4,5%-os hozam az Amerikai Államkötvényeken

meglepő hozamok

Az elmúlt időszakban talán soha vissza nem térő alkalom lehet, ha nemcsak Magyar Államkötvényben gondolkozol, hanem kicsit más valuta kötvényeibe. Érdemes azon elgondolkodni, hogy a forintunk tartós romlásnak van kitéve, ezért a most sokkal stabilabb dollárban kell gondolkodni. Én is ezt tettem a napokban. Mi lehet a dollárnál sokkal stabilabb, elmondom: Amerikai Államkötvény vagyis igen adjunk kölcsön, még ha másodpiacon is az Amerikai Egyesült államoknak.

Az Amerikai Egyesült Államok történelme – Wikipédia

Amerikai Egyesült Államok 2,1255%-os fix kamatozású kötvénye 4,5%-os hozammal.

Igen jól látja, a 2025 május 15-én lejáró Amerikai Államkötvények, most extra magas biztonsággal akár 4,5%-os hozamot is hozhatnak. 2015-ben az Amerikai Egyesült Államok 2,125%-os államkötvényt bocsátott ki 1000 dolláros címletekben 10 évre. A kibocsátás több, mint 66 millió dollár értékben valósult meg.

United States - Rankings, News | U.S. News Best Countries

 Az állampapír akkor jó, ha rövidtávon van szükség a pénzre és szeretnénk rá egy minimális kamatozást.

Az alábbi kijelentés, hogy minimális kamatozás, most extrém adottságokat hordoz magában. Hiszen január 1-től kezdve ebben az évben a forinthoz képest 26,88%-ot gyengült. Ha csak az elmúlt három hónapban tettünk félre “zöldhasút ” avagy dollárt 4,17% plusz nyereségünk lett, erre rájönne a 2,125% fix kamat, ha minimum 3000 dollárnyi azaz 1242.000 forintot most beteszünk dolláros számlára két év  7 hónapra. Ráadásul ezen felül mivel 94,62%-on vehetjük meg az Amerikai Államkötvényünket 100% helyett, plusz hozamunk is lehet. Így összességében minden évben 4,48%-os dollár hozamot tudunk magunknak bruttó* (*mínusz elenyésző vételi költség) elkönyvelni nyereségként.

Betöltött szerep

Az amerikai állampapírpiac a világ legmélyebb és leglikvidebb állampapírpiaca. A kincstárpiacnak a világgazdaságban betöltött egyedülálló szerepe miatt likviditása és működése hatással van a kormányzat finanszírozási költségeire, a piacnak a pénzügyi eszközök árazásában kockázatmentes viszonyítási alapként betöltött szerepére, a kincstárpiacon tranzakciókat lebonyolító befektetők által viselt költségekre és a monetáris politika végrehajtására.

Van még egy nagy előnye az amerikai befektetésnek, hogy az elért kamatot félévente vagy évente tőkésíti, nincs időközi kamatfizetés. Ez egyrészt kamatoskamat-hatást eredményez, ami növeli a megtérülést. Másrészt pedig nem kell a kamatok újra befektetésével vagy felvételével vesződni.

10-Year US Treasury Note - Guide, Examples, Importance of 10-Yr Notes

Javaslat!

Vegyen Ön is minimum 3000 dollárnak megfelelő összegért Amerikai Államkötvényt és évezze a fix 4,48%-os hozamot. Ezzel a vásárlással akár egy olyan részvényét amin, 5-10% vagy annál nagyobb hozamra tett szert ideje realizálni, hogy az eddig megszerzett nyereség realizálódva meg is maradjon.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!