4,33% dollárban a Qualcomm-tól még 2 éven át

Fix kamatozású dolláros kötvényre vársz? A cikkből kiderül...

A Qualcomm, mint más amerikai vállalat 2015-ben kötvényt volt kénytelen kibocsátani beruházások miatt A kötvény 2025-ben jár le azaz kb 2 év 3 hónap múlva.  Méghozzá 2025.05.20-án . A kötvény kibocsátás 2 millió dollár értékben történt meg. A kupont félévente 2,0 alkalommal,májusban és  november 20-án fizetik ki.  Vagyis 2 szer fizet kamatot a vállalat. Éves szinten a kamatfizetés 3,45% lenne dollárban. Ami a mostani kötvénykörnyezetben nem számít rossznak befektetés szempontjából. De itt a lehetőség még nagyobb, hiszen a  Qualcomm kötvény árfolyama 98,16%-on tartózkodik. Vagyis így lejáratig dollárban 4,33%-os hozam érhető el a Qualcomm kötvénynél.

A kötvény 2000 dolláros címletekben lett kibocsátva. A Partner Bankon keresztül a 2500 eurós minimális befektetési szabály miatt, minimum 2 db-ot azaz 4000 dollárral vagy annak megfelelő 1.440.000 forinttal (360ft/usd) tud befektetni ebbe a vállalati kötvénybe.

12 magos lapkán dolgozik a Qualcomm, amit az 5G támogatásról is gondoskodni  fog - iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum

A  Qualcomm vállalatról

A Qualcomm Inc. egy amerikai félvezetőket, processzorokat, és telekommunikációs eszközöket gyártó és fejlesztő multinacionális vállalat. A Qualcomm főleg az ARM architektúrájú processzorairól, grafikus chipjeiről ismert, amelyeket mobiltelefonokban, tabletekben, hordozható számítógépekben, routerekben, és okos eszközökben használnak fel. A Qualcomm  decemberi negyedév teljes bevétele 9,5 milliárd dollár volt, ami 12%-os veszteséget jelent az előző évhez képest, a nettó nyereség pedig 39%-kal, 2,3 milliárd dollárra csökkent. Az egy részvényre jutó nyereség 34%-kal 1,98 dollárra esett. Bár a bevételi számok a Qualcomm által várt tartományon belül voltak, a Wall Street 9,57 milliárd dolláros becslésétől kissé elmaradtak, míg az eredmény jóval a Wall Street 2,35 dolláros részvényenkénti becslése alatt maradt.

Qualcomm's 2nd largest office outside US to open in Hyderabad - The Hindu  BusinessLine

A második negyedév bevételei várhatóan elérik a 8,7 és 9,5 milliárd dollárt, az eredmény pedig a 2,05 és 2,25 dollár közötti tartományban lesz. Amon azaz a vezérigazgató szerint a Qualcomm arra számít, hogy 2023-ban 5%-kal csökkenti a működési kiadásokat a 2022-es szinthez képest.

Qualcomm a világvezető vezeték nélküli technológiai innovátora és az 5G fejlesztése, bevezetése és elterjesztése mögött álló hajtóerő. A Qualcomm Technologies Inc. a Qualcomm Incorporated leányvállalata, amely leányvállalataival együtt lényegében az összes mérnöki, kutatási és fejlesztési funkciót, valamint lényegében az összes termék és szolgáltatási üzletágat működteti, beleértve a QCT félvezető üzletágakat is.

Javaslat

A diverzifikálás és a több lábon állás miatt érdemes a Qualcomm 15/25 kötvényvásárlást megfontolni. Hiszen ha igazán jó vállalati kötvényt szeretne a Qualcomm kötvénye egy jó megoldás lehet Önnek. Egy 15-20 millió forintos befektetésnek igenis lehet része egy dolláros számla, amiben egyformán kötvények részvények is vannak. A portfóliója öt százalékát fektesse Qualcomm kötvénybe, hiszen éves szinten 4,33%-os dolláros hozamokat érhet el.

Ne feledje a kötvényt bármikor eladhatja és ez benne a szép, hogy ez most 4,33%-ot hoz Önnek ráadásul dollárban.

A kötvény kereskedés – Útmutató - Admirals

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a Qualcomm kötvény, bátran vegye fel  velem vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot. Igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és ezután tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

 

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!