A Tesla újít az akkumulátorain

battery
Az elektromos autók gyártásának egyik legnagyobb kérdése, hogy a vállalatok honnan és hogyan fognak hozzájutni az elengedhetetlen lítium-ion akkumulátorokhoz.

Manapság a legtöbb cég, mint a Jaguar vagy a Volkswagen jelentősen rá van utalva akkumulátor gyártó partnereire, ami igen sok problémához vezethet. A Tesla ezzel szemben teljesen más vizeken utazik és még az év elején megtettek egy igen fontos stratégiai lépést ezen a téren. Környezetvédelmi szempontból kritikus a mai akkumulátorok gyártásának megváltoztatása.

cyber 1
A Tesla Cybertruck már ezzel az akkumulátor típussal fog érkezni

Bár ma már szinte mindenre elmondhatjuk, hogy a zöldebb jövő érdekében muszáj a megújuló energiák felé terelni a gyártási folyamatokat. Elon Musk bejelentette, hogy a jövőben új, kobaltmentes akkumulátorokat fog használni járműveiben. Ez javarészt gazdasági és környezetvédelmi döntés volt, mivel a kobalt egy igen drága alapanyag, tonnánként 33.500 dollárba kerül.

A vezérigazgató jelenleg a Contemporary Amperex Technology nevezetű kínai vállalattal tárgyal egy teljesen új lítium-vas-foszfát akkumulátor kialakítása végett.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!

Vélemény, hozzászólás?