A Wells Fargo Q4-es bevétele felülmúlta a becsléseket

A Wells Fargo részvények nagyszerű évet zártak 2021-ben és közel 59%-ot emelkedtek.

A Wells Fargo pénteken az elemzői várakozásokat meghaladó negyedéves bevételt és jelentős profitugrást jelentett.

A bank részvényei mintegy 4%-kal emelkedtek az eredményhirdetést követően.

India & Philippines

A Wells Fargo számokban

Egy részvényre jutó nyereség: Részvényenként 1,25 dolláros kiigazított eredmény, bizonyos tételek nélkül, felülmúlva a Refinitiv 1,13 dolláros részvényenkénti konszenzusos becslését.

Bevétel: 20,856 milliárd dollár, felülmúlva a Refinitiv 18,824 milliárd dolláros konszenzusbecslését.
Nettó nyereség: 5,75 milliárd dollár, 86%-os növekedés az egy évvel ezelőtti 3,09 milliárd dollárhoz képest.
Az eredményt segítette egy 875 millió dolláros tartalékfeloldás, amelyet a bank a járvány idején tett félre a széles körű hitelezési veszteségek ellen.

Az évek óta tartó küzdelmek után a Wells Fargo végre erős hátszelet kapott, ami meg is látszik az eredményeken.

Wells Fargo, mint lehetőség

Wells Fargo: A negyedik negyedév

Az elemzők szerint az eszközök alapján negyedik legnagyobb amerikai bank az egyik legjobb választásnak számít az emelkedő kamatkörnyezetben, mivel kiterjedt lakossági banki hálózata és nagy betétállománya miatt. Az emelkedő kamatlábak lehetővé teszik a bankok számára, hogy többet kérjenek a hitelekért, ami hizlalja a haszonkulcsukat.

A negyedéves eredmények azt mutatják, hogy ez az előny még nem érvényesül, mivel a negyedik negyedévben a nettó kamatbevétel enyhén, 9,26 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A bank 2021 negyedik negyedévében 139,7 millió darab, azaz 7,0 milliárd dollár értékű törzsrészvényt vásárolt vissza.

A vállalat részvénye tavaly 59%-kal szárnyalta túl a versenytársakat, és a futás idén eddig folytatódott a kamatok emelkedése közepette.

A gyorsjelentés fontosabb részletei:

  • A bank nettó kamatbevétele 9,26 milliárd dollár volt, vagyis kis mértékben elmaradt az egy évvel korábbi 9,36 milliárd dollártól, míg a nem kamatjellegű beételek 11,59 milliárd dollárra rúgtak, vagyis meghaladták az egy évvel korábbi 9,93 milliárd dollárt.
  • A bank hitelezési céltartaléka 452 millió dollárt tett ki,
  • A negyedév átlagos hitelállománya 875 miliárd dollár volt, kevesebb, mint az egy évvel korábbi 899,7 milliárd dolláros átlagos állomány volt, a negyedéves átlagos betétállomány ugyanakkor 1 470 milliárd dolárra nőt az egy ével korábbi időszak 1380 milliárd dolláros értékéről.
  • A részvénykereskedési üzletág 205 millió dollárt hozott az egy évvel korábbi 194 millió dollár után,
Wells Fargo Chart
Wells Fargo grafikon

Novemberben a bank azt mondta, hogy “előreláthatólag problémákat vagy késedelmeket tapasztalhatunk” a több amerikai szabályozó hatóság követeléseinek értesítései alapján. A befektetők számára a legfontosabb a Federal Reserve véleménye, amely arra kényszeríti a bankot, hogy mérlegét tartsa a 2017-es szinten befagyasztva.

Mindezek ellenére, vagy éppen ezért a Wells Fargo részvényei idén 17%-ot ugrottak, ami meghaladja a KBW Bank Index 11%-os emelkedését.

Ha szeretné ezt a részvényt a porfóliódba, akkor minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Wells Fargo részvény
          Wells Fargo részvény

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!