el az embereket, amelyekből valóban, anyagi szempontból profitálhatnak.

Többször írtuk már, hogyan érdemes kiépíteni egy stabil portfóliót.

Számos tippet adtunk konkrét részvényekre is, a Coca Cola-tól, a TOP vállalati részvényeken át egészen a L’Oreal-ig.

A befektetéseknél a legfontosabb, hogy egy olyan szakember segítse, aki profi, tájékozott, naprakész és maximálisan elhivatott.

Инвестиции без риска: Куда Вложить Деньги

Klasszikus nyugdíj megtakarítások

Vissza a hagyományos mederbe, a nyugdíjbiztosítás mellett az önkéntes nyugdíjpénztárt és a NYESZ számlát tartjuk számon. Mindegyikre jár adókedvezmény, 20% éves szinten:

  • NYESZ számla: max. 100 ezer forint
  • Önkéntes nyugdíjpénztás: max. 150 ezer forint
  • Nyugdíjbiztosítás legfeljebb 130 ezer forint

Az önkéntes nyugdíjpénztár esetén a szigorú szabályzás miatt nincs reális lehetőség átlag feletti hozamot elérni, de ettől függetlenül lehet jó választás.

A NYESZ számla esetén saját magunknak kell a befektetést intézni, amelyhez idő, energia és nagyon magas befektetési ismeretek szükségesek.

Mit tegyek, hogy gazdag nyugdíjas legyek? II. rész: Akkor most mibe  fektessek? - 40plusz

Nyugdíj megtakarítási lehetőségek: Egyéb ötletek

Minden olyan tudatos cselekedet, amely vagy növeli az időskori bevételek növekedését, vagy a kiadások csökkenését, akkor az már egyfajta nyugdíj megtakarítás. Íme, pár ötlet, amely működőképes:

  • Jogdíj (zenei, könyv)
  • Ausztria értékpapírszámla, vagyonkezelt számla  akár forintban, euróban, svájci frankban, dollárban www.biztoshozam.hu -természetesen ebben is segíthetünk.
  • Vállalkozás felfuttatása
  • Ingatlan bérbeadás
  • MLM rendszer
  • Franchise bevétel
  • Alternatív energia kihasználás (olcsóbb villany, gáz, melegvíz, stb.)

Lehet, hogy egy-két itt leírt lehetőség nem szimpatikus, de mindegyikre konkrét személyek példája mutatja, hogy működik.

Segítség a vállalkozások indításában - Szám-Szaki könyvelőiroda

Őszintén azonban mi amóndóak vagyunk, hogy az első lehetőségek közül érdemes választani (már csak a biztonság kedvéért is) és után érdemes ezekkel az egyéb ötletekkel foglalkozni.

A megoldáshoz a legközelebb a Biztoshozam visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértője. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Nyugdíjhelyzet: Mi legyen?
Nyugdíjhelyzet: Mi legyen?

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@atombroker.hu 

emailben:koncz.peter@atombroker.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!