Lindt&Spruengli részvénye minőséget hoz exkluzív befektetőknek

Vásároljon Lindt részvényt

A Lindt&Spruengli vállalat nemrégiben  közölte, hogy az erős nemzetközi eladások hozzájárultak a tavalyi év 8,4%-os szerves forgalombővüléséhez. A svájci csokoládégyártó megerősítette az idei évre vonatkozó értékesítési növekedési előrejelzését, annak ellenére, hogy az infláció várhatóan kihívást jelent majd számára is.

Csokoládék, Pralinék és ínycsiklanó ajándékok I Lindt Magyarország

A teljes értékesítés 2022-ben 4,97 milliárd svájci frankra (5,30 milliárd dollár) emelkedett. Közölte a jó hírt a Lindor golyók és aranyfóliába csomagolt húsvéti nyuszik gyártója közleményében. Ez némileg meghaladta az elemzők 4,96 milliárd frankos konszenzusos becslését.

Az Észak-Amerikában és a “világ többi része” csoportba tartozó országokban tapasztalt erős növekedés ellenére a fogyasztói hangulat a kulcsfontosságú piacokon romlott, míg Európában az árfolyamhatások miatt az eladások 2,33 milliárd frankról 2,30 milliárd frankra csökkentek, közölte a Lindt.

Lindt & Sprüngli Travel Retail focuses on key trends for new product line

A vállalat ennek ellenére azt mondta, “bízik” abban, hogy 2022-re eléri a 15%-os működési árrést.  A csokoládégyártó az inflációs környezet miatt kihívásokkal teli 2023-ra számít, de fenntartotta 6-8%-os értékesítési növekedési célját.

Jon Cox, a Kepler Cheuvreux elemzője szerint a Lindtet általában jobban érintik a recessziók, mint társait.

“A prémium szegmensben a Lindt jobban szenvedhet, mint más szereplők, legalábbis a recesszió korai szakaszában, amikor a kiskereskedők hajlamosak visszafogni a drágább termékeket” – mondta. A Lindt teljes körű eredményeit március 7-én teszik közzé.

Vállalatról

A Lindt & Sprüngli több mint 175 éve varázsolja el a világot csokoládéval. A zürichi gyökerekkel rendelkező svájci tradicionális vállalat globális vezető szerepet tölt be a prémium csokoládék területén. Ma a Lindt & Sprüngli 12 európai és amerikai gyárában minőségi csokoládékat gyárt. Termékeit 32 leányvállalat és regionális iroda értékesíti, mintegy 500 saját üzletben, valamint több mint 100 független forgalmazó hálózatán keresztül világszerte. A több mint 14.000 alkalmazottat foglalkoztató Lindt & Sprüngli csoport 2022-ben 4,97 milliárd svájci frankos forgalmat bonyolított le. A Lindt & Sprüngli az Amerikai Egyesült Államokban, több mint 40 saját Lindt üzletet üzemeltet az  és kiterjedt kiskereskedelmi és nagykereskedelmi csatornákon keresztül széleskörű értékesítési hálózatot tart fenn.

A Lindt & Sprüngli, az olyan népszerű falatok, mint a Lindor trüffel, az Excellence csokoládészeletek, a Ghirardelli négyzetek, a Hofbauer pralinék, valamint a játékos Aranynyuszik és csokoládé esernyők svájci székhelyű gyártója a 2000-es évek közepén indult el a fenntarthatóság és a nyomon követhető kakaóellátási láncok felé vezető úton – írta a vállalat képviselője  a napokban.  A ma már következetesen alkalmazott “babtól a táblaig” termelési módszer komoly lendületet kapott, miután 2008-ban elindították a Lindt & Sprüngli Farming Programot, amelyet részben a Lindt Kakaó Alapítvány finanszírozott – írja a ConfectionaryNews.

Lindt & Spruengli Chart

Részvényesek, befektetők

A fedezeti alapoknak nincs sok részvénye a Chocoladefabriken Lindt & Sprüngliben. A Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, ESOP jelenleg a vállalat legnagyobb részvényese a forgalomban lévő részvények 12%-ával. Összehasonlításképpen, a második legnagyobb részvényes a forgalomban lévő részvények mintegy 3,7%-át birtokolja, majd a harmadik legnagyobb részvényes 3,3%-os tulajdonrésszel rendelkezik. A  Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG-ban a bennfentesek valóban rendelkeznek részvényekkel. A bennfentesek 614 millió svájci frank értékű jelentős részesedéssel rendelkeznek.

Javaslat

Ha igazán ütős és eredményes nagy múltú vállalati részvényt szeretne, ráadásul mindezt exkluzív “bőrbe ” bújtatva , már ma vásároljon a Lindt&Spruengli részvényéből 10.180 CHF azaz svájci frank áron Ez ma kb 3955.000 forintba kerül önnek 388,46 forint/CHF árfolyamon (plusz vételi költség). Ne feledje a Lindt&Spruengli  részvényárfolyama idén 7,38%-ot erősödött, míg  3 év alatt 26,15%-ot emelkedett.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!