Ázsiában nagy a kereslet a svájci arany iránt

Arany megtakarítás és svájci arany

A svájci vámhivatal adatai szerint a svájciak szeptemberben 174,2 tonnát szállítottak külföldre. Az arany iránti étvágy különösen nagy volt Ázsiában – ez a jelenség gyakran megfigyelhető a gyenge aranyárak környezetében.

Kontraciklikus vételi érdeklődés Ázsiában

Míg például az Arany Világtanács adatai szerint szeptemberben Észak-Amerikában 58,9 tonnával, Európában pedig 35,5 tonnával csökkent az ETF-ek által tartott arany mennyisége, addig Ázsia számos országában erőteljesen megnőtt az érdeklődés a svájci arany iránt (lásd a táblázatot).

Az alpesi köztársaságot egyébként a világ legfontosabb aranyszállítójának tartják, hiszen a svájci finomítók dolgozzák fel a világ arany iránti keresletének mintegy kétharmadát.

Gold Coins & Bullion - Buy Gold & Silver Products - MMTCPAMP - MMTC PAMP

Az elmúlt hónapban a következő országok bizonyultak a legnagyobb vásárlóknak:

Kína (44,0 tonna)
India (34,6 tonna)
Törökország (32,2 tonna)
Thaiföld (12,9 tonna)
Egyesült Arab Emírségek (10,7 tonna)
Az, hogy a svájci aranyexport szeptemberben valóságos fellendülést tapasztalt, abból is látszik, hogy értéke 9,2 milliárd svájci frank fölé emelkedett. Ez 40,8 százalékos növekedésnek felel meg az előző hónaphoz képest, és 48,7 százalékos növekedésnek az előző év azonos hónapjához képest.

Gold prices have fallen. Should you buy more gold now?

Néhány országban, például Kínában (+102 százalék), Thaiföldön (+188 százalék), az Egyesült Arab Emírségekben (+450 százalék), Szaúd-Arábiában (+643 százalék), Ausztriában (+431 százalék), Jordániában (+113 százalék) és Libanonban (+415 százalék) az aranyimport az év során több mint kétszeresére, sőt egyes esetekben többszörösére nőtt.

A befektetők másképp “gondolkodnak” Európában és Észak-Amerikában

Az ázsiaiak jelenlegi keresleti magatartását már többször megfigyelték a múltban. Különösen akkor szeretnek vásárolni, amikor az arany ára fordított sebességbe kapcsolt. Ennek a stratégiának tökéletes értelme van, elvégre van egy régi üzletemberi mondás:

“A vásárlásban rejlik a nyereség”.

Az európai és észak-amerikai pénzügyi befektetők körében viszont gyakran teljesen más viselkedésmintázat figyelhető meg. Az arany iránti fokozott étvágyat éreznek, amikor a válságok hatalmas veszteségeket okoznak a nemzetközi tőzsdéken.

Nemesfém előrejelzés

Gold/Silver: The Understated Importance of Supply - CME Group

Nem ritkán sok befektető csak akkor szerez tudomást a sárga nemesfémről, amikor világszerte különösen nagy a kereslete. És már jelentős ugrást tett felfelé. Az ilyen árkitörések után megnőnek az optimista előrejelzések. És – különösen a határidős piacokon – az arany határidős ügyletek révén fogadásokat kötnek az emelkedő tendencia folytatására, ami a múltban többször is erősödéshez vezetett.

Időzítés

Elfolyó óra

Az időzítési szempontoktól függetlenül az aggódó magánbefektetőknek mindig érdemesnek kell minősíteniük az aranyvásárlást – függetlenül a rövid távú piaci zajoktól. Azok, akik rendszeresen vásárolnak aranyat, kiegyenlíthetik a belépési árakat. Így csökkenthetik az időzítési kockázatot, amely minden befektetésnél fennáll.

Svájci aranyexport 2022 szeptemberében

Land Menge (kg) Wert (in Mio. CHF) Diff. Vorjahr
China 44.020 2.342,20 102,6 %
Indien 34.600 1.859,60 -30,4 %
Türkei 32.226 1.696,50
Thailand 12.940 690,20 188,5 %
Ver. Arabische Emirate 10.736 568,80 450,5 %
Singapur 9.069 476,70 71,6 %
Saudi-Arabien 6.650 353,20 643,7 %
Österreich 4.140 219,20 431,3 %
Italien 4.202 219,10 24,8 %
Deutschland 3.632 190,70 18,9 %
Gesamthandel 174.185 9.247,40 48,7 %

Quelle: Eidgenössische Zollverwaltung (EZV)

Bár az EKB sajtótájékoztatóján további kamatemeléseket ígértek, az arany árfolyama ellenállt ennek a tulajdonképpen negatív hírnek. A központi bank továbbra is az infláció megfékezésére összpontosít. A Trading Economics által közzétett elemzői felmérés szerint a várakozások szerint a növekedés kissé felgyorsult, évi 10,0 százalékról 10,1 százalékra. Az arany árfolyama ezen a héten 0,64%-ot korrigált és 1644,84 dolláron zárt.

Javaslat!

Havi megtakarítás 50 eurótól a Partner Banknál!

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!