Vásárolja meg ezt az alul értékelt Nutrien részvényt, mielőtt mindenki más ezt teszi

Nutrien mint nyerő cég

A Nutrien részvény az egyik legalacsonyabban értékelt torontói részvény ma, mivel az üzlet minden területen vissza esett.

Az alulértékelt TSX- (Toronto Stock Exchange) részvények alul értékeltek és gyakran félreértettek. Ez a helyzet a Nutrien Ltd. esetében is .  A Nutrien a PotashCorp. és az Agrium 2018. januári egyesülésével jött létre. Ez a világ legnagyobb növénytermesztési input (műtrágya) és szolgáltatási szolgáltatója és forgalmazója. A Nutrien egyben az egyik legsúlyosabban alulértékelt TSX-részvény ma.

D2L, E Automotive make their Toronto Stock Exchange debuts

Egy mezőgazdasággal foglalkozó vállalat részvénye, amely kevéssé érzékeny a gazdaságra

A Nutrien olyan műtrágyákat és egyéb inputokat biztosít, amelyek segítenek maximalizálni a gazdaságok hozamát. A Nutrien egy kanadai műtrágyagyártó cég, amelynek székhelye Saskatoon, Saskatchewan. A világ legnagyobb hamuzsír- és harmadik legnagyobb nitrogénműtrágya-gyártója. Több mint 2000 kiskereskedelmi telephellyel rendelkezik Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Ausztráliában, több mint 23500 alkalmazottat foglalkoztat.

A Nutrien például káliumot szállít, amely olyan műtrágya, amely segít növelni a terméshozamot és ellenállni a betegségeknek. Ez csak egyike annak a maroknyi terméknek, amelyet a Nutrien globális ellátási lánca biztosít, hogy segítsen “táplálni a világot”.

A kanadai székhelyű Nutrien a legnagyobb káliumgyártó és az egyik vezető nitrogén- és foszfáttrágyagyártó. Az Oroszországból és Fehéroroszországból származó káliummal kapcsolatos ellátási korlátozások 2022 első felében történelmileg magas szinten tartották a kálium árát, ami a Nutrien számára óriási előnyt jelentett.

A magasabb realizált eladási árak a vállalat növénytápanyag-üzletágaiban és a kiskereskedelmi üzletág szilárd teljesítménye a második negyedévben 49%-kal 14,5 milliárd dollárra növelte az árbevételt. A korrigált EPS 181%-kal 5,85 dollárra ugrott.

Fontos tényező

Mivel termékei fontos szerepet játszanak az élelmiszer-termelésben, a Nutrien nagymértékben védve van a makrogazdasági gyengeségektől. Végül is az embereknek enniük kell. Az élelmiszerre költött pénz az egyetlen olyan kiadás, amely rendkívül ragadós. A fogyasztók választhatják az olcsóbb változatokat, de ez a kiadás mindig elsőbbséget élvez.

Nutrien Chart

Az üzlet virágzik

A Nutrien múltbeli eredményeit tekintve a vállalatra hatással van a termesztési időszak állapota és az ellátási problémák is. Hosszabb távon azonban a kereslet meglehetősen stabil, kiszámítható és megbízható. Néhány évvel ezelőtt például a Nutrient negatívan befolyásolták a későn érő termények és az időjárási késések. Ez a Nutrienhez hasonló műtrágyagyártók számára gyenge árképzést eredményezett. Bár ez néhány nehéz év volt, a Nutrien most lenyűgöző növekedést tapasztal, mivel az árképzés visszatért. Az elmúlt öt évben például a bevétel 53%-kal nőtt. A nettó jövedelem 390%-kal, a működésből származó pénzforgalom pedig 89%-kal nőtt. Ez a fajta növekedés manapság egyre ritkább a Torontói tőzsde részvénypiacán.

Ez az alulértékelt részvény nevetségesen alacsony szorzókkal kereskedik.

Nutrien raises potash sales guidance on strong global demand

A Nutrien teljesítménye és a részvények értékelése között óriási a különbség. A Nutrien például az idei várható nyereség 4,7-szeresén kereskedik. Emellett a könyv szerinti érték mindössze 1,7-szeresén kereskednek vele.

Milyen szorzókkal kellene számolnunk a Nutrien részvények kereskedésére? Nos, figyelembe véve a növekedési ütemet és a hozamokat, sokkal magasabbra. Úgy értem, a Nutrien a legjobb árréseket és hozamokat produkálja – a nettó árrés 17,5%, míg a saját tőke megtérülése 27% felett van. Ezen felül a vállalat mérlege erős és a jövője fényes.

A  jövő jól néz ki a TSX részvények számára

A jövőre nézve a műtrágyák világpiaci árai várhatóan továbbra is erősek maradnak. Az erős kereslet, a kínálati zavarok és a magasabb inputköltségek felfelé hajtják az árakat. Emellett az Európából és Kínából származó exportot korlátozták, és a piac korlátozott kínálattal rendelkezik. A Nutrien jó helyzetben van ebben a környezetben, mivel elég könnyen tud további termelést hozzáadni, hogy mindezt ellensúlyozza.

Kilátások

A javuló fundamentumok eredményeként az elemzők megemelték a Nutrienre vonatkozó kilátásaikat és becsléseiket. Például a 2024-es konszenzusos EPS-becslés 10,78 USD-ről 10,83 USD-re emelkedett. Akkor amikor a becslések emelkednek, a részvényárfolyam sem marad le messze mögötte. Ezen a  héten a Nutrien részvényárfolyama 0,6%-ot korrigált.

A lényeg

Ez egy ciklikus iparág, és jelenleg a fundamentumok erősek. Míg egy ciklikus iparág gyakran kereskedik és kereskednie kell némileg diszkontált szorzókkal, a Nutrien részvények túl nagy diszkonttal kereskednek, tekintettel a jelenlegi erős eredményekre és a pozitív kilátásokra. A CF Industries , a Mosaic Industries  és a Nutrien  nagy műtrágyavállalatok részvényei felülmúlták a szélesebb piacot. Ezek a vállalatok profitáltak a műtrágyaárak megugrásából, amelyet a fehérorosz káliumipari cégek elleni nyugati szankciók és az orosz-ukrán konfliktus váltott ki. Ezen műtrágyavállalatok harmadik negyedéves eredményei felé haladva a Wall Street-i elemzők óvatosan bizakodónak tűnnek a kilátásaikkal kapcsolatban.

Javaslat

A stabilitás miatt mindenképp a portfólió bővítést javaslom. Vásároljon Nutrien részvényt, hogy biztosítsa saját jövőjét és előbb tartson, mint némely gazdasági szereplő. Ne feledje, hogy Steve Byrne, a Bank of America Securities elemzője a közelmúltban megismételte a Nutrien részvényekre vonatkozó vételi besorolását.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretne befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!