Procter & Gamble segítséget ad a hurrikánban érintetteknek

A Procter&Gamble volt az első a segítségben

A Procter & Gamble a P&G termékekkel és a Tide Loads of Hope mosodai szolgáltatással nyújt segítséget az Ian hurrikán által érintett délnyugat-floridai lakosoknak.

Családok, magánszemélyek és elsősegélynyújtók azok, akiknek személyi tisztálkodási cikkekre, tisztítószerekre vagy mosodai szolgáltatásokra van szükségük az Ian hurrikán nyomán Florida délnyugati részén. Az Ian hurrikán egy hete letarolta Florida jelentős részét, és legalább 81 ember vesztette az életét a viharban helyi jelentések szerint. Rengetegen maradtak áram nélkül, miközben egyre fogy a palackos víz és az üzemanyag. A benzinkutak körül több mérföldes sorok alakultak ki.  A Procter&Gamble leányvállalata úgy döntött, hogy Tide Loads of Hope mobil mosodai egységeket az Ian hurrikán  helyére a Délnyugat-Floridába egyfajta támogatásként letelepíti. Október 4-én, kedden a mobil mosodai járművek a floridai North Fort Myersben, az 545 Pine Island Rd. alatti Walmart Supercenterben kezdték meg szolgálatukat és ingyenes, teljes körű mosodai szolgáltatást nyújtottak a közelmúltbeli áradások által érintett lakosoknak.

Hurricane Ian Photos: Florida Sees Widespread Damage - Bloomberg

TIDE segítő keze

A lakosok ingyenesen hozhatnak ruhákat (háztartásonként legfeljebb két adagot) mosásra, szárításra és hajtogatásra. A nehéz ágyneműk kivételével minden mosható ruhadarabot elfogadnak. A Procter&Gamble a minisztériummal együttműködve a katasztrófa sújtotta területeken közvetlenül a katasztrófa sújtotta területeken ingyenes személyi ápolási csomagokat is oszt a mindennapi szükségleteket, valamint tisztítószereket az alapvető higiéniai és otthoni ápolási szükségletek kielégítésére.

Az Ian hurrikán – egy 4. kategóriájú vihar, akár 150 mérföld/órás széllel – szeptember 28-án, szerdán csapott le Florida délnyugati partjaira, életveszélyes, akár 12 láb magas viharhullámot okozva, és otthonok és épületek ezreit pusztítva el. A közösségek súlyosan megsínylették a pusztítást, ami emberéleteket követelt, és több mint 2,6 millió embert hagyott áram és tiszta víz nélkül.

Tide Loads of Hope Set-Up (Photo: Business Wire)

A Procter&Gamble fennálása során mindig is sokat adott  a közösségeknek, ahol élünk és dolgozunk mondta egy floridai lakó . A Procter &Gamble képviselője újságirókna elmondta, hogy “szeretnénk a mindennapi szükségleteket biztosítani azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, hogy segítsünk normális életet élni a szükség idején. Ezek a szolgáltatások ingyenesek és elérhetőek a katasztrófa által érintett emberek és a válaszadásban segítő önkéntesek számára.”

Procter & Gamble afirmó que "paga todos sus impuestos" - Infobae

Magáról a Procter & Gamble-ről egy kicsit.

A Procter & Gamble egy olyan fogyasztói alaptermékeket gyártó vállalat, amely az elmúlt években szilárd eredményeket ért el.
A Procter idén gyengébb növekedést produkált, de a részvények árfolyamcsökkenése leginkább a magasabb kamatlábaknak köszönhető. A Procter & Gamble részvények árfolyama a 2018-as év végi 92 dollár körüli értékről közel 50%-kal emelkedett a jelenlegi 124,7 dollárra. Elsősorban a bevételek és a P/S szorzó kedvező változásának köszönhetően. Emellett a vállalat részvényenkénti árbevétele is folyamatosan emelkedett, amihez hozzájárult a forgalomban lévő részvények számának csökkenése. A részvény nyereségének köszönhetően a Procter&Gamble jobban teljesített, mint az S&P. Amely ugyanebben az időszakban valamivel kevesebb, mint 40%-kal tért vissza. A Procter&Gambe bevétele a 2018-as 66,8 milliárd dollárról 80,2 milliárd dollárra nőtt, míg a forgalomban lévő részvények száma a 2018-as 2,6 milliárdról 2,5 milliárdra csökkent. A Procter&Gamble P/S többszöröse 2021 végére erőteljesen, 5,1x körüli értékre emelkedett.

Ami annak köszönhető, hogy a befektetők egyre nagyobb várakozásokat fogalmaztak meg a termékei iránti kereslet folyamatos növekedésével kapcsolatban az összes piacon, ami a vállalat eladásainak növekedéséhez vezetett.

Procter & Gamble Chart

A Procter&Gamble részvényárfolyama ezen a héten 1,57%-ot esett. A Procter & Gamble világszerte mintegy 80 milliárd dolláros éves forgalmat bonyolít. A bevétel az elmúlt öt évben évente átlagosan 4%-kal nőtt. De termékei olyan háztartási szükségleti cikkek, amelyeket az emberek havonta vásárolnak, így a Procter & Gamble az évek során a piachoz igazodott.

Stabilitás

A vállalat működési nyeresége a kilencvenes évek elejére visszamenőleg sem esett 30%-nál nagyobb mértékben a legmagasabb szinthez képest. Többszörös recesszió és piaci összeomlás volt, de a Procter & Gamble továbbra is kitart. Képzeljük el, hogy az üzletág egy hatalmas bukkanóba ütközik, és a készpénzes nyereség idén 50%-kal esett vissza. A vállalat osztalékfizetési aránya 64% és 7,2 milliárd dollár készpénzállománya van, ami elég ahhoz, hogy az osztalékot még mindig fedezze, anélkül, hogy kölcsönt kellene felvennie.

P&G Details Transformation that is Delivering Strong Results in Shareholder  Letter | Business Wire

A Procter & Gamble neve talán nem ismerős azonnal; ez egy konglomerátum, amely a színfalak mögött működik, és számos márkáját a kijelölt név alatt értékesíti. Például szinte mindenki tudja, hogy mi az Old Spice dezodor. De ha megnézzük a címke hátulját, a Procter & Gamble nevét látjuk. Ugyanez vonatkozik 65 egyedi termékmárkára is, amelyek 10 kategóriában, a szövetápolótól a fogászati termékekig terjednek.

Ezek a termékek együttesen nagy üzletet jelentenek – a Procter & Gamble éves forgalma világszerte mintegy 80 milliárd dollár.

Javaslat!

Hosszútávra fektessen a jövőbe vegyen Procter&Gamble részvényt, minimum 2500 euróért. Véleményem szerint a részvényt érdemes megvenni, mert jól bírja az inflációs időszakot, a vállalat következetesen fizet osztalékot és  nemsokára akár részvényeket vásárol vissza, és az értékelés ésszerűen összhangban van.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu