5,9%-os dollár kamatot adhat ha a napokban veszel Harley kötvényt

5,9%-os dollár kamatot adhat ha a napokban veszel Harley kötvényt

Stabilitást és kiszámihatóságot keresi mindenki. A jelenlegi gazdasági heyzetben ez egyre nehezebb. Hisze napról napra változik a gazdaság, a geopolitika és nagy energiaválság és nyersanyagproblémával nézünk szembe. Nagyon fontos tény például, hogy az emúlt héten az olajipari részvények további jelentős nyereséget könyvelhettek el, miután az OPEC+ úgy döntött, hogy napi kétmillió hordóval csökkenti a kitermelést. Ez viszont ismt energia áremekedéshez és inflációhoz vezethet. Ilyenkor több befektető kötvényekhez fordul. Igen a kötvény sem kockázatmentes. Hiszen egy válalatnak vagy országnak adunk kölcsönt az kockázatos is ehet, ha annak a cégnek nincs likvid vagyona és csödbe megy , elsöpri őt a recesszió. De a Partner Bank -nál foyamatosan monitorozzák a cégeket csak olyan vállalat kötvényeit veheti meg 3000 USD -nek vagyis minimum jelenlegi árfolyamon  (435 ft/USD) 1305.000 forinton a kötvényeit, aminek jó a cash-flowja és nincs eadósodva. Ezenkivül jó hírű, a cég törzstőkéje minimum 5 milliárd euró vagy dollár és a vezetősége megbízható és független. politikamentes.

Ezért például a Harley Davidson kötvénye egy jó megoldás lehet Önöknek. Hiszen a Harley Davidson kapitalizációs tőkéje meghaladja az 5,39 milliárd eurót. A cég 2005 óta tartozkodik az amerikai tőzsdén. De nézzük a kötvényét amit ajánlanánk Önöknek.

Home | Highway Harley-Davidson®

Harley Davidson vállalat 2015-ben bocsájtotta ki 450 millió dollár értékben kötvényét fix 3,5%-ra, ami most éves szinten a kötvényárfolyamok emelkedése miatt a cikk írásakor 5,9%-os hozamot ad befektetőinek.

Harley-Davidson – Wikipédia

A vállalat szóvivője 2015-ben a kötvény kibocsájtása után pár hónappal ezt nyilatkozta „a vállalat el tudta érni a nemzetközi értékesítésre vonatkozó célkitűzéseit, és konszolidált bevételei a decemberi negyedévben először a recesszió utáni időszakban átlépte a 6 milliárd dolláros határt”. Viszont ebben az évben elmondható, hogy a Harley-részvények felülmúlták a szélesebb piacot, 2022. január eleje óta nagyjából szinten maradtak, szemben az S&P 500-zal, amely továbbra is mintegy 7%-kal csökkent. A Harley-Davidson2022-ben több mint 10%-kal, 2023-ban pedig 7%-kal szeretné növelni bevételeit.

Harley-Davidson kötvénye dollárban dominált. A dollár-euró keresztárfolyam 0,97%-on van jelenleg.Több nemzetközi alapkezelő elemzője idén a dolláros befektetéseket preferálja, ajánlja. A Harley-Davidson kötvény 2025.07.24-ig fizeti fix kamatait befektetőinek.

Javaslat

A stabilitás miatt mindenképp a portfolió bővítést javaslom. Vegyen Harley Davidson kötvényt kicsit több, mint két és fél évre és legyen Önnek fix kamata a benn levő tőkéjén. Fix 3,5% kamat és mivel most olcsóbban fér hozzá éves 5,9% hozamban részesülhet.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!