6,9% dollárban a Xerox-szal , ami bomba befektetés is lehet

xerox, mint fix kamat

Naponta többen hívnak, hogy a 25,7%-os infláció mellett  milyen befektetést tudok ajánlani. Nyilván egy igényfelmérés erre a válasz. Nagyon sokan a MÁK azaz Magyar Államkötvényt , mint egyik lehetőséget elvetik különböző okok miatt. Többen euróban és még többen dollárban gondolkodnak. Tavaly a dollár árfolyama az euróval szemben elérte a 0.96%-ot míg a forinttal szemben a 430 forintos árfolyamot is. Jelen esetben viszont a dollár árfolyama az euróval szemben 1,069 , míg a forinttal szemben 352-360 forint között mozog. S várhatóan ha a FED azaz az Amerikai Jegybank a szigorítást abbahagyja akkor a dollár , úgy ahogy az elmúlt hetekben ismét erősödhet.

What's behind China's record sale of dollar bonds - CGTN

Dolláros vállalati kötvény

Így többeknek dolláros befektetést javaslok persze forintban amit a letétkezelő kiváló árfolyamon vált be dollárra. Vállalati kötvénybe rövidtávon pedig a Xerox vállalati kötvényét ajánlom ami fix 3,8%-ot hozna de, mivel másodlagos piacon a kötvény 96,4%-on  tartózkodik 6,9%-ot érhet el rajta az ügyfél bő egy év alatt.

A Xerox kötvény 2024.05.15-én jár le és éves 3,8%-ot fizet minden év májusában A kötvény 2000 dolláros címletekben lett kibocsátva, de másodlagos piacon minimum 4000 dollárért azaz 360 forintos árfolyamnál 1.440000 forinttal megvásárolható.

Kibocsátás

Xerox 2014-ben úgy döntött, hogy követelésekkel fedezett, biztosított hitelt vesz fel májusi 313 millió dolláros lejáratú fizetés refinanszírozására, amelyet eredetileg készpénzzel fizetett ki.

Xerox már 2020-ban is azt állította, hogy alapvető adósságállománya továbbra is a befektetési hitel mérőszámokon belül marad. A Fitch azonban úgy látta, hogy a teljes bruttó tőkeáttétel 2020-ban meghaladja a 6-szorosát és megközelíti a 4-szeresét, az alapszintetXerox   0,89 dolláros negyedik negyedéves EPS-ről számolt be, ami 0,37 dollárral jobb, mint az elemzői becslés 0,52 dolláros értéke. A negyedéves bevétel 1,94 milliárd dollár volt, szemben az 1,88 milliárd dolláros konszenzusos becsléssel.

 

Xerox

 

A vállalat legalább 400 millió dolláros szabad cash flow-t vár, amelynek 50%-át a részvényesek kapják vissza. A Xerox nemrég  bejelentette, hogy átnevezi pénzügyi szolgáltatási egységét Fittle-re. A január elején bejelentett új FITTLE finanszírozási megállapodás jelentősen javítja a Xerox pénzforgalmát. A korábbiakhoz hasonlóan a Xerox egységének új neve is az üzleti lehetőségek szélesebb körű sokszínűségét hivatott tükrözni a potenciális növekedésüket hirdető cégek számára. A Xerox vállalat 2014 május 15-én bocsájtotta ki 3,8%-os évi kamatozású kötvényét, amely most 6,904%-ot fizet évente 2024. május 15-ig.

Finance company FITTLE announces strategic partnership with 3D printer manufacturer Formlabs

Javaslat

Rövidtávra vásároljon Xerox 14/24-es kötvényt. Ami dollárban nemcsak biztonságot, hanem extra magas kamatot (3,8%)  és hozamot (összesen 6,9% ) jelent. Kérje ingyenes konzultációnkat. Diverzifikáljon. Ossza meg befektetéseit több helyen vagy több fajta lehetőségben. Még nem késő hisz a dollár forint kurzus vagyis árfolyam Önnek kedvez!

Ne feledje a kötvényt bármikor eladhatja és ez benne a szép, hogy ez most 5,7%-ot hoz Önnek ráadásul dollárban.

A kötvény kereskedés – Útmutató - Admirals

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a McCormick kötvény, bátran vegye fel  velem vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

 

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretné átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!