Kezdődhet a következő arany rally!

arany, mint stabilitás

Az Egyesült Államokból származó legfrissebb gazdasági adatok és az amerikai jegybank “óvatos” kamatdöntése, miszerint csak 25 bázisponttal emeli a kamatlábakat, előkészítette az utat a héten az arany következő rallyjához.

A következő hónapokban az arany árának erőteljes emelkedése várható. Ezek tökéletes feltételek az olyan junior aranyrészvények számára, mint a Tocvan Ventures Corp ( piaci érték: 23 millió dollár). Amelyek az elkövetkező hetekben és hónapokban erős marketinggel szeretnék felhívni magukra a figyelmet.

 Jingming Pan on unsplash

Elemzések

Kijelenthető, hogy  a nemesfémek több mint sikeresen kezdték az évet. Gareth Soloway, a Verified Investing Education és az InTheMoneyStocks.com elnöke úgy véli, hogy az arany árfolyama 2023-ban a részvények és a kriptovaluták fölött fog teljesíteni. Mivel a Federal Reserve enyhíti szigorítási ciklusát. Soloway több mint 20 éves szakmai kereskedői tapasztalattal rendelkezik. Illetve helyesen jósolta meg a bitcoin 2022-es mélypontját.

Aranyról Soloway- nek ez a véleménye:”A nemesfém évszázadok óta rabul ejti az embereket. A papírpénzek jöttek és mentek. Az arany azonban biztosította tulajdonosai jólétét – és ez a szempont aktuálisabb, mint valaha a világméretű világjárvány és a központi bankok rendkívül laza monetáris politikája idején. ”

A FED politikájának az év előrehaladtával támogatnia kell az arany árát. A kamatlábak már márciusban tetőzhetnek. A piac jelenleg azt feltételezi, hogy májusban kamatszünetet tartanak. A FED Fund Futures még az első kamatcsökkentést is az év vége felé prognosztizálta.

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

 

Az arany ára emelkedik és emelkedik:

A héten elmondható az, hogy az arany unciával 1,957 dolláron is  kereskedtek, ami 2022 áprilisa óta a legmagasabb szint. 2020 augusztusa óta ez a nap, hogy a 2,069 dolláros történelmi csúcs így egyre közelebb került. A legutóbbi hajtóerő az lett, hogy Jerome  Powell, az amerikai jegybank elnöke a  jegybanki ülésen  “akár lazítás is várható” nyilatkozatot tett. Jerome Powell ismét felcsillantotta a reményt a kevésbé korlátozó monetáris politikára.

VÁSÁROLJON FIZIKAI ARANYAT MOST!

A hétvége felé ugyan láthattunk meglepetést is. A túl alacsony munkanélküli számokat és azt, hogy a munkahely teremtés az USA-ban egyértelműen meghaladja a várakozásokat. Így az arany árfolyama 1864,84 dolláron 3,19% mínuszban zárt.

Goldpreis - Gold Chart

De elmondható az is, hogy hosszú távon az arany olyan befektetés, amelynek ára a piactól függően ingadozik, de sokkal stabilabb értéket képvisel, mint a pénz vagy az ingatlan. Az emberek már korán felismerték az aranyat, mint értékes nemesfémet. Rendkívüli tulajdonságai, különösen ragyogó sárga fénye vágyakat ébreszt azokban, akik kevesebbet birtokolnak belőle, amikor meglátják.

Az arany mint fizetőeszköz és stabil értéktároló

Az évezredek során bekövetkezett értékingadozás ellenére egy kis arany a fiókban még mindig értékmegőrzőt jelent. A pénzérmék és bankjegyek erős infláció esetén szinte vagy teljesen értéktelenné válnak. Az ingatlan csak addig értékes, amíg az épületszövet jó állapotban van, és a ház korszerű berendezéssel rendelkezik. De az arany minden időkön túltesz. Még az ókori ásatásokból származó leletek is olyan tisztán ragyognak, mint új korukban, miután a tárgyakat megtisztították. Az arany, mint értékmegőrző lehetőség azonban nem alkalmas gyors üzletkötésre. Néha érdemes hosszú távon követni az arany árának alakulását. Mert mint minden kereskedett dolog, az arany ára is ingadozik, a kereslet és a kínálat függvényében.

Az arany megőrzi a vásárlóerőt

Goldpreis - Gold Chart

Az arany árfolyamának alakulását vizsgálva kiderül, hogy gyakran tévesen spekulatívnak és csak rövid távon volatilisnek nevezik. Inkább az arany hosszú távon nézve szilárd és biztonságos befektetési formának bizonyult és bizonyítja magát. Mert míg a központi bankok a semmiből is teremthetnek pénzt (kulcsszó: “fiat money”), addig az arany mennyisége véges. Bár a nemesfém nem hoz kamatot, mégis nagyon biztonságos befektetés, mert soha nem veszítheti el teljesen az értékét. Az infláció miatt a monetáris eszközök idővel tartósan veszítenek értékükből. A jelenleg magas, olykor kétszámjegyű inflációs ráták miatt a megtakarított értékek még inkább elolvadnak. Még ha a kamatozó befektetések jelenleg vonzóbbnak is tűnnek, mint az arany, mindig szemmel kell tartani a reálkamatokat. Magas infláció esetén pedig ezek még mindig negatívak lehetnek. Az arany stabilitása mélyen gyökerezik az emberekben, ezért még a profi befektetők is szívesen fordulnak újra a sárga fémhez, amint egy nagyobb válság vagy egy inflációs szakasz nyilvánvalóvá válik. Mindenekelőtt azért, hogy megvédjék magukat a pénz vásárlóerejének elvesztésétől. A nemesfémet évezredek óta használják fizetőeszközként, és a legsúlyosabb válságokat is túlélte.

Commodities outlook 2023: Gold to rebound as Fed easing starts

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!